Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - orta kulak iltihabı??
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumorta kulak iltihabı??

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elfkrm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 111
Mesajın Direkt Linki Konu: orta kulak iltihabı??
    Gönderim Zamanı: 29 Oca 2013 Saat 23:52
merhaba Kadir Bey size kardeşimin sorusunu sormak istedim.Teşekkür ederim.

Merhaba,

3,5 yaşında (Mayıs 2009 dogumlu) kız çocuk.

*20 gün kadar önce orta kulak iltihabı oldugunundan Acildeki doktora götürülüdü.10 gün sabah-akşam Agumentin 400 antibiyotik verildi.Kontrolde sıvı kaldığını ilaçsız 1 hafrta bekleyip tekrar getirilmesi istendi.

*1 hafta beklenerek (bugun) özel KKB doktoruna götürüldü. Epeyce sıvının olduğunu söyledi ve film istedi.

(Doktora, çocukta astım, gece horlamaları ve gece aşırı terleme olduğu bilgisi verildi.)

Filmine baktı ve Sonuç olarak doktor dedi ki;

-Geniz eti ve bademciği normalden büyük.

-Kulagında hala epey sıvı var.

-Filmde hava yerlerinde daralmalar var.

-Normailde bu yaş bu sekildeki çocuğa operasyon için müdehale etmezdim ama Astımı olduğu için ve astımına faydası olabileceği için aşağıdaki ilaçları 1 hafta kullanıp geçmezse+bu rahatsızlığı+horlamalar devam ederse, alınması degıl ama bademcik ve geniz eti Küçültme işlemi gerekip gerekmeyeceğini gözlemleyerek bakmak istiyorum dedi.

-Actived ve Nazofix ilaçlarını bir hafta kullanılacak.

-Film ekte teşekkürlerimizle. Allah razı olsun.

Yukarı Dön
elfkrm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 111
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Oca 2013 Saat 00:08
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119003
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Oca 2013 Saat 01:38
Meydani bos bulmus, sallamis. Verilen butun ilaclari kesin. Esas o ilaclarla sonuc daha kotu olacak. Eger su anda Orta kulak agrisi varsa, veya sonra olursa; Iliadin ped. burun damlasini; gunde 2x2'ser damla burnuna damlatin,( 3gun)  sonrasinda Serum fiz ile devam edin. ( uyanik oldugu saatlerde; 4 saatte bir)  Aksamlari da yastigina 2 damla ColdMix damlatin.  Sakin; antibiyotik, oksuruk ve soguk alginligi ilaclarini kullanmayin. Eski mailleri mutlaka okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.