Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Geniz eti
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGeniz eti

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sedesa Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 256
Mesajın Direkt Linki Konu: Geniz eti
    Gönderim Zamanı: 18 Oca 2013 Saat 11:33
Merhaba Kadir Bey,

Benim 2 aylık bir oğlum var... 3900gr doğdu ve su an 6350gr... Neredeyse doğduğundan beri burnundan gelen bir hirilti var.... Bu ay doktorumuza sordum geniz eti olabilir mı diye çünkü babamızda da var.... Olabilir dedi... Bebeğin gelişimi hızlı ve böyle bebeklerde geniz eti büyümesi olabilir zamanla kendiliğinden yokolabilir dedi...bir de size sormak istedim... Yapabileceğimiz herhangi bişey var mı??

Şimdi de sanırım abimiz okuldan hastalık getirdi ve balyam oluştu kucuk oğlumda... Hem balyam hem geniz eti( tabii var mı tam emin değilim) cok zorluyor onu... Biraz önce okudum buhar banyosu tavsiye etmişsiniz... Umarım bununla rahatlarız biraz...

Düzenleyen sedesa - 18 Oca 2013 Saat 11:34

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118392
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2013 Saat 03:27
1-  2 ayda; geniz et ha.... Iyi sallamis.. Cocuk; 3.5 aylik cesametinde...
2-  Abili- ablali evlerde buyuyen, kucuk kardeslerin kaderi boyledir. Bol Serum fiz ve sicak su buhari (banyo) iyi gelir. Eski mailleri okumaniz sart.
3- Grip iyilesirken, "balgam" koyulastigi icin, boyle hiriltilar duymaniz normaldir. Geniz eti ile alakasi yok...
Yukarı Dön
sedesa Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2013 Saat 06:36
Cok teşekkür ederim cevabınız icin.... Doktora götürüyoruz ama malesef tam güven yok... İyiki burdasiniz...

Yukarı Dön
sedesa Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2013 Saat 19:25
Sayın Hocam size bir sorum daha olacaktı. Dün zorlu bir gece geçirdik. Oğlumun ateşi yükseldi ama fazla değil. 37.7 ye kadar yükseldi. Ateş düşürücü vermedim. banyo yaptırdım, buhar banyosu yaptırdım, serum fiz.kullanıp güçlü bir aspiratör ile burnunu temizledim.... dün yine de nefes almakta epey zorluk çekiyordu, emmesi de zayıfladı dolayısıyla.

bugün gündüz nispeten daha iyiydi. doktora götürmedik. İnanın doktora götürmekten korkuyorum ilaçları dayayacaklar diye. Ancak yine de korkularım var tedbirsizlikten dolayı zatüreye çevirmesinden korkuyorum. balgamdan dolayı olan hırıltıyla zaturedeki hırıltıyı nasıl ayırt edebiliriz? bunun imkanı var mı? Şu an ateşi yok. ama hırıltı bizi endişelendiriyor. Sadece hırıltı değil de nefes darlığı da var sanki. öksürük çok yogun olmamakla beraber yine de var ve dolu dolu öksürüyor.... bilsem ki bu bir süreç ve katlanıcaz. Seve seve katlanıcam ama korkuyorum beter olmasından...

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118392
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2013 Saat 19:45

1-Benim; "-Vermeyin-"  dedigim ilaclari vermedikten sonra, zaturre yapamazsiniz.

2- Bu asirda; Zaturre den korkmuyoruz. Sizleri korkutmaya calisan sarlatanlarada prim vermeyin, inanmayin. Zaten antibiyotiklerin ortaya cikmalari ile hakiki bir; "Bakteriel Zaturre", gorunmez oldu.
3- Viral Zaturreler, hala nadir olmakla var. Bilhassa; RSV enfeksiyonlari, cok cabuk Akcigerlere inebiliyor, bunlarin da tedavileri yoktur, kendiliginden gecerler..
4- Zaturre oldugunda; solunum sayisi cok artar....
     Normal solunum sayilari:
           0-2  yaslar arasinda: 25-30
           3-9  yaslar arasinda: 20-25
          10-18 yaslar arasinda: 16-20 dir. Bu degerlerin ustunde, Zaturre den suphe edebilirsiniz...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Oca 2013 Saat 19:46
Yukarı Dön
sedesa Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2013 Saat 20:09
Teşekkür ederim, biz şimdi acile gitmeye karar verdik ama ilaç verdikleri taktirde size danışmadan kullanmayacağım...

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.