Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
zlemyayl
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 179
|
Konu: beta TEKRARI ??? Gönderim Zamanı: 17 Şub 2012 Saat 22:01 |
..11-OCAKTA a strep testi pozitif çıkan kızımı İĞRENÇ ACI zinnat tedavisinden KURTARDINIZ VE 17 -OCAKTA DEPOSİLİN yaptırdık SAYENİZDE sayın hocam.. ne doktorun dediği gibi 10 gün antb. kullan 72 saat ara ver-sonra yine a strep testi yaptır kısmını yaptırdık bnede bu güne dek bir şikayetimiz oldu- ALLAH SİZDEN RAZIOLSUN.. fakat bugün yine geçen seferki arteşsiz-kırgınlık ve genel durum bozukluğu olmadan buğazım acıyor diyor.. geçen sefer de aynı böyleydi ve testte pozitif çıkmasına çook şaşırmıştım  ..yine baktırmalı ve test yaptırmalımıyım,zira siz DEPOSİLİN 1 AY KADAR VÜCÜTTA KALIR demiştiniz ve hesabıma göre 1 ayda geçmiş, yani BETA TEKERRÜR ETMİŞ OLABİLİRMİ.. VEE eğer testi yaptır derseniz ve pozitif çıkarsa YİNE -2. DEFA DEPOSİLİN YAPTIRMALIMIYIM.???. sonsuz teşekkür ve saevgilerimle..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118109
|
Gönderim Zamanı: 18 Şub 2012 Saat 03:32 |
Evet, tekrar StrepA testi yaptirmanizda buyuk yarar var. Anlamiyorum, bunlar nasil bir doktorki, bakinca Streptokok enfeksiyonunu anlayamiyorlar. Ates yaninda; bulanti, kusma varsa, kesin Streptokok enfeksiyonudur. Tekerrur etme diye bir sey yok, yeniden baska bir Streptokok kapmistir. Yine (+) cikarsa, yine Deposilin gerekecek. Maalesef.
|
 |
zlemyayl
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 23 Şub 2012 Saat 18:57 |
sayın hocam.. beta hızlı test negatif çıktı.. sonrada kendi haline bıraktım-bidaha buğazım acıyor demedi diye. 4 gün önce kuvvetli bir öksürük-derin bir sesle başladı 2 gün sonrada pzt gecesi burun akıntısı-hapşırık-aksırık. TAM da SİZİN GRİP GEÇİRİYOR TARİNİZ YANİ.. HİÇ ATEŞ OLMADI -HAFİF VARDI İSEDE BEN UĞRAŞMADIM yine dediğiniz gibi.. evde grip tedavimize devam ettim. BUGÜN İTİBARİYLE grip semptomları geriledi-bitek burnu tıkalı --fakat öksürük ürkütücü hal aldı ve mecbur yine dinletmeye gittim göğsü.. kan tahlili istedi-boğaz-geniz felaket dedi. göğüstede ses varmışş. WBC-7.92----MONOSİT-10.7 VE MONOSİT SAYISI 0.85 .. BİTEK MONOLAR YÜKSEK GİBİ AMA ---AKUT BRONŞİT -- TEŞHİSİ KOYDU. BRİCANLY BAŞLADI GÜNDE 3 KEZ.. BU İLACI HİÇ KULLANMADIM-- SAYENİZDE HELE ÖKSÜRÜK İÇİN HİÇ İLAÇ UZUN ZAMANDIR KULLANMADIM.. MECBURMUYUZ.. ??? YADA ESKİ DEN GİTTİĞİM GÖĞÜS VE ALLERJİ DOKTORUMUZA YÖNELEYİM Mİ..4 YAŞ CİVARI ASTIM BRONŞİTTİ VE SPREYLERLE YAŞIYORDUK.. yine sizin sayenizde ondan da kurtulmuştuk.. gitmeye korkuyorum yani.. SİZDEN BAŞKASINA GÜVENEMEM.. siz ne derseniz o.. çook sevgilerimle..
|
 |
zlemyayl
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 23 Şub 2012 Saat 18:59 |
kızım şu an ilkOKUL. 1 e gidiyor.. 8 yaşından gün alıyor.. BU HAFTA OKULADA GÖNDERMEDİM HİÇ
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 24 Şub 2012 Saat 07:41 |
WBC cok dusuk, Gripal enfeksiyon geciriyor, ama Grip dememek icin; Bronsit diyorlar. Zaten hic Grip tanisi koyan doktor gormedik, sukurler (!) olsun. Sakin Bricanyl de baslamayin, yoksa arkadan gene Astim ilaclarini baslayacaklar. Her iki doktordan da uzak durun.
|
 |
zlemyayl
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Şub 2012 Saat 19:13 |
.. vesağolun hocam.. ezberimizi bozmaya çalııyorlar  ..ben evde grip tedavimize devam ediyorum-ve kabuk tarçın-zencefil-ıhlamur karışımı çayı da ekledim.. nefes verirken hırıltı ve alırken de düdük sesi.. bronşlar dolu belli-- keşke çook öksürsede atsa diye bakıyorum ama günde 10 kereyi geçmiyen dolu bir öksürük.. burun bali kıvamına döndü bile  fakat bebekken dermatit falan yoktu ama son 6 aydır.. ki bir kaç gündür iyice arrt-- bilek içlerinde -dirsek iç bölgede kaşıntılı pıtırcıklar var..cildiyeci egzama deyip kortizonlu kremler veriyor.. sürdüğümde geçsede sonra tekrar ediyor.birkaç gündür elinin üstüde pıtır-pıtır,sertleşti-ama kaşıntısız.. nemlendirme amaçla gül kremi kullandım-doğal oldsun diye işe yaramadı-şimdi gliserin sürüyorum-pek fark yok. yüzünde yanaklardada aynısı var-oda kaşıntısız..el için nilera nın egzama sabununu önerdiler..para tuzağımı bilemedim. bende BALMUMUNU ERİTİP-SAF ZEYTİNYAĞI İLE KARIŞTIRARAK YAPILAN BİR KREM TARİFİ ALDIM.. yapsam mı diyorum-ucuz ve doğal diye  ..deriyi allerjene kapatan-bariyer oluşturan çook pahalı markaların kremleride mevcut. acaba bu yapılışı tarif edilen krem egzamada bu görevi görüyor mudur ? yada sizin başka öneriniz varmıdır ?? SABRINIZ ve İLGİNİZ İÇİN , BİNLERCE KEZ TEŞEKKÜRLER
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 26 Şub 2012 Saat 03:27 |
Bunlarla ugrasmayin. Dokuntu arttiginde, cok az " Ultralan Pomat" surun,2-3 gunde gecer. Bu kremdeki kortizon "Fluorokortizon" oldugundan ciltten emilmesi ve sistemik etkisi yoktur.
|
 |
zlemyayl
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Şub 2012 Saat 02:04 |
TAMAM HOCAM-SAĞOLUN -VAR OLUN  peki bu ilaç yüze -YANAKLARA DA SÜRÜLÜR MÜ-- YOKSA İKİDEBİR YAZDIKLARI
Beklazon-ADVANTAN FALAN GİBİ bişey mi sürmeli yanaklara ??? ki onlarda kortizonlu sanırım
|
 |