Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Always_smile
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
|
Konu: Gecmeyen ishal Gönderim Zamanı: 13 Nis 2011 Saat 18:54 |
Merhabalar hocam
3 aylık oglum var. 15 gündür ishal.. 5-6 gün kendiliginden gecmeyince doktora gittik. Gaita mikroskopisinde bol lokosit görüldü ve de suprax antibiyotik verildi. 9 gündür antibiyotik kullanıyoruz ancak ishali daha da siddetlendi.. yesil renkte ve bazen kopüklü su seklinde dıskı yapıyor... son 3-4 gündür dıskısında beyaz parcacıklar var onceleri kücüktü ama bugün yarım santim boyutunda daha iri bu beyaz parcalar... kakasını sancılı yapıyor ve de oglum cok huzursuz.. Oglum sadece anne sütü ile besleniyor.. Ne yapmam gerektigini bilemedim sizden bir tavsiye bekliyorum. Tesekkürler...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117098
|
Gönderim Zamanı: 14 Nis 2011 Saat 11:08 |
Çocuğunuz hasta filan değil, o antibiyotik ile daha da beter olur.. Bu aylarda sadece anne sütü alen bebekler, 4-5 günde bir "cıvık" kaka yapabildikleri gib, sizinki gibi "sulu" kaka yapanlarda olabiliyor. Bu çocuklar, fazla emen çocuklardır ve çok emdikleri için bol ve sulu kaka yaparlar.. Bunu hastalıktan ayırd etmek çok basittir, kilosuna bakın, anormal bir kilo artışı varsa, çok yediğindendir, anormal bir kilo alamama varsa ishal demektir.. Ayrıca ishalde antibiyotik vermek son derecede sakıncalıdır, tedavi yerine daha beter bir tablo ortaya çıkar. Eğer barsaktaki yararlı bakteri oranını bozdu iseniz, günde 3x5 damla BioGaia vermeniz iyi olur.
|
 |
Always_smile
Üye
|
Gönderim Zamanı: 14 Nis 2011 Saat 15:04 |
Cevabınız için cok tesekkürler hocam.. Oglum 6 ocakta dogdu ve 3.150 gr dogdu. İlk ayın sonunda 3.800 gr oldu 2. ayın sonunda 4.900 gr ve de 3. ayın sonunda 5.460 gr oldu. boy olarak da 50 cm dogdu ve simdi 60 cm. Doktoru gelisimine ve kilo alımına normal diyor. Yani asırı kilo alımı yok sanırım.
Antibiyotigi 10 gün kulandktan sonra tekrar tahlil istemisti doktor bugün yaptırdık. Gaita mikroskopisinde yine bol lokosit görüldü ve ayrıca az yogun eritrosit görüldü. Mikrobik ishal oldugu anlamına mı geliyor bu sonuclar? Bugün itibariyle antibiyotik kullanmayı bırakıyorum ve de biogaia damla kullanmaya baslıyorum. Bir de oglum 1.5 yada 2 saatte bir 20-25 dk emiyor cok mu? emmek istediginde emzirmezsem cok aglıyor hicbir sekilde avutamıyorum :(
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 15 Nis 2011 Saat 11:44 |
Çok ahım şahım bir kilosu yok, enzim eksikliği olabilir. Günde 1 draje "Festal" i havanda ezip, çocuğunuza (günde 2 veya 3'e bölerek) verin.O itediğinde emzirin. Ama bu kadar uzun emmek istemesi, "-acaba anne sütü az mı geliyor-" diye düşündürüyor..Bir mama takviyesi yapın bakalım alacakmı... İshaline gelince, hiçbir tedavi işe yaramaz, kendiliğinden geçecek, merak etmeyin.
|
 |
Always_smile
Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Nis 2011 Saat 12:34 |
Son yapılan tetkikler ve muayene sonucunda oglumda inek sütü alerjisi olabilecegini soyledi doktorumuz. İnek sütü alerjisinin diger belirtileri de var oglumda.. nefes alıp vermede zaman zaman zorluk cekiyor ve 1 aydır hırıltılı nefes alıyor.. Kusma ve simdi de gecmeyen ishal... kaksının içinde beyaz beyaz maddeler var... kustuktan sonra agzının kenarları hafif sisiyor ve de kızarıyor.. ve asırı gaz sancısı olan bir bebek... Doktorumuz bu ayda yapılan testlerin dogru sonuc vermeyecegini en erken 1 yasında gerekli testleri yaptırabilecegimizi soyledi ama bu belirtiler inek sütü alerjisi olan bebeklerde görülür genellikle dedi. emin olmak için benim diyetimden inek sütü ve ürünlerini 2 hafta cıkarmamı bu gıdaları tüketmememi istedi. 2 hafta sonra bu belirtiler devam etmezse tekrar bu gıdaları tüketecem ve eger tekrar baslarda bu belirtiler alerji var diye kabul edilecek ve 6 ay kadar süt ürünleri tüketmeyecem. 1 yasına gelince testleri yaparız duruma bakar ona göre inek sütüne gecip gecmeyecegimize karar veririz dedi.. Kilo alımının fazla olmaması da inek sütü alerjisine baglı olabilir diyor doktorumuz. Bu sekilde 2 hafta devam edecez bakalım ishali de gececek mi? Sizce yapmam gereken ek birsey var mı?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 15 Nis 2011 Saat 18:23 |
Allerji testleri 4 yaşından evvel güvenilir değildir. İnek sütü allerjisinde arazlar; sancılı ishal, kusma ve ağız çevresinde döküntülerdir, solunum sıkıntısı asla yapmaz.. Festal'i bir deneyin.. Bir zararı yok..
|
 |