Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
senemsss
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 66
|
Konu: yüksek ateş Gönderim Zamanı: 21 Oca 2012 Saat 11:39 |
hocam merhaba Geçenlerde yine yazmıştım size, 3.5 yaşındaki kızımın kulağı ağrımıştı hafifte ateşlenmişti. illadin ve dolven ile geçirmiştik. Çok rahatsız olursa bactrim şurup verebilirsiniz demiştiniz.
Dün geceden beri kulak ağrısı var yine. Ama bu sefer çok yüksek ateş ile, 40 derecelerde. Burnuda tıkalı. Burnunu açık tutmaya çalışıyorum. Ateşini artık mızırdanmaya başladığı için dolven ve calpolu dönüşümlü kullanarak düşürmeye çalışıyorum. Ancak en fazla 39.5 oluyor. Bu durumda bactrim şurup kullanmalımıyım. Dün akşam kulağım da ağrıyor diye ağlıyordu ama ilaçlarında ettkisiyle muhtemelen, kulağın ağrıyor mu diye sorduğumda ağrımadığını söyledi sabah.
Normal grip tedavmize devam ediyorum bu arada. Bal limon, clodmix.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118660
|
Gönderim Zamanı: 21 Oca 2012 Saat 18:50 |
Agri+Ates olursa, Bactrim kullanin. Gerisi aynen devam.
|
 |
senemsss
Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Oca 2012 Saat 00:12 |
hocam merhaba tekrar
kızımın ateşinin çıktığını ve kulağının ağrıdığını yazmıştım size, ağrı ve ateş olursa bactrim kullanın dmeiştiniz. cumartesi geceden beri kullanıyorum, ancak bu gece ateşi düştü. kulağında ağrı olmadığını söylüyor. burnu biraz tıkalı, onu açık tutmaya çalışıyorum. Grip tedavisini uyguluyoruz. Ancak bugün boynun da bir beze farkettim, tek tarafında büyükçe bir beze. Bu ateşten mi oldu ? Başka bir şey olmasından da korkuyorum. Acaba boğaz iltihabı olduda biz mi yanıldık diye düşünmeye başladım. Beta olabilir mi diye korktum. Ateşide çok yüksek olduğu için günlerdir.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 24 Oca 2012 Saat 01:09 |
Buyukce beze dediginiz beze; yumurta buyuklugunde veya elleyince hassasiyeti varsa onemlidir. Yoksa. hele "bilye" kadarsa, hicbir onemi yoktur.
|
 |
senemsss
Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 Oca 2012 Saat 13:43 |
Tekrar merhaba hocam,
Artık ne yapacağımızı bilemez olduk, cumartesi
günü başlayan yüksek ateş 40 civarında bir türlü geçmek bilmiyor. Kulağında
artık ağrıda kalmadı. Ama ateşi durup durup tekrar çıkıyor. En son dün gece
12'de yine çıkmaya başladı. yine dolven ile indirdik. Bugün şimdilik 38
civarında ama biliyorum ki birazdan tekrar çıkışa geçecek. Bu ateşin bu kadar
uzun sürmesi normal mi? Biraz burun akıntısı, hapşuruk halide var. İştah tamamen kaçmış durumda, en sevdiği şeylere bile burun kıvırıyor. Ama bunların
dışında halsizlik falan yok. Ateşi 40'a çıkmadığı sürece yerinde oturtamıyoruz.
Boğazına da baktım, benim görebildiğim
kadarıyla iltihap yok. Bir de herkesten duyurum, bütün çocuklar bu şekilde
yüksek ateşli hasta. İlaç kalmamış eczanelerde. Biz ilaçsız atlatmaya çalışırken
yanlış bir şey mi yapıyorum bilmiyorum?!!
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 26 Oca 2012 Saat 18:28 |
Luzumsuz yere devamli atesi dusurdugunuz icin is uzuyor. Doktorlar size, atesin hastalik uzerinde iyilestirici etkisi oldugunu soylemezler ve ustune ustluk birde ates ile sizi korkuturlar. Saglik bakanligi bile "Yuksek atesi" acil sayiyor. Halbuki ates degil atesi yapan hastalik tehlikeli olabilir, oda bir tek "Menenjit" tir, gerisinin hic onemi yoktur. Esasinda atesli bir hastada doktorun vazifesi, "Menenjit" varmi-yokmu ona bakmaktir. Atesi dusurmek marifet degildir. Hele soguk tatbiki, havaleye davetiye cikarmaktir. Havale de vucudun kendisini savunma mekanizmasidir. Beyin atesli devrede artan oksijen ihtiyacini karsilamak icin, (tasarruf gayesi ile) calismayi durdurur. Beyinin kontrolunden cikan vucutta da sanki kafa kesilmis gibi "havale" dedigimiz sicramalar olur. Benim Ates ile ilgili butun yazilarimi okuyun. Bu husus "80 li yillardan beri bilindigi halde, doktorlar tarafindan israrla halktan saklanmaktadir.
|
 |
senemsss
Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 Oca 2012 Saat 22:09 |
Hocam çok haklısınız biliyorum. Zaten tüm yazdıklarınızı ezbere biliyorum. Zaten mümkün olduğunca ateş düşürücü vermemeye çalıştım ama 41 dereceyi bile görünce korktum işte. Bugüne kadar hiç bu kadar inatçı ateşle karşılaşmadık. Bütün çocuklarda da aynı hastalık zaten. Biraz daha sabredeceğiz. teşekkürler
|
 |
zehra_80
Katılımcı Üye
Puanlar: 175
|
Gönderim Zamanı: 26 Oca 2012 Saat 23:56 |
hocam,
Luzumsuz yere devamli atesi dusurdugunuz icin is uzuyor. Doktorlar size, atesin hastalik uzerinde iyilestirici etkisi oldugunu soylemezler ve ustune ustluk birde ates ile sizi korkuturlar. Saglik bakanligi bile "Yuksek atesi" acil sayiyor.
diyorsunuz ya.
mesela bizim özel sağlık sigortamız var ama sadece yatarağı kapsıyor..yani acil girişleri.hastaneye gidince ateşini ölçüp başka nesi varsa onları yazıp sigortaya gönderiyorlar.ve sigortadaki dr lar onay verirse para ödemiyoruz.ve ordaki dr lar sadece ateşin kaç olduğu ile ilgileniyorlar..eğer 39 un altı ise ödenmiyor..illahi 39 un üstü olacak:))hiç bişey bildikleri yok.hep çıkışta sizi anıyoruz.kadir bey o sigortada çalışan bi dr olsa idi kesinlikle provizyon vermezdi,bizde paşa paşa öderdik parayı diyoruz.)))
bizim gitmemizdeki amaç wbc, strep-a falan baktırmak.tonla ilaç yazıyorlar ama hiçbirini almadan dönüyoruz..
|
 |