Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kalp romatizması ve glomerülonefrit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkalp romatizması ve glomerülonefrit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
senaybk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 53
Mesajın Direkt Linki Konu: kalp romatizması ve glomerülonefrit
    Gönderim Zamanı: 26 Oca 2012 Saat 12:33

Hocam, kalp romatizması ve glomerülonefrit ile ilgili bilgi verir misiniz?  Beta başlıklı yazınızı okudum...Kaç yaş grubunda risk vardır?  Streptokok olduğunu nasıl anlayacağız? Her hastalandığında strepA testi mi yaptıracağız?   Dr.lar her istediğmizi yapmıyor ki, testi evde kendimiz yapabilir miyiz?  Ben antibiyotiksiz iyileşen her hastalığı kar biliyordum, şimdi panik oldum...Yani bu deposiline ihtiyaç olduğunu nasıl anlarız?  Biraz detaylı bilgi lütfen...Çok teşekkür ederim...

(2 yaşındaki oğlumun 2 haftadır sesi kısılmış, yutkunmakta zorlanır olmuştu, ilaç falan vermedim...)Shocked
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118149
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2012 Saat 18:13
4-5 yaslarindan evvel son derecede nadirdir. Daha ziyade, Ilkokul-Orta okul(eski sistemdeki) surecte en fazla gorulur. 10-15 yaslar arasi en fazladir. Gerek "Kalp romatizmasini", gerek "Akut Glomerulo Nefrit'i" Streptokok bakterisi bu dokulara yerleserek yapmiyor. Bu bakteriye karsi vucudun urettigi savunma elemanlari olan "antikorlar" yapiyor. Bu antikorlarin hastalik yapacak kadar yuksek seviyelere gelmesi, sik-sik bu bakterinin bogaza yerlesmesi ve tedavi edilmemesi sonucun da  olur.Bu sebeple, 1 olcek Ampisilin ile bile tedavi mumkun iken, en az 1 ay sure ile bu bakterinin tekrar vucuda girmesini onlemek icin 1 ay koruyucu etkisi olan Deposilin 6-3-3 tavsiye ediyorum. Tesbiti gayet kolaydir; Ates ve siddetli bogaz agrisi yaninda, BULANTI ve bazen kusma vardir, agizda igrenc bir koku vardir ve bakildiginda bogaz "visne kirmizisi" renktedir. StrepA; iste bu bulgular varsa yapilmalidir. En garantilisi, bogaz enfeksiyonu ile birlikte "BULANTI" varsa, mutlaka StrepA testi yaptirin. 2 yasinda ancak hastalikli bir cocugun agizindan cikmis jiklet filan cignerse olur. Ben daha simdiye kadar, 5 yasindan kucuk birinde gormedim.   
Ek not: Bu hastalik dokuntu yaparsa, ona KIZIL deniliyor.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Oca 2012 Saat 18:15
Yukarı Dön
senaybk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 53
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2012 Saat 21:40
Çok iyisiniz....Ben çocuklarım 1.5 yaşında dr.a götürdüğümde ''gribe benziyor, antibiyotik gerekli olduğuna emin misiniz'' dediğimde  kalp romatizması olur ilaç kullanmazsa demişti....Confused    Büyük bir ilde özel bir eğitim-araştırma hastanesinde pediatri uzmanı bu...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Oca 2012 Saat 18:20
Saglik bakanligi, disardan doktor getirecegiz diyor ya, bana kalirsa once Universitelere hoca getirsinlerde talebelere isin dogrusunu ogretsinler.
Yukarı Dön
rüzgar Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 167
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Oca 2012 Saat 21:58
hocam bazen çocuklarımızın 2 gün ateşi oluyor. mide bulantısı kusma boğaz kızarıklığı oluoyr ama doktora gitmiyoruz takip ediyoruz keyfi yerinde oluyor 2-3 gün sonra da düzeliyor.bu durumda strep a olup da tedavi edilmemiş olması ve dediğiniz arazların yaşanması söz konusu olabilir mi acaba?teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2012 Saat 02:58
Oyle 1-2 atlama ile bir zarar olmuyor. Seneler boyunca olmasi gerekir. Ama genede ; korkulu ruya gormektense, arada kaldiginizda;  StrepA testini yaptirmaniz iyi olur.  
Yukarı Dön
zehra_80 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2012 Saat 01:23

haocam,

strep-A nın pozitif çıkması durumunda wbc kesinlikle yüksektir değil mi?yani wbc si düşük olup strep-A pozitif çıkabilir mi?böyle br ihtimal var mı yoksa kesinlikle strep -A sı pozitif olanın wbc side yüksekmidir?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2012 Saat 21:33
Yuksektirde, biz StrepA'yi cocugun cani yanmasin diye kan aldirmamak icin tercih ediyoruz. StrepA testi (+) ciktiktan sonra,  WBC baktirmanin bir geregi yokki. Dusuk ciksa (cikmaz ya) bile, tedavi degismez. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.