Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - merhaba
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forummerhaba

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
demirfiliz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 138
Mesajın Direkt Linki Konu: merhaba
    Gönderim Zamanı: 27 May 2011 Saat 05:42
merhaba, kızım temmuzda 4 yaşında olacak...genel olarak bir sorunumuz yok ancak bazı davranışları zaman zaman beni endişelendiriyor....örneğin birşeyi isterken ağlayarak istemesi bazı zamanlar sürekli mızmızlanma tarzında davranışlar sergilemesi gibi...
her zaman olmuyor ama bazı bazı olsada insana ne oluyoruz ne gerek var böyle davranmaya dedirtecek cinsten....ki bende babasıda düzgün bir şekilde bizden birşey istediğinde zarar verici bişey olmadığı takdirde direkt keyfi hayır diyen anne baba değiliz neden böyle ağlama mızmıza gerek duyuyor bilemiyoruz...anlatıyoruz ağlayarak değil anne şunu verirmisin dersen seni daha iyi anlarız ağladığında anlaşılmıyor vs diyoruz....örneğin bu akşam misafirlikteydik arkadaşı yemek yiycekti kızıma da sanada koyalım mı dediler bende aslında olabilir evde pek yememiştik dedim birden kızım ağlamaya başladı yüksek sesle kendini yere attı vs şaşırdım.....
bunun dışında kızım yaşıtlarına oranla hem dil gelişimi hem motor ve zekagelişimi önde giden bir çocuk...kreşimizden de aynı bilgileri alıyorum....2-3-4 yaş zor dönem biliyorum anlıyorum ama sınırları fazlaca zorlayan bir kızımız var sanırım birazda bizim insiyatifimizi deniyor...ama biz ne olursa olsun kendi rahatımız için sürekli ödül ve ceza veren bir aile olmadık, birşeylerle korkutmadık vs....değerlendirirseniz çok sevinirim teşekkür ediyorum....
papatya
Yukarı Dön
Nilçin DoyranBengisu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 193
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 May 2011 Saat 21:01

Merhaba,

Kızınızın yaş dönemi itibariyle zor bir dönemden geçmesi ya da sınıf içinde ya da çevrede etkilendiği arkadaşları olabilir. Ama siz bunun üstesinden kararlı ve tutarlı davranarak gelebilirsiniz. Bazen çocuklar sizin zaaflarınızdan da faydalanabilir ya da sizi zorlayabilir. Her seferinde de karşılık vermek doğru değil, bazen mızmızlandığında duymamazlıktan gelmek ya da görmezden gelmek daha doğru olabilir. Sevgiler.

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2011 Saat 01:00
teşekkür ederim nilçin hanım vakit ayırdığınız için sağolun....kızım karakteri itibariyle biraz zorlayan bir çocuk belki her anneye kendi çocuğu öyle geliyordur ama irem kolay ikna olabilen çoğu anne babanın hemen kandırabildiği çocuklardan değil zaten ailece öyle kandırma gibi bir tarzımız hiç olmadı...ama unutmayan konuşan isteklerini yerine getirene kadar ısrarcı olan bir çocuk...örneğin şuanda beni en çok zorlayan konu arkadaş konusu....paylaşmama konusu....kızım hem çok sosyal hem çok arkadaş canlısı hemde paylaşmada yaşadığımız sorundan dolayı sanırım kendini yalnız hissediyor biraz....evimize gelen misafirlere de yanlış davranışları oluyor...oyuncakları paylaşmak istemediğinde agresifleşiyor izin istemeden aldı diyor bağırıp çağırıyor...bu bir uyum sorunumudur bu yaş için? ben zorlamak istemiyorum paylaş paylaş diye ama sonunda kendisi üzülüyor...çünkü yaptığı hoş olmayan şeylerden dolayı arkadaşları oynamak istemiyor ya da anneleri gelmek istemiyor:) herkes hoş karşılamıyor tabi...yaşından dolayı olduğunu düşünüyorum anlatıyorum empati kurabileceği küçük örnekler veriyorum algılaması çok iyi anlıyorum annecim diyor özür dilerim diyor ama sahne genelde değişmiyor...paylaşma arkadaşlarıyla anlaşma ve uyum konusunda nasıl yardımcı olabilirim kızıma?
papatya
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2011 Saat 22:37

