Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Beslenme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBeslenme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ozlem13 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 310
Mesajın Direkt Linki Konu: Beslenme
    Gönderim Zamanı: 08 Şub 2012 Saat 16:30
Merhaba Kadir bey;
Kızım 22 aylık oldu.boy:88 kilo 12,4.. daha once de beslenmesiyle ilgili sorularım olmustu. sızın de onerılerınız.Yine benzer sorularım olacak size.
Kızım cok ugrasmamıza ragmen inek sütü içmıyor, yogurt yemıyor. Sız dondurma önermiştiniz. Yavas yavas dondurma yemeye basladı ama sadece külahta yemek ıstıyor. bunun dısında, cok fazla su içiyor. özellikle bununla ılgılı sormak istiyorum. zararı varmıdır?özellikle gece uyandıgında su dıye ısrar ediyor vermek zorunda kalıyoruz.Gün içinde de oldukca fazla su tuketıyor.
ayrıca şununla ilgili de bılgı almak ıstıyorum sızden: bir programda, bir beslenme uzmanı şunu belirtmişti "kırmızı et tüketirken yanında muhakkak yeşillik (marul vb) tüketilmesi gerekiyor.yalnız basına alındıgında sadece doyurur, hıcbır faydası yoktur" diye dile getirmişti. Kızım da köfteyi cok sevıyor. buyuzden aklıma takıldı acaba bir faydası yokmudur dıye?
ben gun içine tükettiği besinleri yazmak ıstıyorum size. Ne kadar dogru ya da yanlıs anlayabilmek için.
 sabah (en zayıf öğün..hiçbirsey istemiyor)
fırında patates+ballı çay+meyve suyu+bebe biskuvisi ya da krep+meyve suyu+bebe bisküvisi
ara öğün
elma ya da muz
öğlen
gün aşırı yumurtalı çorba(çorbanın  içine haşlanmış yumurtayı ezip koyuyorum. çünkü yumurtayı sadece bu şekilde tüketiyor)+pilav ya da makarna ya da köfte veya ızgara tavuk ya da balık+tatlı olarak süt dilimi:)
akşam (sonrasında yatıyor uyanınca saat 18.00 gibi)
köfte +pilav(bulgur ya da pirinç) ya da
çorba+et yemeği
ilerleyen saatlerde kuru yemiş veya mısır haşlama( şu sıralar şoklanmış mısır alıyorum?) ya da sık olmasa da börek+sonrasında meyve
çok teşekkurker hersey için
saygılar...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118707
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Şub 2012 Saat 19:06
Madem sebze yediremiyorsunuz, meyva oranini arttirin. Kiymali sebzeleri oncelikle deneyin. Bebe biskuvisi;5'i gecmesin. Sebzeleri zaman ile sevmesini ogrenecek, sabirli olun.
Yukarı Dön
aysegnc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 134
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2012 Saat 00:23
Merhaba hocam,
yeni konu açmadım burdan yazmak istedim. kızım 17aylık ve emiyor fakat yemek yemiyor bu konuda çok sıkıntı çekiyorum. gün içinde neredeyse hiç bir şey yediremiyorum. sabahları yarım yumurta veya patates. öğlende 1dilimden az meyve zorda olsa bu her gün olamıyor yarım kase çorba akşamlarıda çoğu zaman bir şey yemiyor. sadece kuru ekmek yiyor kuru ekmeği eline ver hiç bir zaman hayır demiyor bunun bir zararı olurmu neredeyse sadece kuru ekmek yiyor denilebilir. emiyor diye yemek konusunda pek üzerine varmıyorum fakat beslenme konusunda ne yapacağımı şaşırmış durumdayım bu arada 10kg civarı boyunu tam olarak bilmiyorum 78-80cm civarı
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118707
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2012 Saat 18:25
Anne sutu alan bir cocukta baska gidalar ihtiyac yoktur. Benim 6 hastam, 2 sene boyunca bebeklerine  sadece anne sutu verdiler. Aynen devam, gittigi yere kadar goturun, anne sutu azaldiginda hic merak etmeyin, o size belli edecek.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.