Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
azyeb
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 95
|
Konu: ateş+ağızda aseton kokusu Gönderim Zamanı: 18 Tem 2012 Saat 18:30 |
Merhaba Kadir Bey,31 aylık kızım pazartesi gecesinden beri ateşli,özellikle geceleri ateşi yükseliyor.Bu gece sabaha karşı boğuk sesle birkaç kere öksürdü (sanki havlar tarzda gibi),boğazları çok kötü diye düşündüm ama sabah kalktığında öksürük yoktu.2 gündür 37.5-38.5 arası ateşi ama hiç ateş düşürücü vermedim.İştahı fena değil,biraz keyifsiz ama bitkin görünmüyor.Her hastalığında olduğu gibi bunda da ağızda aseton kokusu var.Hem terliyor hemde ateşi var.Sebebi ne olabilir?Genel durumu çok kötü olmadığından,dr.a götürmek için bekliyorum ama geç kalmaktanda korkuyorum.Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Düzenleyen azyeb - 18 Tem 2012 Saat 18:34
|
 |
azyeb
Üye
|
Gönderim Zamanı: 18 Tem 2012 Saat 18:52 |
Şimdi uyandı,ağlarken sabah öksürürken duyduğum sesi duydum.Derinden ve boğuk bir ses geliyor.Boğazların acıyor mu diye soruyorum hayır diyor.Bende ışık tutup baktım boğazlarında kızarıklık bile yok.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif
Puanlar: 118673
|
Gönderim Zamanı: 18 Tem 2012 Saat 19:05 |
Akut Larenjit (Krup) hastalığının virütik olanından geçiriyor olabilir ( bu durumda boğazda kızartı olmaz) . Bakteriel olanı ( antibiyotik gereken) karma aşıların içindeki; ActHİB aşısı nedeni ile artık görülmüyor. Eğer doktor da Krup derse, yarım ampul Decort i.m. yaptırmanız, , geceyi rahat geçirmenizi sağlar. Eğer iğneyi yaptıramazsanız, bu gece gene sıkışacak, çocuğu serin, açık havaya çıkardığınızda çocuk açılır.
|
 |
azyeb
Üye
|
Gönderim Zamanı: 19 Tem 2012 Saat 12:50 |
Merhaba Kadir Bey,kızımın şu anki durumu iyi gibi,ateşi ara ara yükseliyor sonra düşüyor,sesi değişti,gece 1-2 kere öksürdü ama çok boğuk,kalın bir ses çıkıyor öksürürken,özellikle sabahları nefes alış verişinde sanki horlar gibi ses çıkarıyor bazen.Dr.a henüz götürmedim çünkü yanlış teşhis koyulur diye tedirgin oluyorum.Sanırım larenjit değil ama başka ne olabilir?Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 19 Tem 2012 Saat 19:41 |
Nefes borusuna "yabancı cisim" kaçması ile de böyle bir tablo oluşur ama bu durumda hiç hafifleme olmaz, devamlı ötme vardır. Larenjit'in diğer bir adı; 3 gece hastalığıdır. Gündüz düzelir gibi olur, geceleri azar. Ve 3 gece sürer.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Tem 2012 Saat 20:25
|
 |
azyeb
Üye
|
Gönderim Zamanı: 20 Tem 2012 Saat 19:19 |
Tekrar merhaba Kadir Bey,dün akşamdan beri kızımda ateş yok,gündüz de durumu iyiydi.Öğle uykusundan uyandıktan sonra çok öksürdü yine kaba bir sesle,sesi sanki çatallı çıkıyor(balgam varmış gibi) ve gözlerinin altı moraracakmış gibi kızardı,şişti.Yabancı cisim kaçmış olabilir dediniz acaba çekirdeği kabuğuyla çiğnemeye çalışıyor bu sırada çekirdek kabuğu kaçmış olabilir mi diye düşündüm.Yarın dr.a götüreceğim ama sizin cevabınız benim için çok önemli.Buradaki dr.ların muayene ederek anlamadıkları hastalığı siz mesajlarla anlıyorsunuz.Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Düzenleyen azyeb - 20 Tem 2012 Saat 19:34
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 20 Tem 2012 Saat 20:29 |
Nefes borusuna "yabancı cisim" kaçma hadisesi ağır bir tablodur. Ara ara iyileşip, ara ara kötüleşme olmaz. Hep aynı şiddettedir. Size pek uymuyor. Antibiyotik dayamaya kalkarlarsa mutlaka "Kan sayımı" yaptırıp, WBC değerine bakalım. Düşük çıkarsa antibiyotik gerekmiyor demektir. Bana kalırsa adi bir Grıbe benziyor.
|
 |
azyeb
Üye
|
Gönderim Zamanı: 21 Tem 2012 Saat 19:58 |
Hocam şu an genel durumu iyi ama çok yoğun balgamlı öksürüğü var(öksürük sesi normal kalın değil).Parkta 1 saat oynadıktan sonra sesi kalınlaştı sonra düzeldi.Boğazında acıma ya da kızarıklık yok.Sizce bu grip mi yoksa başka bir rahatsızlık mı?
|
 |