Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
merwe
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 174
|
Konu: ferritin Gönderim Zamanı: 08 Oca 2013 Saat 13:49 |
hocam merhaba
daha öncede sizinle oğlumun ferritin değeriyle ilgili konuşmuştuk,aynı konuyu bulamadım ama o dönem testi tekrarlamamızı önermiştiniz tabi bunun üstünden 6ay kadar bir süre geçti  neyse tekrarladık 4 olan ferritini 8e yükselmişti,hgb zaten düşük değildi ama bu kez 12.9 a yükselmiş,bu süreçte demir ilacı hiç kullanmadım,sadece omega ağırlıklı vitamin desteği veriyorum.doktorumuza kalsa bu 6 ayda 6şişe demir şurubu bitirmemiz gerekiyordu,yeterli gelmemiş deyip yine demir yazdı,ben sizin önerinizle kullanmıyorum ancak bu feritin düşüklüğü aklıma takılmıyorda değil.
1yaşında kardeşimiz var onada rutin testler istedi,onun hgbsi 11.6 ve ferritin değeri ise 30.
doktorumuzu sorguluyorum ama sizin gibi anlatmıyor,önce ferritin biter sonra anemi başlar diyor,öyle olsaydı kardeşimizin ferritini daha düşük olması gerekirdi diyorum,bir yanıt yok  siz ne dersiniz hocaammm?
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117880
|
Gönderim Zamanı: 08 Oca 2013 Saat 18:47 |
Bu cahiller; Ferritin'in, demir deposu oldugunu zannediyorlar. Ferritin; demir tasiyan bir protein molekulu olup, demire ihtiyac oldugunda artar.. Esas dikkate alinmasi gereken parametre; HGB degeridir. Zira en fazla demir HGB de bulunur. Demir depolari dolu ise, vucut Ferritin uretmez.
|
 |
merwe
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 09 Oca 2013 Saat 01:51 |
bu anlattığınız öyle mantıklı ki,bu yüzden vermedik hiç demir ilacı.ancak yinede ferritinin bir referans değeri var,bizimkinin bu denli düşük oması neye bağlıdır peki?ferritin bir hormon anladığım kadarıyla?
birde 1 yaşındaki bebişimiz içinde rutin tahlillere bakıldı,kalsiyum değerimiz normal ama fosfor biraz yüksek,önemli mi??
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 09 Oca 2013 Saat 07:17 |
Hormon degil... Hormonlar, bir reaksiyon baslatirlar. Ferritin hicbir sey baslatmaz. Sadece. barsaklardan emilen demiri, "Demir depolarina" tasirlar.
|
 |
merwe
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 10 Oca 2013 Saat 02:01 |
peki ferritinin bu denli düşük olması gıdadan emilen demiri bile taşımakta zorlanmaz mı?
bide 1yaşındaki oğlumun fosfor yüksekliğini merak ettim hocam?
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 10 Oca 2013 Saat 06:09 |
Ihtiyac oldugunda vucut otamatik olarak imal eder. Sadece "demiri" tasirlar, depo etme ozellikleri yoktur.
|
 |
merwe
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 10 Oca 2013 Saat 17:14 |
teşekkür ederim kıymetli cevaplarınız için,kendi doktorumuza sorsamda verdiği cevaplara hiç ikna olamıyorum nedense  siz ne derseniz o
bir sorum daha olacaktı,1yaşındaki oğlumun 1yaş aşısını gribinden dolayı erteleyin dedi doktorumuz,ama bu grip bitcek gibi değil hocam,tonimer ballı limon,ilaç kullanmıyoruz.burun akıntısı yeşile dönüyor,tamam bitiyor derken bi bakıyorum yeniden su gibi burun akıntısı,yeni öksürük,ne yapmalıyım,tamamen iyileşmesini bekleyeyim mi?
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 11 Oca 2013 Saat 05:00 |
Asilar, cocuk hasta iken de yapilabilir, hic onemi yoktur. Bosuna geciktirmeyin. Eski mailleri okuyun...
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Oca 2013 Saat 05:01
|
 |