Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - anne sütü saklama
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumanne sütü saklama

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
burak7 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 345
Mesajın Direkt Linki Konu: anne sütü saklama
    Gönderim Zamanı: 10 Ara 2012 Saat 10:46
sevgili kadir bey benim için çok önemli bir konu hakkında fikrinize çok ihtiyacım var, bilgilendirirseniz çok sevinirim.

6,5 aylık kızım hiç meme emmedi, biberonun kolaylığına alıştı, bende işe erken başlamak zorunda kalınca memeye alıştıramadım. Ancak çok bol sütüm var. kızım 4,5 kilo doğdu, şuanda 11 kilo. ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslendi. 15 gündür ek gıdaya başaladık. sorum şu: çok bol sütüm olduğundan sağıp derin dondurucuda saklıyorum. çok fazla stoğum var. uygun koşullarda saklıyorum ve uygun koşullarda çözdürüp kızıma içiriyorum. ancak ısıttığım sütün tadi ve kokusu çok kötü oluyor. kızım sorun çıkarmadan içiyor ama ben tedirgin oldum. bu sütler kızıma yarıyormudur? neden tatları bu kadar değişiyor? besin değerleri çok mu kayboluyor? eğer öyleyse çok fazla stoğum var. ne yapmalı atsam mı o sütleri. 4 ay evvelinden sütüm var hala. birtek geceleri sağdığım taze sütü içiyor kızım, gündüzleri hep çözdürülmüş süt içiyor.

birde ek gıdaya geçince kızımın aldığı anne sütü miktarı 600 cc.lere düştü. yeterli mi? önceden 1-1,5 litre arası içiyordu..

şimdiden teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119108
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2012 Saat 18:05
Anne sutu varken, anne sutu verilir. 6. aydan sonra ek gida verilmesi; sarlatan doktorlarin uydurmasidir. Onlar, bebeklik asilari bittikten sonra her ay gelmenizi istediklerinden bu sacmaliklari soyluyorlar. Dikkat ederseniz, en cok ustunde durdukleri husus da "sebze corbalaridir". Halbuki Amerikali annelerin aksine, Turk anneler yemek yapmasini bilirler, ve yaptiklari butun corba ve kiymali sebze yemekleri 6 aydan buyuk cocuklara uygundur. Tabi; sebze corbasina da gecince her ay gelmeniz icin yapilan en buyuk sacmaliklardan biride, her ay baska sebze baslamak,,,"-Obur ay mutlaka gelin, maydanoz baslayacagiz-"
Siz anne sutunuz bol oldugundan, butun ek gidalari kesin, sadece anne sutunuzu verin. Yetmedigi zaman "ek gidalar" dusunulur.
Yukarı Dön
burak7 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2012 Saat 10:14
allah allah kadir hocam çok şaşırdım doğrusu. biz hep 6 aydan sonra anne sütünün bebeği tam olarak besleyemeyeceğini biliyorduk. peki bu sütüm 1 yaşına kadar böyle devam ederse ki edeceğe benziyor, hep sadece anne sütümü vereyim. sonrasında bebek normal yemek düzenine alışabilir mi? geç olmaz mı?

birde daha öncede yazdığım gibi, sakladığım sütler besin değerlerini çok kaybedermi? çözdürdüğüm sütün tadının değişmiş olması sütün bozuk olduğu anlamına mı gelir?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119108
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2012 Saat 20:38
Eski yazilarimdada hep yazdigim gibi; Rekor  iki sene...  Bu cocuklar, 2 sene boyunca, sadece anne sutu aldilarve agizlarina tek bir lokma "ek gida" bile girmedi. Hicbirinde de bir problem olmadi. Tabiiki, kolay bir is degildir. 1982'den beri sadece 6 hastam bunu basarabildi...  Siz o sosyetik doktorlara kulak asmayin, bir sorun bakalim etrafinizdaki yaslilara; Istiklal harbi ve 2.Dunya savasinin "kitlik yillarinda" bilhassa erkek cocuklarini 7 yasina kadar emzirmislermi, emzirmemislermi???
Sakladiginiz sutler, bozulmadiklari surece besin degerlerini kaybetmezler. Sutun tadinin degismesi, saklama kabinizdan olabilir. Eger isitma sirasinda  'kesilmiyorlarsa' bir sey yok demektir.
Yukarı Dön
burak7 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2012 Saat 10:14
anladım hocam çok teşekkür ederim. annemde sizin gibi düşünüyor oda ben ve kardeşlerime yaklaşık 2 sene neredeyse sadece anne sütü vermiş.  çok az arada çorba veriyormuş. hepimiz son derece sağlıklıyız şimdi.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.