Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - HEP HASTAYIZ(burun akıntısı,öksürük)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHEP HASTAYIZ(burun akıntısı,öksürük)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sudenaz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24
Mesajın Direkt Linki Konu: HEP HASTAYIZ(burun akıntısı,öksürük)
    Gönderim Zamanı: 19 Kas 2012 Saat 01:01

Hocam tekrar merhaba

Daha öncede sorumu yanıtlamıştınız Allah razı olsun.Bu sene kışın kızıma hiç ilaç vermiyorum, sizin dediklerinizi yapıyorum serum fizyolojik, ballı limonlu su, cold-mix ama kızım hep hasta, burun akıntısıyla başlıyor, sile sile burnu yara oluyo sonra ökürük bir hafta böle devam ediyo sonraki hafta düzelir gibi oluyo ondan sonraki hafta yine aynı burun akıntısıyla başlıyo, bir hafta iyi bir hafta  hasta abartmıyorum gerçekten böyleyiz, ekimden beri böyleyiz.Artık konuştuklarım görüştüklerim yine mi hasta ya diyolar, çok üzülüyorum hocam, ne olucak çocuğumun hali böle artık ciddi bir hastalığı olduğunu düşünmeye başladım.Alerjik bronşit astım gibi, geçen sene bir kere ventinollü hava verilmişti.Nette araştırırken yine bir prof un alerjikbronşit üzerine uzman bir prof sorulara yanıt veriyor, iki kere ventinollü hava verildiyse astım olduğunu kabul etmek gerek diyo çok korkuyorum hocam, hiç kendimde değilim iki gündür.

Viks sürüyorum gece yatmadan sıcak havlu kokuyorum o biraz iyi geliyor ama yine öksürükle uyanıyo, yarın dr randevusu aldım, alerjik bronşit yada astım diyiycekler ben böle bir hafta iyi bir hafta hasta olduğunu söyleyince, o yönde ilaçlar vericekler napıcam hocam nolur yardım edin çok çaresizim, kızıma birşey olucak diye çok korkuyorum.Tamam ilaç verme taraftarı değilim zaten nasıl yanlışlıklar yaptıklarını birbirine zıt ilaçlar mantıksız ilaçlar verdiklerini gözler önüne seriyosunuz ama eğer astım falansa ALLAH korusun ilaç tedavisiyle 6 yaşına kadar geçiyormuş tedavi edilmezse ömür boyu çekebilirmiş böle ilaçsız hastalık geçirmeye çalışarak çocuğuma kötülük mü yapıyorum.

Geçen senede hasta oluyoduk ama bu sene gibi değil bu sene artık ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.Neden bu kadar sık hastalanıyor bunun bir tahlili yöntemi yok mu, demiri mi eksik kansız mı bağışıklığımı düşük ne yapabiliriz hocam çok kötüyüm çok
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117900
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2012 Saat 01:30
1- Okula/yuvaya ilk baslayan her cocugun 2 kisi bu sekilde gecer...
2- Ventolin'i niye her onune gelene verdiklerinin sebebi anlasilmis oldu... 2 defa verdinmi, bitti, Astimsin. Aman ne kolay. O zaman bukadar cocuk Astimliya oranla niye, ayni sayida eriskin Astimli yok? Yoksa Turk doktorlari Astim'in tedavisini buldularda, butun dunyanin niye haberi yok???
3- Sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
4- Dunyanin hicbir yerinde 6 yasina kadar Astim tedavi edilir diye bir sey yoktur. Tedavi ettikleri zaten Astim degil... Veriyorlar her Gripliye Astim tedavilerini, ondan sonra da ortaya cikip "-Astimi tedavi ettik-" diyorlar... Yemezler. Onlarda domuz gibi biliyorlar bu cok hastalikli devrenin 2 sene surecegini hepsinin 6 yasinda duzelecegini... Maksat, bu devreyi olabildigince "verimli" gecirmek. Cocugu, ailesini dusunen kim!!!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Kas 2012 Saat 01:32
Yukarı Dön
sudenaz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2012 Saat 16:54
Hocam çok teşekkür ederim cevaplarınız için...idi

Sabah o kadar şiddetli bir öksürük krizine girdiki belki yarım saat aralıksız öksürdü sanki nefes alamıycakmış gibi hırıltısı devam ediyodu öle uyandı, eşim kızdı bana ilaçsız geçer mi diye, dr a gidiyoruz dedi ve tahmin ettiğim gibi alerjik astım olma olasılığı var dedi dr bu ilaçları kullanalım bakalım haftaya nasıl olucak dedi

ventolin sprey, bricanly şurup, deloday şurup ve umca damla verdi.

