Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kusma ve İshal
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKusma ve İshal

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Konu: Kusma ve İshal
    Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2012 Saat 11:32
Hocam bebeğim 10 aylık 2 gün önce gece başlayan ani bir kusma şikayetimiz oldu ve gece boyunca 4 kez devam edince acile gittik. Acildeki doktor salgın olduğunu ve sabaha ishalle karşılaşacağımızı belirterek kaynatılmış ılıtılmış su vermemizi söyledi bebeğe. Zaten bende öyle yapıyorum. Çok kusarsa getirin serum takalım dedi. 2 gün oldu bebeğim hala kusuyor ve ishalde aynı zamanda. Kaka tahlili vereceğiz geçmeyen bu kusmalar için ben ne yapayım ne yese çıkarıyor ateşi yok hiçbirşey vermiyorum sadece anne sütü ve su. Beni bilgilendiriseniz sevinirim. Saygılarımla.
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2012 Saat 11:50
Hocam doktor sadece kusması için ametik damla verdi ama bebeğim bunu ağzına aldığı ilk damladan itibaren öğürerek yine kusuyor 2 gündür kusma devam ediyor ve ishalde anyalamadığım neden bu kadar uzun sürdü kusmalar bebeğimin hali kalmadı inanın kaka tahlilini size yaptırdıktan sonra göndereceğim hocam ne olur bana acil cevap verin çok zor durumdayım. Saygılarımla.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117887
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2012 Saat 19:30
Çocuğunuz "Virütik ishallerden" birini,  büyük bir ihtimallede, Rotavirüs enfeksiyonu geçiriyor. Herhalde, Rotavirüs aşılarınıda olmadı. 1 hafta sürecek. Kusan bir bebeğe, ağızdan ilaç vermek kadar "aptalca" bir uygulama olamaz. Gördüğünüz gibi bebek onuda kusuyor. Bunun yerine yarım Emedur 100 fitil daha etkili olacaktır. Bunun haricinde, "hiçbir" ilacı kullanmayın.
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2012 Saat 21:24
Hocam bebeğime 3. doz rota aşılarını yaptırdım. Kaka tahlili verdik pazartesi diğer tahlilimizde çıkacak sonuç şöyle hocam renk: sarı gaitada kan ve mukus görülmedi , eritrosit görülmedi , lokosit görülmedi , yağ taneleri çok , gaita rota virüs testi negatif, gaitada adenovirüs antijen negatif . Hocam bu değerleri yorumlarmısınız pazartesi çıkan sonucuda size danışacağım. Dün bebeğim hiç kusmadı ama bugün bir sefer kustu ishal durumuda günde 2 kez su şeklinde yapıyor iştahı kesildi ve ben hiç ilaç vermiyorum . Sizin fikrinizide almadan vermiyeceğim. Teşekkürler.

Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2012 Saat 21:35

Hocam bebeğime 3. Doz şeklinde rota aşılarını düzenli yaptırdım. Gaita tahlili yaptırdık ilk çıkan değerleri şöyle ; Gaitada rotaviriüs testi : Negatif , Gaitada adenovirüs : Negatif, renk : sarı , gaita görünümü : Şekilsiz ,  Gaitada kan ve mukus : Görülmedi , Eritrosit : Görülmedi , Lokosit : Görülmedi , Yağ taneleri : Çok  Hocam diğer tahlil pazartesi çıkıyormuş. Çıkan sonuçları gören doktor ne diyecek bilmiyorum ama ben hazırlıklı olmak istiyorum. Size danışmadan zaten herhangi bir ilaç kullanmam. Bebeğim Çarşamba , Perşembe günü yoğun kustu Cuma günü kusmadı hiç ama bugün 1 kez kustu. İshal durumuda günde 2 kez cıvık su şeklinde gaitasını yapıyor. Bulantısı için ilaç vermiyorum. Azar azar su veriyorum. Beni çok az emiyor iştahı kesildi bende zorlamıyorum.Bu durum gerçekten salgın durumundanmı oldu hocam yoksa başka bir nedenmi? Sitemizde oturan çocuklar hep aynı durumdalar . Cevabınıza teşekkür ediyorum.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2012 Saat 00:00
Su anda cocuk iyi, belki bir sey atlatti. Artik ilac gerekmez, zaten kullanmiyoruz. Anne sutune devam.
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2012 Saat 09:21
Sayın Hocam bebeğimin gaita tahlili ve kültürü temiz çıktı. evet ben dediğiniz gibi hiçbirşey kullanmadım. Doktor salgın olduğunu belirtti zaten iş yerinde arkadaşlarımında bebekleri hep bu vakaya yakalandılar. Neyseki biz hastanede yatıp serumla tedavi edilmedik. Ama ben neden olabileceği konusunda kendimce bir sürü senaryolar ürettim. Salgın mikrobu havadan dahi geçer mi hocam?Ayrıca kusması 4 gün devam etti madem gaitası temiz buna ne etki etmiştir? İlginize ve samimiyetinize teşekkürlerimi sunarım hocam. sizde sağlıklı ve sevgiyle kalın.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2012 Saat 18:40
ASLA havadan gecmez. DAIMA yedigi-ictigi bir gidadan mikrop kaparak olur. Rahmetli bir hocamizin bir lafi vardi; "Ishal olmak, mikroskopik kaka yemektir" derdi. Siz bizdeki laboratuvarlarin cok duzgun calistiklarinimi saniyorsunuz? Ben ishalli hicbir hastamdan "test" istemedim. Gorunumune bakip tedavi verdim. Tedavi dedigimda; su kaybini onlemek, baska bir sey degil. Ilac alanlarin hali ortada, hepsi serumluk olur.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.