Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - BAĞDEMCİK İLTİHABINA 8 İĞNE!...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBAĞDEMCİK İLTİHABINA 8 İĞNE!...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
TUGRAM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 22
Mesajın Direkt Linki Konu: BAĞDEMCİK İLTİHABINA 8 İĞNE!...
    Gönderim Zamanı: 14 Tem 2012 Saat 13:32
< ="" ="text/" ="/B1D671CF-E532-4481-99AA-19F420D90332etdefender/huidhui.js?0=0&0=0&0=0"> Kadir Bey Merhaba,
Kuzenimin 6 aylık oğlu var. Dün burun tıkanıklığı nedeniyle acile götürmüş. Çocuğun tıkanıklık harici hiç bir hastalık belirtisi yok. Dr. İESPOR iğne 12 saatte bir toplam 8 adet, ve derecesini bilmiyorum ama hafif ateşe poranax fitil günde 4 adet, tukanıklığı için de sizyosol damla vermiş. Durumu bana anlattığında, bu kadar hafif bir rahatsızlığa bunca iğne korkuttu beni. Dr.dan çıkaramadığım kendi oğlum sayenizde uzun süreden beri ilaçsız bir hayat yaşıyor ve geçmişte benim yanıldığım gibi kuzeniminde yanılmasını istemiyorum. Lütfen bu ilaçları kullanıp kullanmama konusunda fikrinizi yazarmısınız. Ben sizden haber gelinceye dek kullanmamasını istedim. İğnelerin birini akşam vurdurmuşlar. Bilgi verirseniz sevinirim.

Yukarı Dön
TUGRAM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2012 Saat 13:46
< ="" ="text/" ="/B1D671CF-E532-4481-99AA-19F420D90332etdefender/huidhui.js?0=0&0=0&0=0"> Kadir Bey, Dr.teşhisiniz yazmayı atlamışım. Dr. nemli havadan dolayı bağdemciklerin iltihaplandığını söylemiş. Şimdiden teşekkürler...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119616
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2012 Saat 17:36
"-Nemli havadan dolayı bademciklerin iltihaplanması-"... Ayol bunu bu sitenin 1-2 aylık üyeleri bile yemez. Bunun bakterilerle olduğunu bilirler. Ayrıca böyle "havadan-sudan" bir sebep le oluyor ise, antibiyotik niye veriyor?. Sakın iğneleri yaptırmasınlar. Sadece her iki burun deliklerine; Serum fiz. 10'ar damla ve akşamları yastığına 2 damla ColdMix damlatsınlar. Basit bir Grip geçiriyor.
Yukarı Dön
TUGRAM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Tem 2012 Saat 08:46
< ="" ="text/" ="/B1D671CF-E532-4481-99AA-19F420D90332etdefender/huidhui.js?0=0&0=0&0=0"> Çok teşekkür ediyorum. Her şeyden önce, vakit ayırıpta bizlerleri bilinçlendirdiğiniz için..
Yukarı Dön
TUGRAM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Tem 2012 Saat 14:51

Kadir Bey Tekrar Merhaba,

Önceki mesajımla ilgili sizin tedavinizden başka tedavi uygulamıyoruz ve çocuğun durumu düzelmeye başladı bile. Fakat genel kontrolünde farklı bir sıkıntı çıkmış. Dr. çocuğun dilinin altının doğuştan bağlı olduğunu, bu durumun ileri de konuşma bozukluğu, kekemelik, basık konuşma gibi problemler yaratabileceğini ve lazer operasyonla dil altının açılması gerektiğini söylemiş. Kuzenim oldukça telaşlı ve size danışmamı istedi. Konu hakkında bilgi verir misiniz lütfen.. Başvurmamız geren dal hangisi?.. KBB-çocuk dr. yoksa cocuk cerrahı mı?.. Daha da önemlisi bu gerçekten problem yaratacak bir durum mu?.. Çocuğun yemesinde, ayına göre gelişiminde hiç bir problem yok. Hatta anne baba dede gibi kelimeleri sıralamaya başladı bile. Çocuk 7,5 aylık. Özellikle annesi sabırsızlıkla yanıtınızı bekliyor. Çok teşekkürler...

Yukarı Dön
hilal erol Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 8
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Tem 2012 Saat 15:59
benimde oğluma dil altı doğuştan bağlı denmiş ve kesilmesi gerektiğini söylemişlerdi. biz bu durumu çok takmadık iyi ki de takmamışız. şimdi oğlum kelimeleri gayet düzgün ve  net olarak söyleyebiliyor.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119616
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Tem 2012 Saat 19:42
Bu eski bir "şarlatanlık" mevzusudur. Bebeklerde, emme hareketi etkili olsun diye tabiat, dil altı bağını ilk doğduğunda ön kısımda tutar. Dil uçtan büyüdüğü için, zamanla geriye gider. Tek istisnası; "Chordae" dediğimiz yapıda 1-2mm. kalınlığında oluşum olduğunda yapılır. Ben rastlamadım.
 -hilal erol: Tecrübe konuşuyor.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Tem 2012 Saat 12:05
Yukarı Dön
TUGRAM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2012 Saat 14:26
< ="" ="text/" ="/B1D671CF-E532-4481-99AA-19F420D90332etdefender/huidhui.js?0=0&0=0&0=0"> Hocam tekrar çok teşekkür ederim. Varlığınız bizim için bir güvence.. İyi Çalışmalar diliyorum.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.