Merhabalar,

Önce kendinizin kontrol edebileceğiniz 1-2 arkadaşı ile oynaması için ortam hazırlamanız uygun olacaktır. Oyunları siz yönlendirin ve uyum sorunu çıktığında duruma müdahale edin, nasıl davranması gerektiğini model olarak gösterin. Bu yaş çocuğu artık paylaşımı iyi bilir. Bazen çocuğun davranışları tutumlarımızdan çok genetik de olabilir, ailede kızınızı benzettiğiniz birisi de olabilir. Eğer durum devam ederse ya da artarsa bir uzmandan yardım almanızı tavsiye ederim, bazen biz bu çocuklar için özel oyun grupları oluşturuyoruz ve durumu kontrol altına alabiliyoruz. Sevgiler

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2011 Saat 11:31
yani kızım yakında 4 yaşında olacak ve artık paylaşma konusunda bu kadar sorun yaşamamamız gerekiyor öyle mi? ben ve babası inanın çok verici insanlarız zaten örnekleri hep benim üzerimden vermeye çalışıyorum rol model beni aldığını düşündüğüm için....örneğin gelen misafirimizin annesi için o benim arkadaşım ona hoşgeldin diyorum giderken hoşçakal diyorum misafirlere evimizdeki en iyi şeyleri ikram ediyorum ne içersin diye soruyorum hangi tv kanalı izlersin diye soruyorum yani onu rahat ettirmeye çalışıyorum diyorum :))) bizim ailemizde misafirperverlik çok önemlidir bunu öğretmeye çalışıyorum...ozaman dikkatle dinliyor beni sende arkadaşına kibar, nazik olmalısın diyorum biz onlara gittiğimizde o sana oyuncağını vermediğinde yada seninle ilgilenmediğinde üzülüyorsun değil mi? diyorum böyle empatisini geliştirmeye çalışıyorum ama doğru mu bilemiyorum:))) çünkü her çocuğu her davranış şekli etkilemiyor malesef....bazen babası paylaşmıyor diye uyarıyor bende eşime uyarırsak daha çok paylaşmaz diyorum anlatıyorum okuduklarımdan sizlerden edindiğim bilgilerden....bazen de çok önemli hoş olmayan davranışlarda bulunmuşsa arkadaş paylaşmama vs konularında küçük toplantılar yapıyoruz babası ben ve kızım....o fikirlerini söylüyor biz fikirlerimizi söylüyoruz....bir yaş sınırı var mıdır? paylaşma konusunda yani şu yaşa kadar öğrenmemişse yapı ve kişiliği öyledir diyebiliceğimiz yaş sınırı var mıdır? şuanda durum bu ileride de arkadaşlık paylaşmak konusunda sıkıntı yaşamasını istemiyorum....bencil etrafını düşünmeyen empati kuramayan bir insan olmasını istemiyorum....gerçi ben istemesemde yapısı neyse o olacak biz sadece yönlendirebilir öğretebiliriz bazı şeyleri yapabildiğimiz kadarıyla değil mi? teşekkür ediyor son olarak yorumunuzu bekliyorum kolay gelsin.....saygılar, sevgiler ....filiz&irem
papatya
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2011 Saat 21:59
Merhaba,
Hayır bunun için bir yaş sınırı yok fakat bu daha çok yapısal bir özellik, empatinin gelişim için bol bol olayların tam ters bir durumda nasıl olacağını kızınıza yaşantılatın. Sevgiler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.