Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hırçınlık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhırçınlık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
meyramayer Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
Mesajın Direkt Linki Konu: hırçınlık
    Gönderim Zamanı: 16 Mar 2011 Saat 16:01
İyi Günler Nilçin Hanım
14 aylık bir oğlum var.ben çalışan bir anneyim oğluma anneannesi bakıyor.bazande babaannesine bırakıyoruz.şu anda azı ve köpek dişlerini çıkarıyor hırçınlığı var.bizlerin yüzüne vuruyor ısırıyor bağırır tarzda çığlık atıyor çok inatçı olmaya başladı.ona sürekli anlatarak ılımlı şekilde yaklaşıyoruz normalde çok uysal ve sevecen bir çocuk fakat 15-20 gündür bir hırçınlık inatçılık hakim çocukta yüzümüze tokat atmalar ısırmalar başladı.yüzümüze ilk vurduğu zamanlarda hareketi hoşumuza gitti ve maalesef güldük ama şimdide önüne geçemiyoruz:( akşam eve gittiğimizdede babasına gidiyor bana gelmiyor görmemezlikten geliyor beni.çocuğumun bu durumu psikolojik bir sorunamı işaret onu bırakıp işe gittiğim için bir tepkimi yoksa dişlerine bağlı bir hırçınlık mıdır bilemiyorum.
beni aydınlatırsanız sevinirim
İyi Çalışmalar...
Yukarı Dön
Nilçin DoyranBengisu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 193
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mar 2011 Saat 22:08
Merhabalar,
Dişleri ile ilgili olabilir tabii. Bu zamanlarda çocuklar hastalıklarından dolayı ikincil kazançlar elde edebilirler, bunun için tutumlarınızda kararlı ve tutarlı davranmak gerekir. Bu yaş döneminde çocuklar hemen öğrenirler sizin gülmenize karşı iyi birşey yaptığını sanıyor olabilir. İşten geldikten sonra kaliteli zaman geçirmek, temel bakımı dışında da oynamak gerekebilir. Sevgiler
Yukarı Dön
meyramayer Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 10
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mar 2011 Saat 10:04

İlginize Teşekkür Ederim Nilçin Hanım İyi GÜnler

Yukarı Dön
efemmm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2011 Saat 01:42
yeni kayıt oldum nasıl ulaşacağımı bilemedim gezerken gördüm konuyu aynı dertten aşırı derecede bizdede var oğlum 20 aylık ıssırıyor vuruyor kendi yaşıtlarınada aynı şekilde şaşırmışş durumdayızz ne yapmam lazımm :((((
Yukarı Dön
efemmm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2011 Saat 01:42
:(

Yukarı Dön
Nilçin DoyranBengisu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 193
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2012 Saat 23:33
Merhaba, 2 yaş ve bu döneme yakın dönemlerde çocukların olumsuzluk dönemleridir. Kendi istekelerinin olmasını isterler, hırçınlaşırlar. Tabii bunu  çok boyutlu incelemek gerekir. Burada yazmış olunduğu gibi bir- iki cümle ile tanıyıp değerlendirmemizi isterken size ezbere cevap verebiliriz ancak. Evet diş çıkarması, çalışan annenin az zaman geçirmesi, evde aile içi iletişim, kardeş kıskançlığı, ebeveyn tutumlerı hepsi etkendir. Önemli olan davranışların pekişmeden uygun tutumlarla bertaraf edilmesidir. cezalandımak, kızmak yöntem değildir. Kararlı ve tutarlı davranıp dikkatini başka yönlere çakmek gerekir, olumlu davranışlarını pekiştirmelisiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.