Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tiroid tesyi yaptırmalı mıyız?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtiroid tesyi yaptırmalı mıyız?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sinemoria Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 11
Mesajın Direkt Linki Konu: tiroid tesyi yaptırmalı mıyız?
    Gönderim Zamanı: 09 Oca 2012 Saat 11:42
hocam bugün televizyonda nörologlardan biri tiroid eksikliğine bağlı çocuklarda zeka geriliği yaşanabileceği ve bu nedenle tüm yeni doğanlara basit bir tiroid tahlilinin yapılması gerektiğini söyledi. Kızım 4 aylık. Ank.da özel bir hastanede doğdu. Ankaradaki ve Balıkesirdeki çocuk doktorumuz henüz bir problemimiz olmadığı için hiçbir kan tahlili önermedi. Bunlar yapılmalı mı?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2012 Saat 19:06
Bu test artik her hastanede yapiliyor (TSH, T3,T4). Cocugunuzun dogumdaki evraklarina bakin, goreceksiniz. eger yapilmadi ise ve bu aya kadar bununla ilgili bir araz gorulmedi ise, bosverin.
Yukarı Dön
esra4 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 49
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2012 Saat 13:18
Hocam konu açılmışken bende buradan bu konu ile ilgili yazmak istedim.Bende özel hastanede doğum yaptım TSH t3-t4 tahlillerinin yapılıp yapılıp yapılmadığını bilemiyorum.Evraklarada baktım ama elime birşey geçmedi.TSH- t3t-t4 lerde problemi olan çocuklarda ne gibi durumlar gözlenir.Nasıl anormallikler ortaya çıkar.Biz bariz şekilde görebilirmiyiz anormalliği yoksa tahlillerdemi belli olur.?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Oca 2012 Saat 20:46
Tehlikeli olan; "Hipotiroidi" durumu dur. Bu durum erken teshis edilmez ve Iyot tedavisine gecilmez ise, "zeka geriligi" olusabilir ve bu durum geri dondurulemez. Bu sebeple bu hastalarin erken teshis ve tedavileri cok onemlidir. Arazlarin ( dil buyuklugu, anlamsiz yuz ifadesi, gobek fitigi, az terleme, vs.) goruldugu anda zaten gec kaldiniz demektir. Bu sebeple, dogumda bu testlerin yapilmasi gereklidir. Bu arazlarin tek basina gorulmesinin bir anlami yoktur, lutfen hemen "-benin cocugum az terliyor-" diye mail atanlar olmasin.
Yukarı Dön
esra4 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 49
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2012 Saat 11:25
Hocam şimdi hatırlıyorum.Bizim topuk kanı testi yapılmıştı.Problem çıkarsa aranacaksınız dendi.Biz sadece fenulketonori için aradılar.test tekrarlandı normal çıktı.sonra tıpta idrardan aminoasitlerede bakıldı oda normal çıktı.Ama tsh ile ilgili birşey diyen olmadı.Topuk kanı alınınca ts h yada bakılıyor mu?
Yalnız hocam 6 aylıkken tsh ve Frt4 e bakılmış.
TSH  sonuç: 2.41    referans aralığı:0.4-4.0
FrT4: sonuç:1.22    referans aralığı:0.8-1.9

Şuan 3 yaşında iöyle anormal görünümü yok.anlamlı yüz ifadesi var.
Tahlil yaptırmaya gerek var mı?

Düzenleyen esra4 - 12 Oca 2012 Saat 12:02
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2012 Saat 18:36
Zaten test yapilmis, daha ne yaptiracaksiniz. 6. ayda yapilmasinin da pek bir anlami yok, zira olsa idi, 6 ayda zaten  arazlar ortaya cikardi. Neyse.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.