Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yine tıkanıklık(grip)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyine tıkanıklık(grip)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
semuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 334
Mesajın Direkt Linki Konu: yine tıkanıklık(grip)
    Gönderim Zamanı: 05 Mar 2012 Saat 20:47
meraba hocam 32 aylık kızım ctesı burnu akmaya basladı gozlerı sondu.pazar gunu hafıf oksuruk vardı bugunde oksuruk baya sıddetlı basladı.doktora goturdum 38 ates vardı.hafıf kulagı baslamıs ıntıhaplanmaya.bogazları hafıf kızarık.bırde bronslarda nefeste daralma baslamıs dınledıgınde.benı tedısrgın eden bu brosnlardakı daralma.bu sene bu 3. daralma.ventolın ve floxtıde verdı evde. alerjık oldugunu soyledı.hocam neden bronslarda daralma oluyo.bu gercekte alerjıkmıdır.bunun ıcın ne yapmam gerekır.yada grıpte boyle bronslara daralma yaparmı tekrar tıkanmasından korkuyorum.
Yukarı Dön
semuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mar 2012 Saat 20:58

hocam bu cgerlerdekı tıkanıklgı gecırmek ıcın ne yapmalıyız nıye bronşlara iniyo doktor bronşlarda hafif daralma oldugunu soyledı.ben bekleyınce cocuk zor nefes alıyo sonra.bu zamana kadar hep sızın yontemlerınızı yaptım .neden tekrar edıyor bu olay bunun ıcın ne yamalıyım.

Yukarı Dön
semuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mar 2012 Saat 22:04
hocam birde daha oncede bu durumdayken kanda wbc degelrerı yuksek cıkmıstı.yinemi wbc yükselmiştir.antibiyotıkmı gereklı acaba tıkanıklık oyuzdenmı oluyo.bu neden sureklı tekrar edıyor daha 1 ay olmustu dıgerı biteli.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117874
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2012 Saat 18:56
Bu yasta oyle "brons daralmasi" yani Astim son derecede nadirdir. Hani "Bronsiolit" dese anlarim da, ama maksat size bu ilaclari kakalayip, ilac firmalarindan 'promosyon' almak olunca, bir bahane uydurup hep bu grup ilaclari vereceklerdir. benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin. Eski mailleri okuyun. Wbc cok akliniza takilacak ise, bir baktirip bana yazin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Mar 2012 Saat 18:59
Yukarı Dön
semuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2012 Saat 19:06
cok soru sordum hocam tesekkrlerhocam belki ben yanlıs anlatmısımdır ciğerlerinden hafif boguk sesmi geliyomus yani sırtını dinlediğinde.nefes alırkende karnı ve bogazı atıyo sık sık alıp verıyo.bugun bende sızın tavsıye ettıgınız sırrı beye gotrdum.sizin tavsıye ettıgınızı soyledıgımde cok duygulandı:)bırde cıgerlerının suan temız oldugunu soyledı kulagında hafıf kızarıklık var dedi.dun gece kızım ateslenmıstı.ve terledı.ondan sonra bz daha ıyı gıbı dun antbıyotık vermıstım agumentın.sırrı beyde eger baslamısın 3 gun devam etmemı soyledı.vetolınıde 3 gun vermemı soyledı.bırde ılıadın.hocam suan nefes atısı normale dondu.bunu yapan agumentınmı yada ventolınmı olabılır benım merak ettıgım o.birdaha boyle bı durum olursa cunku 3 keredır grıp dırekt goguse ınıyor.bu durumda sadece brıcanyl verseydım rahatlatırmıydı nefes alısını.ventolın vermem dogrumu oldu bılmıyorum.hocam bırde sızde dıyorsunuz ya nezle gosuse ıner bu durum ona benzıomu.burun akıntısı.tıkanıklık kulak ıntıhaplaması.oksuruk belırlıler bunlar.eger nezlenın gosguse ınmesıyse nefes alısı nasıl rahatlıcak.
Yukarı Dön
semuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2012 Saat 19:07
bırde alerjok bır durum oldugunu soyledı gece sutunu kesmemı soyledı gece cocuk 300 ml sut ıcıyor bu dogrumu hocam
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117874
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2012 Saat 21:41
Tek basina Bricanyl yeterlidir. Sutunu kesmeyin, devam .. Ventolini sadece cok sikistiginda "fis" olarak, haricen kullanin, surubu gereksiz.
Yukarı Dön
semuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2012 Saat 22:10
peki hocam çok teşkkürler.briyancyli gunde kac kez kullanmam gerekir.aynı durumu yanı sık nefes alıp vermeyı hemen hıssetmeye basladıgımdamı kullanmam gerekır.kusura bakmayın hocam cok soru sordum ama bu durumdan agzım cok yandı.hangı doktora gıtsem aynı seyy
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.