Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diş & Ağız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - el ayak ağız hastalığı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumel ayak ağız hastalığı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
enes12 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 42
Mesajın Direkt Linki Konu: el ayak ağız hastalığı
    Gönderim Zamanı: 28 Kas 2012 Saat 23:03
kadir bey merhaba
oğlum 2 yaşında ve 2 hafta önce kreşe yazdırdığımız 2 gün sonra hasta oldu hala gribi devam ediyor burnu akıyor genzi tıkalı zor yutkunabiliyor. 2 gün önce de sabahleyin gözlerini açamadı çapak olmuş.yeşilimsi kkoyu bir sıvı ile.o gün hafif kızrıktı gözü ertesi gün de çapaklanma olmadı.bugun sabah çapaklanma tekrar başladı.tüm gün aktı gözünden.bir de sabahleyin ellerinde , popunda ve hafif ağızının etrafında isilik gibi sivri uçlu sivilceler vardı. kahvaltı yaparken dilinin acıdığını fark ettim. doktora götürdük kan tahlili yaptırdık wcb değeri 8 çıktı ve doktor da antibyotik, şurup,alerji ilacı ve pişik kremi yazdı. ilaçları almadık. akşamleyin oğlumun ellerindeki sivilceleri çok arttı ve dudağın etrafındaki çenesinde ve kullaklarında çok sivilce oluşmutu. hacetepeye götürdük ve fark ettik ki sivilce uçların da sanki iltihap, hafifi yara gibiydi.doktor el ayak ağız hastalığı dedi. 1 hafta sürecek ilacı yok. gribe de ilaç yk göze de bir steril damla yazdı 5 gün 3*3 kullaıın dedi her bir göze.
hocam oğumun bu hastalığını daha hafif ve ağrısız geçmesi için neler yapabilirim. ağızını acıtmasın diye ne gibi yemekler pişirebilirim.
şimdiden teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117923
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Kas 2012 Saat 03:40
El,Ayak ve Agiz hastaligi dogru teshis, ilk doktorun verdigi hicbir ilaci almayin. Agizindaki agriyi almasi icin; yemekten evvel, yaralarin uzerine Dentinox jel surun. Baharatli, sert ve sicak olmayan her gidayi yiyebilir.
Yukarı Dön
enes12 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2012 Saat 10:01
öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
oğlumun elindeki kırmızı noktalar kabuk bağladı ve bugun nerdeyse yok oldu. gözünden çıkan yaş sarı-yeşilimsi rengi çapaklar için 5 gün 3x3 OKACİN steril göz damla kullandık fakat sol gözünde fark ediyorum ki yine gün içinde o yeşilimsi sıvı akıyor.göz kapakların içlerine bakıyorım ve kapakların iç tarafı kıp kırmızı. tedaviye devam mı edelim ? evet ise kaç gün? yoksa bekleyeyim mı ?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2012 Saat 19:01
Gozunun bu kadar zaman icinde duzelmesi gerekirdi, ilaca direncli olabilir,Okacin yerine; Tobrased goz damlasini 4x1, her iki goze 5 gun damlatin.  
Yukarı Dön
enes12 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2012 Saat 12:14
hocam merhaba
oğlumun el ağız ayak hakında danışmak istiyordum. en son geçen hafta sivilceler kabuklandı  ve düştü kapukları şimdi de fark ettim 1 haftadır oğlumun elinin iç kısmında parmakların iç kısımları genelde , derisi soyuluyor parça parça , tırnaklarınnın bittiği yerden bağşlıyor deri soyulması ve 3-5 mm çaplı soyulmalar oluyor. soyulan yerler de genelde kırmızıdır. 2 gün önce de fark ettim dilinin üzerinde de yaralar gördüm kırmızılı beyazlı. hocam bu hastalığın devamı mı yoksa başka bir şey bu hastalık bu kadar üzün sürer mı? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2012 Saat 19:08
Galiba teshis yanlis. El,Ayak &Agiz hastaligi 1 hafta icinde kendiliginden iz birakmadan iyilesir. Kabuklanma da olmaz. Keske ilk gun bir resim gonderse idiniz.  Bu biraz; Stafilokoksik cilt enfeksiyonuna benziyor. Goze de bulasinca, capaklanmalar oldu. Butun yaralarin ustune Thiocillin pomat; gunde 3x1 surun.. Eger, gozle gorunur yaralar varsa, resim gondermeniz iyi olur.
Yukarı Dön
enes12 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2012 Saat 09:54
HOCAM BEN DE ANLAMADIM ASLINDA OĞLUMUN AĞIZ ETRTAFI, ELLERDE, POPOSUNDA ,KALÇASININ ÜSTÜNDEKİ UFAK İLTİHAPLI SİVİLCELERİN GÖRÜNTÜLERİ HEPSİ İNTERNETTEKİ HASTALIK HAKINDA GÖRÜNTÜLERE TIPATIP AYNISIYDI.AKŞAM EVE GİDİNCE EN SON HALİNİN RESMİNİN ÇEKEYİM OLMAZSA BİR DE OYLE BAKALIM.
Yukarı Dön
enes12 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2012 Saat 08:39

Düzenleyen enes12 - 17 Ara 2012 Saat 08:56
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.