Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bogaz enfeksiyonu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBogaz enfeksiyonu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
berkeay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 45
Mesajın Direkt Linki Konu: Bogaz enfeksiyonu
    Gönderim Zamanı: 13 Nis 2012 Saat 11:39
Benim oglum 51 aylik. Eylulde krese basladi.Bu eylul ayina kadar 2 kere antibiyotik kullanmistik.(biri kulak enfeksonu digeri bogaz enf nedeni ile) Krese basladiktan sonra ekimde bir kere (bogaz enf, kizariklik nedeni) kullandik.Aralik ayinin son haftasi ve ocak ayinin ilk 3 haftasi icinde tam dort kez dr gittik.Bu gidislerde bademcik enf, bogaz kizarikligi,faranjit,tonsilit faranjit nedeni ile hep antibiyotik yazdilar.(sonuncusunda ise kanda enf cikti hatta sonrasinda drlar domuz gribinin yeni versiyonunu gecirmisde olabilirsiniz demisti)Bu 25 gunluk surec icinde 2 kere antibiyotik kullandik.sonrasinda iyilestik 1 nisanda gene ateslendik acile gittik avoklavin antibitotik yazdilar atesimiz 2 gun surdu sonrasinda iyilestik.nıSANIN 9 unda kreste oglen yemeginden sonra kusmus aldim evde aksam 7 8 kadar kustu sonra dindi.sALI sabahta ates cikti dr goturdum bademcikler azicik sismis bogaz kizarik dedi andorex ve peditus verdi.aksama dogru ates 39,9(kulaktan) oldu 3 saatte bir zaten ates dusurucu verdim ama etkisi olmuyor ates 38 e kadar anca dusuyordu.38,5 tan sonar ates dusurucu versemde atesin onunu alamiyorum.Dun aksam acile goturdum dr novalgin ve sucocid igne yapti.Bogaz enf bademcikler azicik sismis dedi. cigerler temiz dedi.Havale gecirmekten korkuyorum.
Sormak isetediklerim ise;

Bu kadar sik bogaz enf gecirmemiz normalmi krese gittigimiz icin
bu kadar antibiyotik kullanmamaizin zarari cok olurmu
bagisiklik sisitemimiz gelismemis diye dusunebilirmiyim
kresten almalimiyim bu nedenle
hastalik basladiktan sonra duzelsek bile ardindan tekrar hasta oluyoruz acaba hastalik iyilesmiyormu yoksa krese gittigimiz icin yeni mikroplarlami tanisiyoruz
bogaz enf ve bademcikleri hastalanmasin diye bana onerebileceginiz yapabilecegim seyler varmi
bagisiklik guclendirici vitamin kullanmalimiyim kullanin diyorsaniz hangileri ve ne kadar sure ile kullanmaliyim(subatta dr onerisi ile minadex kullanmaya basladik)
Bogaz enf bademcikler hep boyle 40 dereceye varan ates yaparmi(biz bu yasimiza kadar sadece kulak enf olduk el ayak agiz altinci 5 hastaliklari gecirdik, birazda alerjik bunyemiz var sivri isirinca cok kotu oluyoruz birde dislerimiz hep atesli cikti yani bu zamana kadar hep atesle ilgili sorunumuz oldu)

Bu kadar uzun yazdim ama yoruldum artik atesli gecelerden biktim havale gecircez diye cok korkuyorum.Sorularima cevap verirseniz cok sevinirim.Sizin gibi cok deneyimli bir dr un gorusleri beni cok mutlu eder.

Saygilarimla tesekkurler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118572
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nis 2012 Saat 18:31
1- Ilk defa kres/yuva ya baslayan her cocuk; ilk 2 sene cok hasta olur.
2-ve 3- Zarari soyle, her bir ateslendiginde antibiyotik verdiginizden, vucut mikroplari taniyip bagisiklik maddelerini uretemiyor, ondan sonra da bu comez doktorlar size, "-Cocugunuzun bagisikligi bozuk, getirin test yapalim-" diyorlar.
4- Kresten almanizin hicbir pratik yonu yok, tekrar verdiginizde, hastaliklar kaldigi yerden devam edecekler. Sadece hastaliklari geciktirmis olacaksiniz.
5- Hem yeniden mikrop aliyor, hemde antibiyotiklerin yuzunden ( bagisiklik gelismediginden)  ayni mikroplarla tekrar tekrar hasta oiluyor.  
6- Bagisikligi guclendiren vitamin veya ilac yoktur. Bagisikligin gelismesi icin; ya hastaligi gecirecek, yada asi olacak.
7- Bu yaslardaki atesli hastaliklardan %90'dan fazlasi virutiktir. Disler ates yapmaz. Ates metabolizmayi hizlandirdigindan, dis ates yuzunden erken cikar.
8- Ates ve Havale vucudun savunma mekanizmalaridir. Belliki benim hicbir yazimi okumamissiniz. Oncelikle yazarlar bolumundan; "Ates ve Tedavisi" makalemi okuyun. Egitim sart.  
Yukarı Dön
berkeay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nis 2012 Saat 23:05

