Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kusma ve ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkusma ve ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kartanesi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 336
Mesajın Direkt Linki Konu: kusma ve ateş
    Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2011 Saat 10:01
           İyi günlar Hocam;
           33 aylık Oğlumun cumartesi günü hafif ateşi vardı meyve suyu içtikten sonra kustu ve kusarkende biran ölüyor zannettim morardı,galiba midesindeki yiyecek artığı boğazını tıkamıştı.Sonra ateşimiz 39,5 a çıkınca pedifen vardı ondan verdim.Sütünü istedi içti ve nerdeyse tamamını çıkardı.Sonra biraz rahatladığını hissettim çünkü pilav falan istedi biraz da olsun yedi.Gece tekrar ateşi çıktı 40 lara ulaştı.gene pedifen verdik.Ertesi gün de iştahı yoktu ama biraz nazlı da olsa moralide çok kötü değildi.Şu an ateşi çok yüksek değil,burun akıntısı yok,gözlerinin altı morarmış ve çökmüş gibi görünüyor.Ne yapmalıyım Doktor Bey?Lütfen yardımcı olun.artık doktora gitmeye korkar oldum gerçekten.
       Hocam birde boğaz enfeksiyonu var ve biz antibiyotik kullanmadık sonuçları ve zararları nedir?

Düzenleyen kartanesi - 01 Ağu 2011 Saat 10:19
http://imageshack.us/
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117880
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2011 Saat 10:26
Yediği-içtiği bir gıdadan mikrop kapmış ve Allahtan "kusarak" kendi kendini tedavi etmiş. Arkadan ishal gelebilir, ilaç vermeyin, susuz kalmasın yeterlidir. Yemek olarakta ne isterse onu verin. Klasik "ishal diyetleri" çocuklarda bir işe yaramaz. Bu yaştaki boğaz enfeksiyonları çok önemli değildir. 5-7 yaşlarda "Streptokok" enfeksiyonları önemlidir. Eski mailleri ve "Beta diye bir virüs" makalemi okuyun.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2011 Saat 10:38
         Okudum hocam,okumaz olur muyum?Ama bizim daha önceki boğaz enfeksiyonlarımızda şiddetli ağız kokusu ağızde ve boğazda yaralar oluşmuştu ve dilde de kalın bir pas tabakası vardı.Aynı şeyi yaşamaktan korkuyoruz Hocam.Çocuuğuma da sürekli kan tahlili yaptırmak istemiyorum çünkü şu bir aydır 3.kez ateşimiz yükseldi.
        Oğlum şu ana kadar hiçbir grip alerji ilacı kullanmadı Hocam;sizin sayenizde Allah Bin kere sizden razı olsun.Star
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2011 Saat 12:56
Ağızda koku ve dil üzerindeki tabaka, antibiyotik kullanmanız için yeterli sebeplerdir. Streptokok enfeksiyonu haricindeki bakteri enfeksiyonları  tabiiki antibiyotiksiz kendiliğinden ve bir zararları olmadan iyileşirlerde, "antibiyotik kullanmama" hususunda bu kadar katı olmanında bir gereği yok. Benim tavsiyem, dilde pas ve ağızda koku varsa, antibiyotiği başlayın. Boğazdaki kızarıklığa gelince, onu  doktorlar bile değerlendiremiyor.  
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2011 Saat 14:09
      Hocam bir sorum daha olacaktı.Bize antibiyotik şurup etki etmiyor böyle durumlarda deposilin 3.3.3 yapılınca hemen konuşması bile değişiyor.
   Deposilin yapıldıktan sonra tekrar antibiyotik şuruba ya da başka iğnelere ihtiyaç olur mu.Tek doz deposilin tedavi için yeterli olur mu? Bir de bir hafta önce 1 şişe antibiyotik şurup bitiren bir çocukda 2. hafta boğaz enfeksiyonu görülebilir mi?  
     Hocam boğaz enfeksiyonunun tedavisi nasıl,hangi ilaçla kaç günlük tedavi ile yapılmalı.Biz şu 1 ay içinde boğaz enfeksiyonundan 2 şişe antibiyotik bitirdik.Oğlumun zaten iştahı yok,Boyu da 89 cm ce 32 aylık.Bu hastalığı geçtikten(iğneleri yapıldıktan sonra sanki iştahı açılıyor)  Bu arada oğlum öksürerek balgam atıyor.
    nE YAPMALIYIM ARTIK BU GÜVENSİZLİKLERDEN NERDEYSE PANİK ATAK OLDUM.NERDEYSE DEĞİL OLDUM OLDUM.Embarrassed 

Düzenleyen kartanesi - 02 Ağu 2011 Saat 09:55
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağu 2011 Saat 10:24
Deposilin 6-3-3; üç cins Penisilin ihtiva eder. Çabuk, orta ve uzun tesirli . Bu özelliği nedeni ile 1 ay kadar koruyucudur. Bu 1 ay zarfında çocuk başka "bakteriel" bir hastalık kapmaz. Tek istisna, Penisiline direnç kazanmış olanlardır. Streptokoklar haricindekilerin hemen hepsi direnç kazanmış olduklarından, bu iğne sadece "Streptokok" enfeksiyonlarının kontrolünde işe yarar. Streptokok enfeksiyonları bu aylarda son derecede nadirdir. Bu sebeple hem iğne çok ağrılı olduğundan, hem zamanla, iğne yapıla yapıla "Penisilin Alerjisi" gelişebileceği için, her aklınıza etiğinde bu iğneyi yaptırmayın. Ben sadece "StrepA" testi POZİTİF olanlara yapıyorum.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Ağu 2011 Saat 10:25
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağu 2011 Saat 10:45
  Hocam,şuan oğlumun ateşi yok,ama iştahı da yok,her zamankine oranla halsiz ve hareketi yavaşlamış görünüyor.Biraz da sinirli.Dilinde diğer hastalandıklarındaki kadar olmasa da beyaz bir tabaka var,ağız kokusu diğerlerinde olduğu gibi şiddetli değil.Öncekilerde nerdeyse leş gibi kokuyordu oğlumun ağzı ve nefesi.Şu durumda ne yapmalıyım Hocam?
    Şimdiden herşey için teşekkürler.

Düzenleyen kartanesi - 02 Ağu 2011 Saat 10:56
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağu 2011 Saat 11:44
Hiçbir şey yapmayın. Ateşini takip edin. 1-2 gün zarfında tekrar ateşi olmazsa, atlattınız demektir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.