Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kaka
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkaka

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
MRTECVT Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 353
Mesajın Direkt Linki Konu: kaka
    Gönderim Zamanı: 03 Tem 2012 Saat 21:31
doktor bey oğlum 3.5 aylık anne sütüyle besleniyor  kendi başına kakasını yapamıyor bebeğim 5 gün geçtikten sonra bizim yardımımızla (poposunu zeytinyağlı pamukla siliyorum)kakasını yaptı diş macunu kıvamında yeşile yakın bir renkte ve kokuluydu  kakasını yaptığı halde hala gazı devam ediyor sürekli ağlıyor ne yapacağımızı şaşırdık sizin dediklerinizn hepsini uyguladık gaz sancısı geçsin diye..emzirdikten sonra ağızdan gak sesinide duyuyoruz..başka bi rahatsızlığı yok ateşi yok kulağıda ağrımıyo ama ağlamsını durduramıyoruz bize yardım edin
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119032
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Tem 2012 Saat 05:51
1-Yasil kaka yapmasi; asiri beslediginizden ve sancinin bu sebepten oldugunu gosterir.
2-  ayliktan itibaren bebekler; 7-10 gun bazen daha da uzun sure kaka yapmayabilirler. Uyarma isini; ancak bebek ikinip-ikinip yapamadiginda kullanin.
3- Kucaginiza alip gezdirin, son care "Spasmo- Panalgin fitil" yapin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Tem 2012 Saat 19:24
Yukarı Dön
MRTECVT Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Tem 2012 Saat 23:20
doktor bey benı emzırme konusunda aydınlata bılırmısınız bebegı ne kadar sıklıkla emzırmelıyız bebekler tok oldukları zaman suyu bıle kabul etmezken  benım bebegım tokken bıle emek ıstıyor doyup doymadıgını nasıl anlaya bılırım bu aralar yesil kaka yapıyor nasıl bır emzırme yolu izleye bılırım sureklı emek ıstıyor bu asırı beslemenın onune nasıl gece gılırım..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Tem 2012 Saat 00:51
Supheli bir zamanda emmek isterse, once kucaginiza alin ve gazini cikartin. Ikna edemezseniz memenizi verin. Aralar en az 3 saat olmali. Kakasi "altin sarisi" renkte olmali.
Yukarı Dön
MRTECVT Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Tem 2012 Saat 14:14
doktor bey dediklerinizi aynen uyguladık emzirme aralığını 3 saate çıkardım yine 5 gün aradan ıkınıp kendi başına kakasını yapamayınca yardımla kakasını altın renginde yaptı.benim sorum 4.ayımız bitti hala kendi başına yapamıyor 5 günde bir ıkınıyor bekliyorum çok ağlayınca mecbur poposunu siliyorum öylelikle yapıyor rahatlıyor bu durum ne zamana kadar sürecek etraftan bebeğinezeytinyağı içir yapar diyorlar ne yaapacağımı bilmiyorum yardımınızı bekliyorum
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Tem 2012 Saat 19:22
Kaka sert değilki "zeytinyağı" bir işe yarasın!! Ağzı olan konuşuyor işte. Silme hareketide fitil gibi uyarı verir, o şekilde yaptırmanızın da bir zararı yok. Anne sütü aldığı sürece bu şekilde kaka yapar, kimseye de bir zararı yoktur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.