Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Acil ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAcil ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aysegnc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 134
Mesajın Direkt Linki Konu: Acil ateş
    Gönderim Zamanı: 17 Kas 2012 Saat 22:42
Hocam kızım 26 aylık ve azı dişlerini çıkarıyor, yaklaşık 4gündür ateşleniyor (dedesi gripti ondan geçti zannetik) çok önemsemedim Tonimer, ballı limon ve cold mixle bugüne geldik. Fakat dün ve bugün kızımın diş etleri çok şişti arka dişlerini neredeyse diş eti kapattı. Nasıl tarif ediceğimide bilemiyorum. Yemekte yiyemiyor, aç yemek istiyor fakat acıdan yiyemiyor süt dahi içemiyor. Dün farkettiğimde diş doktoruna götürdüm. Diş çıkarttığı için diş etleri hassas ondan olabilir dedi gönderdi. Ateşi geceleri ellerinde ayaklarında ve ağzı nefesi alev alev akşam ateşi koltuk altından 38.3 dü. Ateş düşürücü vermedim çok huzursuz ne yapmam gerekiyor. biraz uzun oldu kusura bakmayın.

Düzenleyen Ayşegül - 12 Oca 2013 Saat 15:25
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117988
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2012 Saat 00:21
Azi dislerinin ciktigi bolgedeki "dis etlerine" ; Dentinox jel (yemeklerden once) surerseniz, agrisi hafifler, daha rahat yiyebilir. Grip geciriyor, yarin burun akintisi ve arkasindan oksuruk baslayabilir. Benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Yukarı Dön
aysegnc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2012 Saat 12:53

Yukarı Dön
aysegnc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2012 Saat 00:17
Hocam kızımın durumu ağırlaşınca akşam doktora götürdük
Kan sonuçları:

CRP                    5.78

WBC                  10.49
RBC                    4.45
Hemoglobin        10.2
Hematokrit         30.7
MCV                    69.0
MCH                    22.9
MCHC                  33.2
PLT                     238
NEU%                 29.6
LYMPH%             55.8
MONO%              14.3
EO%                   0.2
BASO%               0.1
NEU#                  3.11
LYMPH#              5.85
MONO#               1.50
EOZİNOFİL           0.02
BASO#                 0.01
RDW_SD              35.2
RDW_CV              14.2
PDW                     8.2
MPV                       8.8
PLCR                     13.4

hocam bu sonuçlara göre verdiği ilaçlar Andorex sprey, Asiviral %5 krem, Kenacort - A Orabase Pomad, Cefaks ve evde vardı Piraldyne (geçen sene el ayak ağız hastalığı omuştu siz önermiştiniz).
Bu sonuçlara göre önce ginitrit olmuş bu çocuk dedi sonra el aya ağız hastalığına benzeyen bir tür mikrop Herpes virüsü benzeri dedi daha bir çok şey dedi. Antibiyotik kullanılamdan geçmez dedi WBC de yüksek ne diyorsunuz kullanmalımıyım
Birde ciddi anlamda kansızlık var o yüzden çabuk iyileşmiyor yarası dedi ve Santafer şurup verdi
Yukarı Dön
aysegnc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2012 Saat 00:18
Şimdi siz ne derseniz onu yapıcam çok erşekkür ederim
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2012 Saat 03:26
Sakin antibiyotigi vermeyin. WBC: 10.49 ve bu doktor numunesi hala antobiyotik veriyor...Verdigi antibiyotik bogaz florasini ( Probiyotik bakterileri) bir yokederse, siz o zaman seyredersiniz gumburtuyu..
Hemoglobin: 10.2g/dl,  bu yas icin normaldir. Hala cocuklarin normal kan degerlerinin, eriskinlerden farkli oldugunu bir turlu ogrenemediler gitti. Ya da; domuz gibi biliyorlar, is uzasin, hasta daha sik gelsin diye yapiyorlar.
Andorex spreyi; agiz icinde  agri olursa kullanabilirsiniz. Kenacort Orobase, burada tam ters etki yapar, lezyonlarin yayilmasina sebep olur. Sadece benim dediklerimi kullanin. Antibiyotik, Kenacort kalsin ( kullanmayin ama atmayin) Asiviral, belki tesir eder, en azindan zararsiz.

Yukarı Dön
aysegnc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2012 Saat 11:29
Hocam çok teşekkür ederim. Peki bu çocuk referans aralıklarını ben nerden öğrenebilirim acaba? En azından sonuçlarla ilgili kendimizin doktoru olabilmek için.
Tekrardan çok teşekkür ederim bizi buralarda bu doktorların ellerine bırakmadığınız için 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2012 Saat 19:12
Sitenin ilk sayfasinda; Yazarlar bolumu var. Oraya girip, "Yazarin eski yazilari" ni acin; listede; "Yeni Doganin Kan Degerleri" makalesini okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.