Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 4gündür geçmeyen ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum4gündür geçmeyen ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
meryem3 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
Mesajın Direkt Linki Konu: 4gündür geçmeyen ateş
    Gönderim Zamanı: 17 Oca 2013 Saat 01:23
merhaba doktor bey.kızım iki buçuk yaşında.pazar günü ateşi 37 civarıydı.ertesi gün 38.5 dereceye kadar çıktı.ağlarkende köpek havlama tarzında boğazında ses oluşuyordu.doktora gittik.boğazları iltihaplanmış ve ses tellerinde ödem var dedi.ciğerlerini dinledi temiz çıktı.sekrol şurup ve zinnat antibiyotik verdi.sekrol şurubu 2 gün kullandım kestim.balgamı çoğalttı gibi geldi bana.antibiyotiği kullanıyoruz.fakat 3 gecedir kızım hiç uyuyamıyor 15 dk.uyuyup kalkıyor sürekli.ateşide devamlı çıkıyor 38.5lara kadar.aferin ve dolven veriyorum.soğuk buhar makinesi kullanıyorum.ballı limonlu su veriyorum.çorbalarına zencefil kullanıyorum.acaba  boğaz kültürü yapılmadığından bu antibiyotiğin etkisi olmamış olabilir mi.etkisi olsa şimdiye bir düzelme olurdu sanırım.dahada kötüleşti.gözleri sulanıyor ve burnuda akıyor iki gündür.ne yapmam gerekli.lütfen yardımcı olurmusunuz..

Düzenleyen meryem3 - 17 Oca 2013 Saat 01:25
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118676
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2013 Saat 00:54
Krup (Akut Larenjit) geciriyor, ilaclarin hicbirisi bir ise yaramayacak, zira hastalik virutiktir...Soguk buhar ve dogrudan soguk havaya cikarmaniz rahatlik verir. Sakin Aferin kullanmayin. Kulturde ureme olmaz zira mikrobu bakteri degil, virustur.. Bakteriyel olan tipi; ActHIB asilari yapilmaya baslandigindan beri gorulmuyor. Ilk, en kotu devre olan( 3 gun ) gectikten sonra, geriye siradan bir Grip kalir, 1-2 hafta kadar surer. Eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
meryem3 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2013 Saat 01:19
çok teşekkür ederim doktor bey.size bi sorum daha olacak büyük kızım beşbuçuk yaşında burun akıntısı ses kısıklığı gıcık tarzı öksürüğü vardı.geçen hafta doktora götürdük.kan testi sonucunda alerji yüksek çıkmış dedi.allerset şurup onceaır tablet verdi.bugün kontrole gittik.sağ kulağında sıvı var dedi ve geniz eti için röntgen çektirdi.geniz eti çok büyük değilmiş.6 tane antibiyotik iğne yazdı.geçen hafta kulaklarında bi sorun yoktu muayenede.bugün çıktı.ayrıca kızımın boynunda 2 cm çapında lenf bezesi vardı.onun küçülmesi için klamer antibiyotik vermişti.bi hafta onuda kullandık.şimdi korkuyorum iğnelri yaptırmalıyım.yaptırmazsanız kulağa tüp takmak zorunda kalırız dedi doktor.anlamadığım bi hafta içinde hiç bir ağrı ateş belirtisi olmadan üstelik bi hafta antibiyotik kullandık bu sıvı birikmesi olur mu.böyle üst üste geldi herşey.kafam çok karışık doktor bey bana bir yol gösterirmisiniz.şimdiden çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118676
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2013 Saat 06:40
O doktordan uzak durun, basiniza is acacak. Su testi:  "- kan testi sonucunda alerji yüksek çıkmış -"  banada bir yazarmisiniz?? Sakin o ilaclarin hicbirini vermeyin. Onlar Astimlilara verilen degisik cinste allerji ilaclaridir, allerjisi olsa bile size yaramaz. Hele igne (!) olacak is degil..Cok haklisiniz, boyle "-sivi birikmesi de-" olmaz... Birikme= Agri... Oyle "lenf bezesi kucultme tedavisi " diye de bir tedavi yoktur. Allah yardimciniz olsun...TAHLI SONUCUNU BEKLIYORUM.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Oca 2013 Saat 06:41
Yukarı Dön
meryem3 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2013 Saat 03:02
HEMOGRAM
WBC9.8mm3/10 34-11
RBC4.71mm3 / 10 6 4-6.2
HGB12.5g/ dl11-18.8
HCT36.5%34-55
MCV77.5um 380-100
MCH26.5Pg26-34
MCHC34.2g/ dl30-35
RDW13.1%11.5-14.5
PLT34410 3 / mm 3140-440
MPV9.3um 32-11
PCT %0-0.5
PDW11%0-20
NE%54.9 37-92
LY%29.2 10-58.5
MO%15.9 0.1-24
EO% 0-5
BA% 0-2
ATL% 0-2
IMM% 0-2
NE#5.3 2-8
LY#2.9 1-5
MO#1.6 0.1-2
EO# 0-0
BA# 0-0.2
Yukarı Dön
meryem3 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2013 Saat 03:15

LATERAL  NAZOFARENKS   GRAFİSİNDE :

Nazofarenks  düzeyinde  hava  sütunu   daralmıştır.
Adenoid  vegetasyon   ile  uyumlu   belirgin  yumuşak  doku  kitlesi izlenmektedir.
İnceleme  alanına    giren  kemik  yapı  ve  yumuşak  doku   planları  normal  olarak  izlenmektedir.

SONUÇ  :   Adenoid  vegetasyon 

CRP:13.21 mg/L REFERANS=0-5

Ige total 218 UI/ml   referans=12.9-  45 .                                                                                                 

Düzenleyen meryem3 - 19 Oca 2013 Saat 03:52
Yukarı Dön
meryem3 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2013 Saat 03:41
doktor bey bu tahlilller son bir hafta içinde özel bir hastenede yapıldı.önceki hafta boyundaki beze için devlet hastenesine gitmiştik.devlet hastenesinde boyun us sonucu:sağ posterior servikal zincirde 11*4mm boyutunda oval şekilli ön planda lenf nodu ile uyumlu hipoekoik lezyon izlendi.kontrol usg önerilir.bilateral servikal ve submandibuler bölgede sağda en büyüğü 22*10mm solda en büyüğ 15*10mm boyutlarında oval şekilli reaktif görünümlü bir kaç adet lenf nodu izlendi diyor.sedimentasyon 1 saat 11  sedimentasyon 1/2 saat 5 çıktı.
Yukarı Dön
meryem3 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2013 Saat 03:45
bu sonuçlarla özel hasteneye gittik.daha önce geçirilmiş enfeksiyonlara bağlı bezeler şişmiş.önemli değil dedi doktor ama alerjik rinit ve son olarakta kulakta sıvı var dedi.kusura bakmayın çok uzun ama siz ne düşünüyorsunuz bu konuda(konularda)sizin görüşünüze çok ihtiyacımız var.lütfen napmalıyız bize bir yol gösterin.şimdiden çok çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.