Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - havale kreş 2,5 yaş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhavale kreş 2,5 yaş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aysesinemk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 15
Mesajın Direkt Linki Konu: havale kreş 2,5 yaş
    Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2012 Saat 16:14
Hocam iyi günler;
 ateşle ilgili sorunum olduğu için sizin yazılarınızı sürekli takip ediyorum. Havalenin göründüğü kadar korkunç birşey olmadığına hasar bırakmayacağına sayenizde gönül rahatlığıyla inanıyorum. Benim sorum biraz daha çetrefilli benim için, havale çok şükür oğlumuzda bir hasar bırakmıyor ama dolaylı olarak biz birinci derece akrabalar aman havale geçirdi çocuk dediğimiz için karakterin etkileyecek davranışlar sergiliyoruz, o yüzden değerli vaktinizi almak istedim.
Oğlum Mayıs 2010 doğumlu geçen sene ağustos ayında ve şubat 2012de ateşli havale geçirdi. Yani havaleye yatkın bir çocuk.
Hareketli bir çocuk olduğu ve komşu vs gibi akran ortamı olmadığı için evde ona yetemiyorum ve sürekli Tv'nini açılmasını isteyip karşısında hipnotize olmuş gibi saatlerce oturabiliyor -ki bu Toprak için hiç normal değil- bunun fiziksel ve psikolojik sağlığı için iyi olmadığını bildiğim için sosyalleşmesi biraz da mikroplarla tanışması için kreşe göndermek istiyorum (mevcudu az içime sinen kreş için araba yolculuğu yapmamız gerekecek)
Doktorumuz(doktorlarımızdan bağzıları) 2,5 yaşın kreşe gitmek için erken olduğu eğitimde bir geç kalınmışlık olmadığı havale de geçirmiş bir çocuk olarak evde bakılması gerektiğini kreşin mikroplarıyla tanışmamasını söylüyorlar.
Bense bağışıklık sisiteminin güçlenmesi için de gitmesi gerektiğini düşünüyorum ama eşim giderse hasta olacak hasta olursa havale geçirecek katlanamayız böyle birşeye diyor.
Hasta olmadan 2,5 yaşındaki bir çocuk mikroplarla kreş gibi bir ortamda tanışabilir mi?
yoksa havale riskinin azaldığı 4 yaşı beklemeli miyiz kreşe göndermek için?
iş saatlerim esnek olduğu için bir gün evde dinlenme bir gün kreş gibi yumuşak bir geçiş düşünüyorum bu hastalanmasını engellemek için yeterli olmaz mı?
şimdiden çok çok teşekkür ediyorum
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118675
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2012 Saat 22:39
Bu bir kere, ailenin kararıdır. Benim söyleyebileceğim tek şey, gönderirseniz, mutlaka yaşıtları ile beraber olmasına dikkat edin. Eşiniz ile konuşun, karar verin. Doğru, bu sene başlarsa kışın çok hastalık geçirecek, ama bundan kaçış yok, ne zaman başlarsa, iki kışı kötü geçecek. Diğer yönden ise, sosyalleşmesi yönünden faydalı olacaktır.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2012 Saat 17:07
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2012 Saat 21:32
??????
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2012 Saat 21:02
hocam kusura bakmayın çıkmamış
bir gün kreş bir gün evde dinlenme şeklinde yaparsak hastalanmadan mikroplarla tanışabilir mi?
ya da hastalanmadan bağışıklık kazanmasını sağlayabileceğimi bir yöntem var mıdır?
ya da bu mikroplarla tanışacağı kışı 4 yaş ve yukarısına taşımak mı mantıklıdır
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2012 Saat 10:26
Smile  Yok öyle şey, olsa dükkan senin... Kreşte 15 dakika kalması bile mikrop alması yönünden yeterlidir. 4 yaş yukarısı, sizin tercihiniz.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2012 Saat 23:08
hocam bir sorum daha olacak
hava değişimiyle hassaslaştığı bu dönemde (tatil dönüşü istanbulda da hava ne yapacağını bilemedi) yine öksürükle birlikte hırıltı başladı hızlı kısa nefes aldığı için acile gittik
kan tahlili yapmadan hemen antibiyotiği yazdıklarından bahsetmiyorum bile( viralse dediğimde boğazları kızarık ama cevabını aldım kızarık boğaz öksürük sebebiyle tahriş olamaz mı?
)
nefes darlığının olduğu her durum astım öncülü olark mı değerlendirilir bunu merak ediyorum
 bir de
 antibiyotiğin yanında asisit
zannediyorum ki aril diye bir alerji ilacı ve ateş düşürücü yazdı
 çok yüksek bir ateşimiz olmadığı için ateş düşürücü vermek istemiyorum
asisitin öksürüğü arttırıp bronşları açacağını söylediler bu ne kadr doğrudur
ve öksürüğün bu kadr şiddetli olduğu (nefes alış verişini zorluyor) durumda gerekli midir?
alerji ilacının hastalığa etkisi ne olacaktır
ve doktora gitmeden önce de aklımda olan ve cevap alamadığım soru bizim rahatsızlığımızın sebebi nedir?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2012 Saat 10:54
1- Hastalıkların; hava değişikliği ile veya soğukluğu ile bir ilgisi yoktur. Hastalıklar mikroplarla olur.
2- Antibiyotik gereken "boğaz enfeksiyonlarının" tamamında; dil üzerinde kalın bir "pas" tabakası ve ağızda çok pis bir koku vardır. Bunun haricindeki; "-boğazı kızarık-" palavarsını yemeyin.
3- Bu hastalıkların arkasından gelen "nefes darlığını"; Asist ve benzeri balgam incelticiler yapar. Ayrıca bu ilaçların ağızdan alınan şekilleri sadece "Parasetamol" zehirlenmelerinde kullanılır. Balgam inceltici olarak, püskürtme ile akciğerlere verilen özel formları vardır. Burada resmen ilaç propagandistlerin üçkağıdı ve doktor işbirliği vardır.
4- Bahsettiğiniz allerji ilacı; Avil olmalı. akıntıyı koyulaştırdığı için buda hırıltılara sebep olacaktır. Bütün dümen , bu ilaçlarla hırıltıyı ve solunum sıkıntısını arttırıp çocuğunuza Astım tanısını koyabilmek içindir.
5- Basit bir Grip geçiriyorsunuz ama Türkİye de ASLA hiçbir aile çocuğuna Grip tanısı konduğunu görmemiştir. Hepsine  önce "Farenjit" denilip, ilaçlarla daha kötü hale getirilip, ASTIM, BROŞİT VEYA BRONŞİOLİT   TANILARI KONULUR. ..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.