Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - burun akıntısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumburun akıntısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 121
Mesajın Direkt Linki Konu: burun akıntısı
    Gönderim Zamanı: 05 Ara 2012 Saat 08:55
iyi günler dr bey,oğlum 19 aylık 4 gündür burun akıntısı var berber hasta olduk aynı durum bende de var pazartes günü doktora götürdük rhinfant-xlear ve peditus verdi peditusu gerekli  görürseniz kullanın dedi(eşimin paniği görünce) aslında ilaç yazmıycaktı önemli değil burun akıntısı var dedi ben serum fizyolojik kullandığımı söyledim iyi olur dedi cold mixi söyledik faydasını görüyorsanız sakıncası yok dedi ilk defa ilaç taraftarı olmayan bir doktorla karşılaştık peditusu kullanmadım ama oğlum sabah öksürmeye başladı ball limonlu suyu çok zor içirebiliyorum burun damlalarını damlatmak tam bir işkence yıkıyor ortalığı peditusu kullanayam mı? rhinfant formülüyle iliadinin formülü aynı sanırım.

birde oğlum yabancı insanlara çok tepkili he öyleydi bir senede biraz daha benim kalabalığa sokmamla alıştı gibi ama doktora gittiğimizde çok ağladı krize girdi resmen doktorda bu kadar ağlaması fazla baba diyerek ağlıyordu babası sen olmasan bu kadar ağlamazdı dedi ama o olmasada ağlıycağını söyledim özgüveni gelişmemiş falan dedi kafam karıştı sonuçta19 aylık bu kadar ağlaması gerçekten normal değil mi?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119098
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2012 Saat 18:52
Peditus'u sakin kullanmayin. Rhinfant'i ; Serum fiz ile burnunu acamadiginizda veya Kulak agrisi oldugunda kullanin. Bu yasta bir cocuk, "Cocuk doktorunda" agliyorsa, suc birazda doktorundur. 4 yasindan evvel ozguven diye bir seyden bahsedilemez.
Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 121
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2012 Saat 08:38
Teşekkür ederim,rhinfantı üç gün kullandım dün bitti bugün 6. gün ama hala burnu tıkalı başka ne yapabilrim öksüğüde şiddetlendi ballı limonlusuyu arada içirebilirsem zorla veriyorum içmediği zaman tahıllı mamalar var ya ondan katıyorum biberonla veriyorum öyle faydası olur musüt zannedip içiyor.

Doktor kaynaklı değil hocam yabancı gördüğü herkese karşı böyle çok ağlıyor alışması için o ortamda iki saat falan durmas ılazım o insanlarında ona hemen yaklaşmaması lazım doktorda da iki saat duramıycağımıza göre hemen ağlmayabaşlıyor sağlık ocağına gidincede böyle 6 aylık olana kadar başka şehirde sadece eşimle beni görerek büyüdü pek kimseyi görmedi sonra memelekete yerleştik kendi ailelerimze bile çok ağlıyordu alışması bir sene sürdü,  ben pek önemsemiyordum sonuçta her bebek aynı olmuyor kimisi hemen alışır kimiis ağlar aslında ağmasıda işime geliyordu yabacı insanların kucağına almasından hoşlanmıyorum çünkü, yani bu yaşta bir bebek için gayet normal değil mi benim özel bir çaba sarfetmeme gerek var mı alışması için yoksa kendiliğinden zamanla düzelir mi?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119098
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2012 Saat 17:51
Yadirgama isi; biraz soya cekimdir. Zamanla cocuk buyudukce bu aglama huyu kaybolacak. Burun tikanikligi icin; SiccNasal kremden burun deliklerine biraz surmeyi bir deneyin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.