Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kalça Ultrasyonu sonucu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKalça Ultrasyonu sonucu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Konu: Kalça Ultrasyonu sonucu
    Gönderim Zamanı: 27 Ara 2012 Saat 10:57

Sayın hocam bebeğim bugün itibariyle 31 günlük kız bebek. kalça çıkıklığı olup olmadığına baktırmak için kalça ultrasyonuna gittik. Sonuç şöyle sağ taraf da asetabular çatı hafif sığ asetabular köşe minimal künttür.sol tarafta asetabular konfigürasyon ve ossifikasyon normaldir.Sol asetabular kemik köşe keskindir. eklem kapsülü ve lambumlar normal görünümdedir.

Doktorumuz alt bezini 2 tane bağlayın dedi 1 ay sonra tekrar çekelim dedi normal endişelenmeyin dedi ama açıkcası endişelendim tavsiyeniz ne olur hocam ne yapmam gerek yardımcı olursanız sevinirim.

Bu arada sağ tarafta alfa açısı 60 derece beta açısı 55 derece ölçülmüş olup alt sınırlardadır. 4 hafta sonra us kontrolü önerilir. Sol tarafta alfa açısı 65 derece beta açısı 43 derece ölçülmüş olup tip 1 A normal kalça ile uyumludur. Sayın hocam bu değerleri birde siz değerlendirir misiniz ben 1 ay sürekli kafama takarım ne olur içimi rahatlatın saygılarımla

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119043
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2012 Saat 19:56
Onemli birsey yok, maksat bir daha US cektirmenizi saglamak.... Doktorunuz; muayene ederek, kalca cikigi olup olmadigini soyleyemiyormu???
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2012 Saat 09:33
Kalça çıkıklığının ultrasyonla daha net belli edileceğini söyliyerek 1aylık bebekle bu işleme girdik. Sonuçta bana 1 aylık bebeklerde bu tip olayların olacağını korkmamam gerektiğini 1 ay süreyle çift bez bağlarsam oturacağını söyledi. Bir taraf oturmuş diğer tarafta oturmak üzere dedi. 1 ay sonra yeniden çekelim bakalım dedi. Ama kafama taktım gerçekten bir sorun var sandım neden 1 ay süreyle çift bez bağlayacam herkes yapıyormu bu uygulamayı. Ayrıca ailede böyle bir rahatsızlık yok normal doğum yaptım birde hiç kundak yapmadım. İnanın doktorum aklım durdu. 1 ay sonra çektireyimmi yeniden ne dersiniz?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119043
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2012 Saat 18:33
Dogru biraz "soya cekim vardir, Teyze, Hala ve ninelerde yoksa, olma ihtimali cok zordur. Ne yani, US kesfinden evvel biz kalca cikigini soyleyemiyormu idik???? Sacmalik....
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.