Hocam ben şimdi bu ilaçları kullanırsam daha da mı ilerler hastalık, bronşları tıkalı dedi kullanmazsam ne olur? ilaçlı 7 günde ilaçsız bir haftada geçer diyceksiniz ama sanki bu pek gribe benzemiyo,

sonra ben ikna olmadım birde aile hekimine götürdüm sağlık ocağındaki oda doğru ilaçlar vermiş alerjik astım olma ihtimali fazla dedi, bu insanlar da dr hocam bizim bu konuda eğitimimiz yokki kullanmazsak şu olur kullanırsak bu olur diye karar verebilelim drların dediğini yapmazsak çocuğumuzda daha kalıcı hastalıklar oluşabilir diye endişeleniyoruz ve dediklerini yapmaya mecbur oluyoruz malesef keşke Türkiye de olsaydınız siz muayene etseydiniz kızımı o zaman kafamda hiçbir soru işareti kalmazdıLamp
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2012 Saat 20:04
Umca'yi hicbir durumda kullanmayin. Cocuga saf alkol yuklemenin ne manasi var anlasilir gibi degil.
Is biraz size dusuyor. Cocuk istirahat halinde veya uykuda iken nefes alip vermesini inceleyin. Rahat ve kisa  nefes alip, sikintili ve uzun nefes veriyor ise, Deloday ve Umca haricindekileri kullanin... Eger hem nefes alis, hem veris ayni sekilde ise, bu Gribin sonuna geldiniz demektir, hicbir ilaci kullanmayin, sadece serum fiz,Limonlu bal ve ColdMix ile devam edin.  
Yukarı Dön
sudenaz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2012 Saat 20:16
çok teşekkür ederim Hocam bıkmadan yanıt veriyosunuz bizlere, Hocam şimdi sone  bi sorum olucak bu gece inceliycem kızımın nefes alıp verişinide, şimdi bugün gittiğimiz dr ventinolin spreyini verdi, onu direk kullanmak çok zor, aparatı lazım oda oldukça pahalı...

Bende eski dr umuzu aradım hastanede uygulatın dedi ventunolin nebules ve pulmicort vermişti onlar var evde, hastanede uygulatırsanız çocuk daha çok rahatlar dedi

Bugün gittiğimizde ventinolin inhaler sprey verdi çok acil bir durumu yok hastanede uygulatıcak gibi evde kendiniz kullanın  dedi.Sorum

1-Hangisi daha faydalı ve daha az zararlı kızım için
2-Ucuna borulu bir maske almamız lazım sprey için onsuz spreyi puflatmak direk ağıza sakıncalı mıdır ?1 hafta günde 4 sefer 2 puf dedi dr

Çokk teşekkür ederim Hocam
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2012 Saat 22:19
1- Esas soru; cocuk hakikaten Astimlimi, bu ilaca gerek varmi??
2- Gripte; Ventolin (hadi neyse de) sadece gereksiz masraftir da.. Gripte Pulmicort'u kullanirsaniz, basiniz beladadir. Kortizon etkisi ile vucudun viruslere tepkisi bastirildigindan, sahte bir iyilik hali gorursunuz, ama basibos kalan virusler, yaptiklari daha beter hasar ile bu ilaca bagimliliginizi devamli arttirir. Nihayetinde oyle bir noktaya gelirsiniz ki, ancak yaz gelince cocugunuz ilacsiz iyilesir.
Hicbir ilaci kullanmayin, sadece limonlu bal, Serum Fiz. ve ColdMix ile isi goturun..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2012 Saat 22:27
EVDE VENTOLIN APARATI NASIL YAPILIR:
 1.5 Litrelik bir " Pet su sisesi " alinir. Agiz kismi ilacin agiz kismina uyacak sekilde dikkatlice kesilir. Sise orta kismindan tamamen  kesilerek, alt kisim atilir.Acik kisim, cocugun yuzune uyacak sekilde ufak kesiklerle sekillendirilir. Kesilen kenar; cocugun yuzunu acitmayacak sekilde bez veya sunger ile kaplanir ve kalin selofanli yapiskan kagit veya "Duck Tape" ile sabitlenir... Eli biraz alet tutan her ebeveynin evde  yapabilecegi bir aparat yapilmis olur.  
Yukarı Dön
sudenaz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2012 Saat 23:26
hocam hastaneden geldik şimdi malesef pulmicortlu verildi.Gündüz denedik çekememişti:((( cevabınızı bekledim ama çıktınız sandım:((
yapıcam bu aparatı çok sağolun...Bir daha verdirtmem bir kerede çok zararlı olmuş mudur?

Hocam biz bu çocuğun gerçekten alerjik astım olup olmadığını nasıl anlarız, alerji testleriyle anlaşılır mı? artık bu soru işaretinden kurtulmak istiyorum ne yapmak lazım

Bu ilaçların bir sürü yan etkisi var sonuçta zarar veriyoruz çocuğa

of hocam of ağlıya ağlıya bi hal oldum bugün ömrümden ömür gidiyo inanın anne olmak öle zorki hele bu acabalar öldürüyo insanı güvenilir bir dr bulmak o kadar zorki Türkiye de
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.