Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kızım
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkızım

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
şefo Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1186
Mesajın Direkt Linki Konu: kızım
    Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2011 Saat 23:48
hocam kızım 4yaş 3aylık boğazında bezeler farkettim yaklaşık 9gün önce dr.getirdim alfoxil verdi sabah akşam 1ölçek bugün kontrölde geçmemiş bitene kadar ilaç devam dedi
dr geldik 36.8ateşi 9gündür antibiyotik kullanmasına rağmen ateşi var 1ölçek 6saat arayla calpol verdim herhalde grib olmuş hapşırıp duruyo antibiyotik kullanırken ateşi çıkarmı birde geçmezse tahlil yapalım dedi dr. bezeler için  yaptırmalımıyım bi 10gün sonra 109cm 16kilo aşırı zayıf bi çocuk ve süt bağımlısı şimdiden teşettim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2011 Saat 09:50
Ateşi olmayan bir çocuğa sırf bezeleri var diye antibiyotik başladı ise, durum kötü... 36.8 ateş değildir, Ateş diyebilmek içim 38 ve üstü olmalıdır. Boyundaki bezeler, geçirilmiş enfeksiyonlara bağlı olarak ortaya çıkarlar. Bu bezeleri "küçültme tedavisi" diye bir tedavi yoktur. Sizin de belirttiğiniz gibi "Grip" geçiriyor. Antibiyotikler, virüslere etkili değillerdir.  Kilosu yaşına uygun, zayıf değil, ama boyu 9cm. uzun olduğundan sanki 2.2kg. eksiği varmış gibi gözüküyor. Zararlı bir şey değil, uzun boylu, manken gibi bir kız olur.
Yukarı Dön
şefo Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1186
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eki 2011 Saat 13:58
hocam ogünden sonra yaklaşık birhaftasonra 39.4boğazları şişti yine antibiyotik kullandık fakat o boğazındaki küçük 2tane beze geçmedi herhangi bir tahlil yaptırmalımıyız yoksa o ara grib boğaz ağrısı geçirmişti onlardanmı geçmedi yeş.ettim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2011 Saat 09:41
Anlatamıyorum galiba.. O bezeler GEÇMEYECEK... Tam iyileşir , geçer gibi olacak, bir enfeksiyon daha alacak, tekrar büyüyecekler. Bu devre 7 yaşına kadar sürecek. Bu enfeksiyon bezeleri ile diğer bazı hastalıkların bezeleri farklıdır, onuda bir zahmet bakan doktor ayırd edebilsin yani..Her seferinde Akciğer filmi, her seferinde Boyun US istemek doktorluk değildir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.