Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
evrence
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
|
Konu: HAVALE(ACİL LÜTFEN) Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2011 Saat 09:32 |
merhaba doktor bey benim 21 aylık bir oğlum var 3
kez ateşli havale geçirdi ilki 11 aylıkken ikincisi 19 aylıkken 3.sü 21
aylıken ilk 2 sefer olan havale bir kaç dakika sürdü fakat 3.
havalesinde 1 saat nöbette kaldı biz evde diapezamını verdik hemen acile
götürdük orda iğnelere rahmen kendine gelmesi uzun sürdü 2. 3. havalede
ayrı hastanelerde olmak üzere 2şer eeg çektirdik emar çektirdik çocuk
profu ve cocuk nörolog profuna götürdük sonuçölarda eegde olsun emarda
olsun epilepsı teşhisi konulacak en ufak bir bulgu olmadığını çorcuğun
tamamen ateşli havale geçirdiği söylenildi bu durumdada ilaç tedavisi
değil ateş ölçerek sürekli çocuğumuzu kontrol etmemiz gerektiği sölendi
evde dıazem bulunacak nevrıum ıilac ateşli olduğu dönemde sabah akşam
bütün içirilecek 2 gün süreli ama benim sorum şu şeklide oğlum havaleyi
geçirmeye başladığı anda ateşi 37lerde ıken nöbete girdiği anda ateşi
yükseliyo 40lara çıkıyoastaneye gittiğimizde.İlaç kullanılmaması
normalmi hala içim rahat değil çocuğumun gelişimi gayet normalk kilosu boyu konuşması koşması ama bu hastalık beni mahvetti değerlerini farklı bulduklarımı yazıyorum hocamalkalen fosfotaz152demir düzeyi36.4hemoglobin 11mcv68.90 mch22.7nötrofil26.8ferittin 18.28 kanda yapılan farklı siyahla işaretlenmiş değerlerdir hocam ocuk profösörü kansız ve bağışıklığının yok denecek kadar az olduğunu söyledi bunun içinde ımuzzing şurubunu 6 ay ferrosanolB demir şurubunuda 3 ay düzenli kullanmamamı söledi siz ne yapmamı önerirsiniz hocam çocuğumun kilosu 16 kgdır saygılar 
|
2 aslanın annesi:)
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118649
|
Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2011 Saat 11:08 |
Anemisi yok, bu yaş için Hgb alt sınırı 10g/dl dir. Erişkin değerleri referans olarak kullanılamaz. Bağışıklığıda bu testler göstermez, öyle ilaçlarlardan da bir fayda sağlanmaz. Ateş ve havale için, benim "Ateş ve Tedavisi" makalemi (yazarlar bölümünde) ve konu ile ilgili mailleri ( Alt Forumdan) okuyun. O EEG ler boşuna çekildi, gereksiz işler. Ateşi yavaş çıkarsa havale olmaz, aniden çıktığında olur ve sizi gafil avlar. Sakın devamlı ilaç kullanma yolunu seçmeyin, bu havalelerin de çocuğa bir zararı yoktur. Sakın "soğuk tatbiki" de yapmayın.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Eyl 2011 Saat 11:09
|
 |
evrence
Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2011 Saat 15:02 |
hocam cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim bütün yazılarınızı ve makalaerinizi yorum ve soruları okudum hocam sadece beni endişelendiren son nöbetinin çok uzun süreli olması beni çok korkuttu hocam çocuğuma bişiy olcak yada allah korusun bi sakatlık kalıcak diye öldüm öldüm dirildim resmen bağışıklı için neler yapmam gerekli hocam benim çocuğum doğdu doğalı 2 gün iyiyse 3 gün hasta en çokta boğaz enfeksiyonu ve öksürük geçiriyo grip aşısı yaptırmamı tavsiye edermisiniz birde diğer doktorun dediği gibi oğlumu imunoloji bölümüne götürmemi tavsiye edermisiniz saygılar hocam iyiki varsınız içimi rahatlattınız hocam
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2011 Saat 10:38 |
Merak etmeyin, "havaleden" ölen yok. Eskiden "Menenjit" hastalığını bilmedikleri için, menenjite bağlı ölüm ve sakatlıkları hep ateşli havaleye bağlamışlardır. Artık karma aşıların içinde ActHİB aşısı bulunduğundan 20 seneden beri buna bağlı menenjit görmüyorum.. Sık hasta olmaması için insan temasını azaltın. İmmunolojik rahatsızlıklar böyle olmaz.
|
 |
evrence
Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2011 Saat 09:44 |
hocam salı günü çağanda burun tıkanıklığı ve kuru öksürük başladı kendi doktoruna götürdüm çağanın geçirdği havaleyide anlattım bana kesinlikle ilaca başlanması lazım havale için dedi nörolog nasıl ilaca başlamaz dedi bana çekişti daha dün çağan gibi bir hastam bir saat nöbette kaldı kendine getiremedik yoğun bakım ünitesine aldık dedi 15 dakikadan sonraki havaleler tehlike arzederki heleki senin çocuğun bir saat nöbette kalmış dedi ben samdunda oturuyorum burada çocuk nörolog haydar ali taşdemir var muhakkak ona götürmemi ısrarla yeniledi profösör kendisi ama dedim çocuk doktoru profösörü ilaç yok dedi dedim bu konunun uzmanı nörolog dedi senin çocuğun komplike havale geçiriyor ve en tehlikeli yaş gurubunda yani 2 4 yaş arası dedi kafam çok karıştı hocam bize peditus yazdı yolladı ama çağan şuan geceleri çok rahatsız burnunu serumla açıyorum ama öksürüğü var ve uyutmuyo çocuğumu dün gece 2 sefer şeffaf renkte balgam çıkardı bal limon ıhlamur içitiyorum ne yapmalıyım birdaha doktora götürmelimiyim :(((
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2011 Saat 12:23 |
Bir şey bildiği yok, tamamen saçmalamış. Nöroloğunuzu dinleyin. "-komplike havale-" diye bir şey yok. Soğuk tatbik ederek, onlar havaleyi uzatıyor. Grip için anlattıklarımı uygulayın.
|
 |