Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ikizlerim hasta oldu (ateş)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumikizlerim hasta oldu (ateş)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 338
Mesajın Direkt Linki Konu: ikizlerim hasta oldu (ateş)
    Gönderim Zamanı: 06 Eki 2012 Saat 13:56
Hocam merhaba..
23 aylık olan erkek ikizlerim dün ateşlendi.Birinde 38.5 a kadar ateş öksürükte var diğeri sadece 38.7 ye kadar yükselen ateş mevcut.
Sabah muayene ettirdim hafif boğazlarında ve kulaklarında kızarıklık var yeni başlıyor dedi. kan sayımı yapıldı birinin WBC10.0 diğerinin 10.4 çıktı.Doktorumuz bakteriyel enfeksiyona benziyor fakat antibiyotik başlarsak bütün kışı antibiyotikle geçirmek zorunda kalırız dedi ve bir karışım önerdi.Bir baş sarımsak iki limon suyu ve yarım bardak balı karıştır şurup haline getir aynen antibiyotik verir bibi 2x1 ölçek ver eğer iki gün içinde düzelme olmazsa o zaman antibiyotiğe başla dedi (klamoks) Hocam sizin fikriniziz almadan bir şey yapmak istemiyorum ne yapmalıyım sizce
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118677
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eki 2012 Saat 00:36
Biraz insafli doktormus. Tabii, birazda diger sarlatan doktorlarin hismindan korktugu icin olsa gerek, lafi biraz dolandirmis. Bakteriel enfeksiyon ile yakindan uzaktan bir ilgisi yok. WBC sonucunu degerlendirmesini hala ogrenemediler. Ikizleriniz; Viral enfeksiyon geciriyorlar. Sarimsak sacmalik, sirf "Limonlu bali" icemesinler diye verdi zahir... Tek basina limonlu bal en iyi oksuruk, nezle ilacidir, baska bir sey vermeyin.
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eki 2012 Saat 10:18
Hocam,ilk gün sizden cevap beklerken limonlu sarımsaklı ballı karışımı kullanmaya başladım ilk gün iki saatte bir ölçek ikinci gün dört saatte bir ölçek üçüncü günden sonra sabah akşam birer ölçek dedi ve sonuç inanılmaz henüz başlayalı yarım gün olmuştu ve ne ateş ve başka bir şey kalmadı.Mucize gibi iyileştiler hiç bir ilaç kullanmadım ateş düşürücü bile.İkinci gün cevabınızı görünce ballı limona geçtim.Hocam şu anda maşallahları var çok çok iyiler.Sadece öksürüğü olan geceleri çok öksürüyor sabaha kadar uyumuyor.mecbur kalırsan gece uyumadan önce bir ölçek actidem verebilirsin demişti doktorumuz.iki gecedir veriyorum.onu damı vermesem acaba? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eki 2012 Saat 19:32
O tur hicbir ilaci kullanmayin. Limonlu bal yeterlidir.
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2012 Saat 16:42
Hocam yeniden merhaba..
Dediklerinizi harfiyen uyguladım.Çok şükür hiç ilaç kullanmadım ikizlerim iyileşti.Yaklaşık bir hafta süredükten sonra öksürükleri de geçti.
Size minenettarız hocam.Çok teşekkür ederim.Clap

Düzenleyen spancm - 15 Eki 2012 Saat 16:42
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eki 2012 Saat 20:05
KizBebek
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eki 2012 Saat 12:20
Hocam,size bir sorum daha olacak..

İkizlerimden biri 2 aylıkken sağ inguinal herni ameliyatı oldu.Çocuk cerrahımız 10 gün sonra kontrole çağırdı ve gittiğimizde solda da fıtık oluşmuş sol taraftan da ameliyat olması gerekiyor dedi fakat bunu 5-6 aylık olunca yapalım dedi.Çocuk ağladığı zaman sol kasığı davul gibi şişiyor.Biz ogünden beri iki kez ultrasona girdik 3 kez genel cerraha muayene ettirdik onlar fıtık yok kasları tam gelişmediğinden basınçla şişme oluyor dediler.Fakat çocuk cerrahımız ısrarla fıtık olduğunu söylüyor ve ameliyat olması gerekiyormuş.
Şimdi ben hangisine inanmalıyım?Ultason ve muayene sonuçlarına mı ,ilk ameliyatını yapan çocuk cerrahımıza mı.Bir de hocam eğer ameliyat olursa aynı anda sünnetini de yaptırsam uygun olur mu sizce?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eki 2012 Saat 19:35
Esasinda, bu tip fitiklar, hep iki tarafli olur. Bu sebeple eskiden, tek fitik oldugunda, obur tarafta fitik olusmamissa bile her iki tarafida ameliyat ederlerdiki, ilerde bir daha 'anestezi' ye gerek olmasin. Simdi zaman degisti, ne kadar fazla is, o kadar "performans".. Eninde sonunda, ameliyata girecek. Ayrica bu fitigin ne gun "bogulmus fitik" olarak acilen ameliyat gerektirecegi de mechul. Sizin "Genel cerrahla" ne isiniz var???  ben hayatimda bu kadar ; "-fıtık yok kasları tam gelişmediğinden basınçla şişme oluyor-" sacma bir laf duymadim. O gordugunuz sismeyi, ayrilmis olan adele liflerinin arasindan cikmis olan barsak yapiyor. Yoksa bu cerrah, bunu "hava kabarcigi mi" saniyor???
Musait oldugunuz en yakin zamanda ameliyat+sunneti yaptirin, yoksa bir gece bogulmus fitik nedeni ile paldir kuldur, bilmediginiz bir hastanede, bilmediginiz bir cerraha ameliyati yaptirmak zorunda kalirsiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.