Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yaz günü bronşit :(
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYaz günü bronşit :(

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ezob Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Konu: Yaz günü bronşit :(
    Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2011 Saat 15:22

Doktor Bey;

Önce ben grip oldum arkasından ikizlerime geçti. Kızımla ben ilaçsız atlattık (bal-limon,coldmix,serum fizy. ile) ama oğlum ağırlaştı, nefes alışverişi hızlandı, alırken değil de verirken zorlanıyordu dr.'a götürdüm bronşit dedi. Geçen kış da bir kere bronşit olmuştu. Siz peditus gibi ilaçlar kullanılırsa hadise göğüse iner diyorsunuz ama ben hiç kullanmadığım halde böyle oldu.

1. Gribin arkasından bronşit gelmemesi için soğukalgınlığı tarzı ilaçları kullanmamak dışında ne yapabiliriz? Nelere dikkat etmeliyiz?

3. Bayram tatilinde İstanbul'a anneanneye gittik orada hastalandık. Ortam kalabalıktı ama kimse hasta değildi biz grip olduk. Ve her gidişimizde böyle hasta oluyoruz (biz istanbula 2-3 saatlik mesafede farklı bir ilde oturuyoruz ama iklim aynı). Neden acaba her gittiğimizde hastalanıyoruz orada kimse hasta olmamasına rağmen.

Düzenleyen İkiz Annesi - 09 Eyl 2011 Saat 15:23
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119662
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eyl 2011 Saat 09:43
1- "İndeks" vak'a dediğimiz, hastalığı eve ilk getiren şahıslar en hafif decede hastalığı geçirirler. Evde uzun süre hastalıklı kimse ile temas eden 2. veya 3. hastalar hastalığı daha ağır geçirirler.
2- Broşit tanısına inanma, bu doktorlar daha "Bronşiolit" ile "Bronşit" arasındaki farkı bilmezler.
3- Bu tip hastalıklarda kuluçka süresi ortalama 1 haftadır. Yani ilk arazdan 1 hafta önce mikrop aldı demektir.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.