Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 4 hafta geçmeyen öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum4 hafta geçmeyen öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nisan-ırazım Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
Mesajın Direkt Linki Konu: 4 hafta geçmeyen öksürük
    Gönderim Zamanı: 10 Eki 2011 Saat 19:51

Kadir bey kızım 2.5 yaşında. 4 hafta önce gece uykuya geçerken ve sabah uyanmaya yakın öksürmeye başladı.Ardından burun akıntısı geldi.Bir de uyurken o akıntı kuruyunca nefes almakta da güçlük çekiyordu.Biraz da ateşi çıktı.Doktor 4 tane şurup verdi.mino.et ağrı kesici,  pedit.s,  brican.y ve diğeri de adını hatırlamadığım ama üst solunum yoluyla ilgili bir antibiyotik şuruptu.Boğazı kızarık baya dedi doktor.Neyse bu ilaçların sadece antibiyotiğini ve brican.y’i kullandım.Fakat boğazının durumundan mı yoksa hastalığın verdiği huzursuzluktan mı bilmem şurubu seven kızım ağzına dokundurtmadı bile.Antibiyotiğin ilk dozunu daha ne olduğu anlamadığı için verebilmiştim.Ama sonra içmedi,ben de doktorun tavsiyesiyle bazen sadece süte bazen süt bisküvi karışımına ekledim.Fakat fazla seyreldiğini düşündüğüm için içim rahat değildi “yararlılığı” konusunda.Ayrıca cold mix ve gifrer kullandım.Bir süre rahatlar gibi oldu ama tam kesilmedi.Antibiyotik bittikten sonra burun akıntısı kesildi ama öksürük aynı baştaki gibi devam etti.Yine gittik bu sefer benic.l şurup verdi.Dolu öksürüyor ama  çıkartmayı bilmiyor dedim.Bununla çıkartır ama yutsa da bir şey olmaz dedi.Yine antibiyotik yazdı ama gerekirse kullanın dedi.Sadece öksürük var diye kullanmadım. 10 gündür gündüzleri de öksürüyordu.Nereye götüreceğimizi şaşırdık.Bu sabah ise sesi soluğu gitti öksüremiyor bile.Garip bir ses çıkartıyor öksürürken.Yarım kalıyor sanki öksürük.Gündüz başka bir doktora gittik o da eğer geçmiyorsa  alerjik olabilir dedi. Zadit.n  verdi.Sabah akşam 1 çay kaşığı ve 10 gün boyunca.Vermeli miyim ya da başka ne yapmalıyım bilmiyorum?Öksürebilmesini bile arar oldum,ilerleyen ve yerleşen bir hastalık mı bu?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118782
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eki 2011 Saat 12:41
Eğer, Minoset ve Peditus'u aynı gün kullandı iseniz, çocuğunuzu zehirlemiş olabilirsiniz. Her iki ilaçda da 120mg. "Parasetamol" vardır ( kutularının üstünde yazar) . Maalesef yeni doktorların, ilaç içeriğini bilmeme gibi bir özellikleri var. Aynı miktarda verdiğiniz sürece, ilacın seyrelmesi diye bir şey yok, aynı etkiyi gösterir. Benical öksürüğü keseceği için ve ihtiva ettiği, Pseudoefedrin dolayısı ile küçük çocuklarda çok tehlikeli olabiliyor. Birde bütün bunların üstüne Zaditen verirseniz, ne olur bilemem.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.