Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - boğaz iltihabı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumboğaz iltihabı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 406
Mesajın Direkt Linki Konu: boğaz iltihabı
    Gönderim Zamanı: 10 Oca 2012 Saat 17:46
mrblar. Kadir Bey. Benim oğlum nisan 2008 doğumlu 99cm ve 13 kilo. Sorum şu 3 hafta önce kuru genelde geceleri olan bi öksürük başladı. 1 hafta bekledim bal vs. ile geçmedi. Doğumdan beri takip eden doktorumuza giitik boğazları iltihaplanmış avoklavin ve ventolin verdi. Ancak ilaçları kullandık öksürük hafifledi ama geçmedi. İlaç bitince tekrar arttı. İkinci gidişimize Rifadin(4gün sabah akşam) ve iecilin(3tane) bir tane de depocilin verdi.  Bu arada bu süre içinde ateşi olmadı hiç ama kötü bir ağız kokusu hep vardı. Cumartesi sabahıydı şurubu içtik iğneyi de vurdurduk. Eve geldik aradan 4 buçuk saat geçti ve 5-10 saniye sürdü havale geçirdi. Hemen kendine geldi zaten doktorumuza tekrar gittik biraz müşahededen sonra eve geldik. İlaçlara devam ettik öksürüğü azaldı çok şükür. Benim asıl sorum ateşi olduğunu anlamadık bile birden mi yükseldi acaba? Bir de bu rifadin şurupta reçetesinde bir sürü şey yazıyo kafam karıştı. Bu havale ilaçların etkisi olabilir mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2012 Saat 19:17
Ilaclarin hepsini kesin, cocugunuz Grip geciriyor. Amoklavin; Sadece bakterilere etkilidir, Grip virusunu etkilemez. Ventolin: Astim ilaci; gunumuz modasi oldugu icin herkeze veriliyor. Rifadin: En vahim olani. Bu ilac Verem tedavisinde kullanilir ( bu sacmaligi ben bile izah edemem). Iecillin ve Deposilin; Penisilin olup, Amoklavin'den daha zayif olduklarindan, Amoklavin'in arkasindan verilmesi;  sirf igne vermek icin verilmis, gereksiz bir tedavi. Havale verdiginiz ilaclarin dozuna bagli olarak olabilir.   

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Oca 2012 Saat 19:19
Yukarı Dön
esya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Oca 2012 Saat 12:21
Malesef bu siteyi tedavinin son gününde farkettim. Salı günüydü bitti tedavi ara sıra olan öksürüğü dışında geçmişti boğazı. Ama sonradan burnu tıkandı. Serum fiz. damlattım. Cumartesi akşamı kulağı ağrıdığını söyledi yarım saat ağladı. Calpol verdim sonra uyudu sabaha kadar sıkıntısı olmadı. Ertesi günde akşama doğru diğer kulağı ağrıdı. Bu sefer dolven verdim geçti yine. Ama akşam uyuduktan sonra 10 gibi ateşi çıktı. 37.7 ama baya titremeye başlayınca calpol verdim daha önceki hafta havale geçirdiği için çok korktum. Ateş düştü sabaha kadar hafif olarak ara ara çıktı ama ateş düşürücü vermedim iç çamaşırıyla yattı sabaha kadar. iştahta ve hareketlerinde çok azalma yok keyfi yerinde. Öksürük ara ara devam ediyor. Bu vakte kadar daha ateşi çıkmadı.Ama kulak ağrısı korkuttu beni. Artık hemen antibiyotik yazmayan bi doktor arayışına girdik. Bir uzmana götürmeli miyim?
Yukarı Dön
esya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Oca 2012 Saat 16:50
Bu arada yeni yeni burnu şeffaf akmaya başladı. Sesi de nezleli gibi oldu şimdi. Galiba yeniden grip başlıyor.Gereksiz  Antibiyotiklerin vucudu güçsüzleştirip daha kolay hasta olunduğundan bahsetmişsiniz. Gerçekten de öyle bu kış 2. buçuk aydır kendisine gelemedi ve busürede 3 defa antibiyotikle tedavi süreci geçirdi. Hiç bu kadar hasta olmuyordu.(Yani antb. sıklığı attıkça hastalıkları da arttı). Bir de bu antibiyotikleri olumsuz etkilerini nasıl daha kolay yenebilir. İmuneks işe yarar mı yararlı bakterilerin artmasında? Birde burun damlası damlatamıyorum bunun krem şeklinde olanı varmı? Şimdiden çok teşekkür ederim tavsileriniz için..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Oca 2012 Saat 01:16
Niye hemen  Iliadin baslamadiniz? Kulak agrisi hemen gecerdi. Okumaya devam. Imunex hicbir hastamda kullanmadim. Serum fiz. yerine "SiccNasal" kremi kullanabilirsiniz. ColdMix den cok fayda gorursunuz.  

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Oca 2012 Saat 01:18
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.