Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
minikada
Üye
Kayıt Tarihi: 04 Oca 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 43
|
Konu: gecmeyen ishal bol lokosit Gönderim Zamanı: 18 Mar 2012 Saat 00:00 |
Kadir Bey, kizim 26 aylik, 14 kilo. 1 aydir gecmeyen ishalimiz var. siddetli degil, gunde 2-3'u gecmiyor ama cok civik, yapiskan, ikinmali. iki gundur guvercin pisligi gibi de yapmaya basladi, ve bugun sari-yesil arasi bir renge kaydi diskisi. sonunda doktora gittim. mikroskobide kan ve mukusa rastlanmadi, bol lokosit goruldu yaziyor. doktor kultur istemedi, mikrobik oldugu icin antibiyotik sart dedi. frag..l (gunde 3 olcek) ve lef..r (gunde 1 olcek) verdi. Bol keseden ilac yazan bir doktor oldugu icin ve sizin de dizanteri disinda antibiyotigi onermediginizi hatirlayarak size danismak istedim. ilaclar gerekli midir? frag..l beni biraz korkuttu, yan etkileri dolayisiyla. bir de su zamana kadar diyare diyeti uygulamadim, diyet etkili olur mu? gunde 3 olcek frag..l fazla degil mi? tavsiyelerinize ihtiyacim var. simdiden degerli zamaninizi ayirdiginiz icin tesekkurler.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117990
|
Gönderim Zamanı: 18 Mar 2012 Saat 04:18 |
Tarifiniz, "Dizanteri" ishalini andiriyor. Ilac; Flagyl olacak, dogru tercihtir. Reflor anlamsiz, bir tek antibiyotiklerin sebep oldugu ishale iyi gelir. Bu tip ishalde, herhangi bir diyet gerekmez, zaten su kaybida olmaz. Ilaci 1 hafta kullanin. Gunde 2x1 verin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Mar 2012 Saat 04:18
|
 |
minikada
Üye
Kayıt Tarihi: 04 Oca 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 43
|
Gönderim Zamanı: 18 Mar 2012 Saat 11:59 |
Ilaci cikolata ile karistirarak vermemde bir sakinca var mi? iki ilaci vermem arasinda 12 saat geciyor, uykusunu bolup de veremiyorum. 12 saatte bir verilmesi sart midir, bir iki saat oynasa olur mu, yoksa ilacin etkisi mi azalir?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117990
|
Gönderim Zamanı: 18 Mar 2012 Saat 18:00 |
Ilaci verirken 'kronometre' tutmuyoruz. 12 saat de neymis, bir sabah kahvaltida, bir aksam yemeginde verirsiniz olur biter. Gece ilac arasinin daha uzun olmasi zaten gerekli, zira geceleri ilaclarin vucuttan atilimi daha uzun sure alir. Ilaci verinde, nasil verirseniz verin, hic onemli degil.
|
 |
minikada
Üye
Kayıt Tarihi: 04 Oca 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 43
|
Gönderim Zamanı: 18 Mar 2012 Saat 22:15 |
tamam anladim doktor bey, tesekkurler:)
|
 |