Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ecza dolabı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumecza dolabı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elifnazar Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 66
Mesajın Direkt Linki Konu: ecza dolabı
    Gönderim Zamanı: 08 Nis 2012 Saat 13:56
Kadir Bey,burayı keşfetmeden önce malum her hastalıkda doktora gittik ve çeşit çeşit ilaçlarımız oldu malesef.Bazen maillerinizde okuyorum bazı ilaçlar için çöpe atın sakın kullanmayın vs.diyorsunuz.Oğlumun ecza dolabındaki ilaçlardan hangileri dursun hangileri gereksiz rica etsem bilgilendirirmisiniz.Açıkçası hangisi neye iyi gelir bende şaşırdım artık.Çok teşekkür ediyorum...
(3 yaş-17kg)

Ventolin şurup
Bricanyl Şurup
Calpol süspansiyon
İbufen
Suprax pediatrik
Tamol pediatrik
Sinomarin
Novalgin 500 mg.oral damla
Paranox s suppozituar
Stilex

Birde tonimer baby kullanıyorum ben serum fiz. yerine geçer mi?
OĞLUMSA EĞER HERŞEYE DEĞER...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118101
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2012 Saat 18:49
Calpol, Tamol, Suprax, Sinomarin, Novalgin, ParaNox, Stilex kalsin, gerisini atin, bir daha da eve sokmayin.Sinomarin, Tonimer ve Serum fiz. ayni ilaclardir. Hepsi 'tuzlu su'. 
DIKKAT: Calpol,Tamol, ParaNox ayni ilactir ( parasetamol). Bunlardan bir gun boyunca (24 saatte) ancak 3x1 alabilir.  Ibufen bu yas grubunda ancak 3x1/2 olcak olabilir, evde baska buyuk varsa kullanabilir. Novalgin, daha ziyade agri kesici olarak kullanabileceginiz bir ilac ama "karin agrilarinda" teshis konulmadan once sakin kullanmayin.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.