Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
feryaeren
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 77
|
Konu: beyaz lekelenme Gönderim Zamanı: 23 Tem 2012 Saat 08:05 |
Hocam merhaba; 25 aylık oğlumun resmi aşağıdadır.Geçen hafta havuza gittik, dün üstünü giydirirken farkettim ki sadece göbek ve göğüs çevresi beyaz lekelenmeler var.Havuzdan mikrop kapma ihtimali var mı? yoksa ablamda son iki senedir vertigo var , yüzünde ve ellerinde daha çok, hocam benim oğlumda da bu hastalık olma ihtimali var mı? dün akşam farkettim size danışmadan bir yere götürmek de istemiyorum , sen son yakşık 1 ay önce dizinde aksama yüzünden yazmıştım size , doktorlar ameliyat derken siz bekleyin intihap birikmesidir 3 gene geçer demiştiniz ve çok şükür geçti , inşallah şimdide önemli bir şey yoktur. Ateş ve huzursuz yok ... Şimdiden çok teşekkür ederim hocam.
|
ferya gül
|
 |
feryaeren
Üye
|
Gönderim Zamanı: 23 Tem 2012 Saat 08:19 |
hocam vitiligo dicektim , yanlışlıkla vertigo demişim
|
ferya gül
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118068
|
Gönderim Zamanı: 23 Tem 2012 Saat 11:03 |
Tam bir "vitiligo" değil. Derinin o kısımlarında biraz daha az pigment ( deriye rengini veren madde) olduğundan, normal deri esmerleşırken o kısımlarda renk esmerleşemedi. Kışın esmer bölgeler eski halini alınca, gene bir fark göremeyeceksiniz.
|
 |
feryaeren
Üye
|
Gönderim Zamanı: 23 Tem 2012 Saat 11:59 |
Hocam tam değil derken benim anladığım vardı da biz oğlumun rengi beyaz olunca mı anlamadık? ramazandan sonra tatile gitmeyi düşünüyoruz , o zaman daha kötü olmaz mı? hocam ablamın ki ellerinde başlayıp yüzüne de sıçradı, oğlumda ki de ilerler mi ve bunun kesin tedavisi yok mu ? bir de hocam bende lupus hastayım , bunun bir etkisi olur mu ? ikiside otoimmüm hastalık değil mi ?
|
ferya gül
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 23 Tem 2012 Saat 20:40 |
Oğlunuzdaki durum, "otoimmun" bir durum değil. Vitıligo da tam bir pigment eksikliği vardır. Güneşte yanmasalar bile bu şahıslarda renk farkı barizdir. Sizin oğlunuz da ise, güneşe çıkıp normal derisi güneş ışınları ile esmerleşmese idi, farkına varamayacaktınız. Zararlı bir durum değildir, ömrüne veya sağlığına ters bir etkiside yoktur. Lupus ile hele hiç alakası yok. Yapabileceğiniz bir şeyde yoktur. Bunlar yaş ilerledikçe kaybolurlar.
|
 |
feryaeren
Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Tem 2012 Saat 08:06 |
Çok teşekkürler hocam içimi rahatlattınız , ben daha çok çok yayılıp belirginleşmesinden korktum. Hocam aklımı takılan başka bir konu işe; yine resmini gönderiyorum , oğlumun fazla kilosu olmamasına rağmen hep rahatsız edici bir göbeği var , üstelik otururken kamburu çıkıyor , ayakta duruşta sorun olmasa da bu durum beni rahatsız ediyor , sadece koşarken biraz sol kısmı hafif aşağı kayıyor sanki , son yaşadıklarımızdan sonra her türlü olumsuzlığu size danışmak istiyorum artık . Bir sorun yok değil mi hocam?
|
ferya gül
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 24 Tem 2012 Saat 10:30 |
Siz anlaşılan "şişman" çocuk istiyorsunuz. Sizin delikanlı, normal. Göbeği de normal. Duruştaki eğriliği bilemem. Acaba bir "Skolyoz" mu var? Ayakta durduğunda ve parmak uçlarına değmeye çalıştığında omurlarında eğrilik varsa, korse gerekebilir. Omurları her iki durumda da düzgün ise, sağlam demektir.
|
 |
feryaeren
Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Tem 2012 Saat 10:33 |
 Yok hocam doğduğundan beri çok yemese de göbeği var . Ayakta durunca bir sorun yok ama parmak uçlarına değmeye çalışırken sanki bi tarafı daha yamuk gibi . Kesin anlayabilmek için başka ne yapabiliriz?
|
ferya gül
|
 |