Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
akasya2213
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 356
|
Konu: iye Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2012 Saat 15:07 |
hocam merhaba; bu aralar aksilikler peşimizi bırakmadı çok vaktinizi aldım kusuruma bakmazsınız değil mi? 6 aylık oğlumun pipisinde şişme ve kızarıklık farkettim pek önemsemedim.bir süre altını açık bırakıp çişini yapmasını bekledim.aynen kakasını yapar gibi ıkınarak çişini yaptı damla damlaydı çişi sızıntı şeklinde ve çişini yaparken ağladı.hemen acile göütrdük idrar tahlilinde nitrit negatif fakat lokosit 15-20 olduğu için suprax 1/2 * 2 kullanıyoruz?doktorun önerisiyle sünnet için gün aldık.hamileyken tek böbreğinde bir daralmadan söz etmişti doktor ama sizce bir ilgisi olabilirmi?ya da neden olur böyle birşey?çişini yaparken ıkınıp ağlaması çok korkuttu beni.fikirlerinize ihtiyacım var.
|
 |
akasya2213
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2012 Saat 15:13 |
akasya2213 Yazdı:
hocam merhaba;bu aralar aksilikler peşimizi bırakmadı çok vaktinizi aldım kusuruma bakmazsınız değil mi? 6 aylık oğlumun pipisinde şişme ve kızarıklık farkettim pek önemsemedim.bir süre altını açık bırakıp çişini yapmasını bekledim.aynen kakasını yapar gibi ıkınarak çişini yaptı damla damlaydı çişi sızıntı şeklinde ve çişini yaparken ağladı.hemen acile göütrdük idrar tahlilinde nitrit negatif fakat lokosit 15-20 olduğu için suprax 1/2 * 2 kullanıyoruz?doktorun önerisiyle sünnet için gün aldık.hamileyken tek böbreğinde bir daralmadan söz etmişti doktor ama sizce bir ilgisi olabilirmi?ya da neden olur böyle birşey?çişini yaparken ıkınıp ağlaması çok korkuttu beni.fikirlerinize ihtiyacım var. |
hocam kültür sonucunun çıktığını da şimdi öğrendim sonuç şöyle: 10000 cfu/mL KLEBCİELLA OXYTOCA
Sonuç
AMOXICILLIN-CLAVULANIC ACID Hassas
AMPICILLIN Dirençli
CEFAZOLIN Hassas
CEPHALOTHIN Hassas
CIPROFLOXACIN Hassas
COLİSTİN Dirençli
FURODONTIN Hassas
GENTAMICIN Hassas
TRIMETHOPRIM-SULFAMETHOXAZOLE Hassas
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118625
|
Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2012 Saat 19:31 |
IYE degil, zaten erkek cocuklarinda IYE olmaz. Oglunuzda, sunnet derisi iltihabi ( Postit) olmus. Sadece sicak-sabunlu su ile yikamaniz bile yeterli olurdu. Agizdan verilen ilaclar cok etkili olmaz. Thiocillin gibi bir pomadi ( gunde 2-3 defa) surmeniz daha dogrudur. Hamilelikte soylenenlere kulak asmayin, herkeze "-ya dar, yada genis-" diyorlar.
|
 |
akasya2213
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 01 Eki 2012 Saat 16:39 |
hocam peki bu sünnet derisi iltihabı varken aşı yaptırabilirmiyiz?yarın oğlumun 6 ay aşıları var.yaptırmamızda bir sakınca varsa ne kadar süre erteleyebiliriz?birde bu durum olmadan önce sünnet tarihi almıştık acaba iltihap iyilşemeden sünneti yapar mı hekim yoksa tarihi ertelermi?bir de altı aylık bebek için grip aşısı öneririmisiniz?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 02 Eki 2012 Saat 05:29 |
Asilari yaptirin, hicbir sakincasi yok. Bu yasta sunnet, hem bebek hem anne icin cok yipratici oluyor. Ancak, benim dedigim gibi 7 yasina kadar idare edemeyecekseniz, sunneti yaptirin. Eger bebek kres gibi kalabalik bir yere girmeyecek ise ve ev halki asi oldu ise, gerekmez.
|
 |
akasya2213
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 03 Eki 2012 Saat 15:13 |
hocam tekrar merhaba; söylediğiniz ilacı aldım ( Thiocillin ) fakat çok afedersiniz salaklık edip günde 3 kereden çok daha fazla kullandım (belki 10 kez  ) siz söylemişsiniz,eczacı söyledi,prospektüsünü okudum....buna rağmen sanki beynim durdu bir önce kullandığım ilaç gibi (medikasol) düşündüm.bebeğimi iyi edeyim derken zarar vermiş olabilirmiyim? çok üzgünüm....
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 04 Eki 2012 Saat 03:38 |
Hayir, cocuga bir zarar olmadi, sadece biraz ilac telef ettiniz, okadar.
|
 |