Saygıdeğer hocam uzun sorularıma değerli vaktınızı ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.Ateş ile ilgili makalenizi gerçekten okumamıştım.Zira sitenizi de bugun kesfetmiştim.Ama hemen okudum tabiki.Ateş konusunda normalde 38,5 a kadar müdahele etmiyordum ama bu seneye kadar.Çocuk zaten ateş yükseldikçe oyun oynamıyor,yatıyor yemeden içmeden kesiliyor.Havale geçirmeyeceginden emin olsam istifimi bozmayacağım ama olmuyor.Tv de dr lar hep gereksiz yere antibiyotık kullanmayın diyorlar ama her dr gidişimizde antibiyotık yazmaktan geri de kalmıyorlar.Velhasıl bu sene boşyere bolca antibiyotık kullanmış olduk.Bundan sonra hastalık ateş olduğunda yapacağımilk iş kan sayımı olacak.ve wbc değerine baktırmak, ondan sonra dr gidip teşhıs beklicem.Benim size sormak istediğim son şey ise 10 gün önce ateşlenmiş ateşimiz 2 gün yüksek seyretmiş 2 gün antibiyotık başlamış ve antibiyotık cumartesi bitmiştiardından bu salı ateşlendik gene , acilde yapılan yukarda bahsettiğim iğneden sonra ateşimiz gitti ama dr antibiyotığı 5 gün verin dedi.şuan hasta değiliz ama antibiyotığı pazar gunu dahil olmak üzere kullanmaya devam etmelimiyim.yoksa yarıda bırakmalımıyım.Cevabınız için şimdiden teşekkürler.Saygılar.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118572
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nis 2012 Saat 05:25
Bosverin Allahaskina, ne antibiyotigi, Antibiyotik dusunurseniz, kan sayimi yaptirip WBC degerine bakin, bu kadar basit. Bana kalsa, ben baktigimda antibiyotik gerekir veya gerekmez soylerim. Dili pembe, agiz kokusu yok, ellediginiz zaman boyundaki bezeler "hassa" degil, hayatta antibiyotik vermem. Bu doktorlarla isiniz cok zor.
Yukarı Dön
mehmet Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 85
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nis 2012 Saat 21:46
kadir bey merhaba;cok özür diliyorum.yeni konu açmak istemedim.cevabınız kafama takıldı.3,5 yaşında oglum var.dilinın uzerı beyaz nokta nokta,agzı sabahları çok kötü kokuyor,bogazında sol tarafında ki beze çok belırgın(fındıktan buyuk) ve bu kış hep vardı.küçük dilinin ordada sol tarafta kocaman bır et parçası var.ve hıç geçmeyen çok kotu bir oksuruk.antıbıyotık kullanmalımıyız?
Yukarı Dön
berkeay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nis 2012 Saat 21:56
Sayın MEHMET, dr değilim ama tecrubeni yazmak istedim, agız kokusu oldugunda bizde iki kere bademcık ve bogaz enf nedeni ile antibiyotık verdiler.Yanlız bizde ateş çok ön plandaydı.Öksürük ilkinde tektük, burun bıraz tıkalıydı.İkisindede bademciklerin üzerinde beyaz lekeler vardı.Ateşimiz 40 buluyordu nerdeyse.Genede bir dr gösterin.Geçmiş olsun.
Yukarı Dön
berkeay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nis 2012 Saat 21:59
Sayın hocam cevabınız için teşekkür ederim.Antibiyotige devam ettik, nedenide dilinin üzeri beyaz.Agız kokusu yok, bezede yok(varsada biz anlamadık)birde başladıktan sonra yarım bırakmakta tehlikeli diye düşündüm.Neyseki yarın son gün.Yanlzı ateş konusunda yazınızdan çıkardıgım sonuç ateş kaç olursa olsun bekleyelim.Zaten 4  yaşını geçmiş.Havale geçirme riski az.
İlginiz için teşekkürler
Yukarı Dön
mehmet Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 85
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nis 2012 Saat 22:54
kadir bey merhaba;cok özür diliyorum.yeni konu açmak istemedim.cevabınız kafama takıldı.3,5 yaşında oglum var.dilinın uzerı beyaz nokta nokta,agzı sabahları çok kötü kokuyor,bogazında sol tarafında ki beze çok belırgın(fındıktan buyuk) ve bu kış hep vardı.küçük dilinin ordada sol tarafta kocaman bır et parçası var.ve hıç geçmeyen çok kotu bir oksuruk.antıbıyotık kullanmalımıyız?  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.