| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
selege
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 278
|
Konu: su içmiyor... Gönderim Zamanı: 20 May 2011 Saat 14:11 |
|
merhaba kadir bey umarım iyisinizdir? Kızım 15 aylık geçen haftadan beri hasta hala öksürük ve grip devam ediyor ancak yemesi iyi şükür.Dr bey kızıma son 2 gündür su içiremiyorum bir günde ancak 1 yemek kaşıgı kadar su ancak içiyordur,böbrekleri içinde endişeleniyorum,günde ne kadar su içmeli neler yapmalıyım fikrinize ihtiyacım var saygılar...
|
 |
febaa2
Kıdemli Üye
Puanlar: 1711
|
Gönderim Zamanı: 20 May 2011 Saat 14:20 |
merhaba kadir bey cevap yazacaktır ama benim kızımda 3 yaşında günde yarım sb su içmiyordur ama yarım kg süt içer şu ana kadar bir sorun olmadı eskiden çok su isterdi ama kadir beyi tanıdıktan sonra süte yönlendirdim hocam uzun vadeded zararı olurmu bu tip durumların tvde bir sağlık programında ünlü bir çocuk doktoru  1 yaş çocuğu için günde 1 lt su önerdi şaştım kaldım iyiki varsınız teşekküler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif
Puanlar: 120384
|
Gönderim Zamanı: 20 May 2011 Saat 20:26 |
Yok öyle demek istememiştir. Günlük TOPLAM sıvı ihtiyacı demek istemiştir. Buna süt, anne sütü, çorba, su hepsi dahil.. Tekilf var, ısrar yok.. İhtiyacı olsa lakır-lakır içer.. Şüphelendiğinizde teklif edin, susuz kalmış ise içecektir, içmiyorsa içiniz rahat olsun.. Tabii su kaybından dolayı "komalık" olmuş bir bebekten de su içmesini beklemek abes olur. Böyle bir çocuğun seruma iihtiyacı vardır.
|
 |
febaa2
Kıdemli Üye
Puanlar: 1711
|
Gönderim Zamanı: 21 May 2011 Saat 09:23 |
hocam iyiniyetinizden dolayı hayranım ama sadece su olarak belirtti hatta çocuğunuz susuz kalmasın diye 1 lt kadar içse yeter dedi kesin gene yanlış bir çeviri okudu dedim
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 21 May 2011 Saat 10:05 |
|
10 kilo olan bir çocuğun zaten; günlük TOPLAM su ihtiyacı en fazla 800ml. dir. Bunuda genellikle süt, sütlü gıdalar ve meyvalardan alır..Ayrıca suya gerek olmayabilir... Hani terledi, tuzlu yedi filan desek, teklif edin, isterse içer.. İçmiyorsa, "komada" da değil ise, merak edilecek bir şey yoktur..
|
 |
selege
Katılımcı Üye
Puanlar: 278
|
Gönderim Zamanı: 21 May 2011 Saat 10:32 |
|
teşekkürler kadir bey içimi rahatlattınız iyiki varsınız...
|
 |
haydibebek
Katılımcı Üye
Puanlar: 495
|
Gönderim Zamanı: 23 May 2011 Saat 11:09 |
kadir bey ben de aynı dertten muzdaribim benim kız da 9 aylık ve çok fazla terliyor gün içersinde ama su içmiyor kesinlikle,teklif edemiyorum bile sulukla su verince kafasını çeviriyor,bardakla veriyorum almıyor ancak kaşıkla içiyor o da zorla,suya nasıl alıştırcam bilemiyorum.tedirginim.gerçi anne sütü alıyor günde 5-6 kere emziriyorum ama havalar da sıcak gidiyor..
teşekkürler kadir bey 
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 23 May 2011 Saat 11:30 |
|
Alıştırmayacaksınız, teklif edeceksiniz, içecekse içer. İçmiyorsa, ihtiyacı yok demektir, zorlamak anlamsız. Tabii çocuk komada değil ve su içecek filan halde değilse.
|
 |