Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - oğlumda büyüme problemi olabilirmi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumoğlumda büyüme problemi olabilirmi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
akasya2213 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 356
Mesajın Direkt Linki Konu: oğlumda büyüme problemi olabilirmi?
    Gönderim Zamanı: 28 Kas 2012 Saat 18:23
hocam merhaba;
37+2 de benim yüksek tansiyonum sebebi ile 2800 kg.49 cm.olarak oğlum dünyaya geldi.şuan 8 aylık henüz bu ay kontrole gitmedi fakat geçen ayki doktor kontrolümüzde boy 64 cm.kilo 6.600 gr.ölçüldü.kilomuz hep azdı zaten fakat doktorumuz boyunun çok kısa olduğunu söyledi.anne baba orta boylu bu çocuk neden böyle falan deyince moralim çok bozuldu.-eşim ve ben 170 boyundayız,pek de selvi boylu sayılmayız hani-sizce gerçekten çok mu kısa?ve siyah etli balıkların boy uzatmaya yardımcı olduğunu okudum bir bilginiz varmı?

not:1.5 aylıktan beridir mama verelim bu çocuğa dedi doktor dinlemedim inat ettim yalnız anne sütü verdim.acaba çocuğumun gelişme problemine ben mi neden oldum:(
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117982
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2012 Saat 20:31
Doktorlarin ellerindeki; "Buyume Cetvelleri" ( tabii ellerinde varsa) 3.5 kilo doganlar goredir. 2.8kg dogmuslara gore cetvel yok. Bu sebeple sizinki gibi kucuk dogan cocuklarin degerlendirilmesinde, her ay aranin kapanip/acilmasina bakarak degerlendirme yapilir. Eger bu ay kilosu 7kg ve ustu ise, merak edilecek bir sey yoktur.
Mama ile kilolu olacagina, anne sutu ile zayif olmasi daha sagliklidir. Simdiki kilosuna baktiginizda bana yazin...
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2012 Saat 21:46
hocam doktorun dediği kilo problem değil.problem boy çünkü büyümenin gerçekleşip gerçekleşmediği boyla alakalıymış.bu ayki kontrole gitmeme sebebim henüz bir doktor bulamamam hocam inanın 6.doktorumuz ama sonuç kocaman bir sıfır.kontrolden sonra ilk işim size yazmak olacak
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117982
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2012 Saat 22:19
Bu ayki kontrolde; 65cm ve ustu boy olculeri, islerin yolunda oldugunu gosterir.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2012 Saat 23:03
inşallah hocam.sürekli nerede yanlış yaptım diye soruyorum kendime....kontrolden sonra mutlaka fikrinizi alacağım
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.