Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tekrarlayan bronşiolit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtekrarlayan bronşiolit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
2yengec Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 66
Mesajın Direkt Linki Konu: tekrarlayan bronşiolit
    Gönderim Zamanı: 28 Oca 2013 Saat 14:10
hocam merhaba.benim oğlum 25 aylık.ve şu yaşına kadar 4-5 kez bronşiolit teşhisi konuldu.ve pazar günü başlayan bir öksüürğü var yine.benim oğlumda hiç kuru öksürük olmadı.direk balgam çıkarır gibi öksürükle başlıyo tüm öksürükleri.dediğinize göre gribin alt solunum yoluna inmesine bronjiolit diyorsunuz.ama ne burun akıntısı ne hapşırık falan olmadan direk öksürüğe bağladı işi.bu kadar çok bronşiolit olması astıma yol açarmı.bal -limon (1 tatlı kaşığa bal+7-8 damla limon.) günde 4 kez veriyorum.perebron 3*1 tok karnına başlamamda bir sakınca varmı.ateş.halsizlik burun akıntısı ve ağızda koku yok.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120599
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2013 Saat 18:17
Astim baska sey, bronsiolit baska sey.. Ayricada bu kadar sik "Bronsiolit" olmasi bir tuhaf. Ben senede, toplam ortalama: 4-5 vak'a gorurken, bir hastada, 4-5 Bronsiolit gorulmesi daha da tuhaf...
Perebron'un bir zarari olmaz, en kotu ihtimal ile, biraz daha fazla oksurur..
Yukarı Dön
2yengec Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2013 Saat 18:45
İcimene kurt düşürdünüz hocam.yanlis teshismi.yoksa incelenmesi gereken bir sorun olabilrmi.kresede gitmediği halde bu öksürük hep çıkıyor bizim karsimiza.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2013 Saat 19:08
Bu yasta Bronsiolit, hele bukadar sik olmasi, olacak is degil. Grip esnasinda verdiginiz ilaclarla daha kotu hale geliyor olabilir. Eski mailleri ve makalelerimi okuyun...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Oca 2013 Saat 04:36
Yukarı Dön
2yengec Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2013 Saat 00:13
Hocam yaklaşık 7 ay oldu sizi taniyali.soğuk algınlığı ilacı diye bisiy yok artık evimizde.ayni seymidir yoksa yanlisliklami yazdınız bilmiyorum ama şikayetimiz bronsiolit sız bronsit yazmışsınız.burun akintisida bas gösterdi.1.5 ay önce yine bronsiolit oldu.Ant.ve bricanyl vedsi Dr.10 gün kullandık.1 hafta gecti yine bı öksürük başladı.cocuk druna götürdük bu sefer oda bronsiolit dedi ve başka bı ant. Ve bricanyl verdi.1.5 ay gecti yine öksürük.su anda dr a götürmedim ama .bronsiolit dedikleri öksürüğe çok benziyo.balgam çıkarır gibi dolu dolu bir öksürüğü var.birde cocuk dru çok sık grip ve ardindanda hemen öksürüğe çevirdiği için koruyucu olarak zaditen surupvermişti Şubat sonuna kadar kullanın dedi.onu kullaniyoruZ .

Düzenleyen 2yengec - 29 Oca 2013 Saat 01:07
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2013 Saat 04:39
Haklisiniz, yazarken yanlis yazmisim. Bronsiolit olacak.. Ayricada Bronsiolit'e ne halt etmeye antibiyotik verirler, anlasilir gibi degil.. Cocugunuz; Grip geciriyor, hukmunu tamamladiginda, oksuruk gececek.. Zaditen ile daha beter olacak. Ne onu, nede benzeri Allerji ilaclarindan vermeyin.  Siz sadece benim soylediklerimi yapin, sabirli olun, her gecirdigi enfeksiyon bir evvelkinden daha rahat gececek..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Şub 2013 Saat 18:21
Yukarı Dön
2yengec Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2013 Saat 01:25

hocam merheba.öksürüğün 5.günü ve hala balgam devam ediyor.sizin reçeteye devam ediyoruz.fakat bir iştahsızlıktır gidiyor.sadece iştahsız olsa neyse.ne yediyse kusuyor.kaka günde 3 kere ve cıvık oluyor genelde.her öğünde mutlaka kusuyo.öksürüyor ve arkasından kusuyor.ek vitamine gerek varmıdır.tavsiyeniz nedir bu durumda.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2013 Saat 18:23
Grip+ Kusma olmasi; Domuz Gribi lehinedir. Sakin antibiyotik vermeyin, daha beter yaparsiniz. Istahsizligi kafaya takmayin, benim "Yazarlar bolumunde";   "Atesin yan etkileri ve Sebepleri" makalemi okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.