Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gaz & Karın Ağrısı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Karın ağrısı, ateş, ishal
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKarın ağrısı, ateş, ishal

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
garfis Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 36
Mesajın Direkt Linki Konu: Karın ağrısı, ateş, ishal
    Gönderim Zamanı: 29 Oca 2013 Saat 19:59
Hocam merhabalar.

Kızımın sabahtan başlayan karın ağırısı, ishal (çok sıvı formda ama bazı tedbirlerle saysını azalttık muz vs..) akşam üzeri de halsizlik ve ateş başladı ama ateş çok yüksek değil. Öksürük vs yok ama 3-4 gündür sabahları balgamı vardı. Salgın olduğu söyleniyor bizde endişe ediyoruz. Acaba herhangi bir test veya kontrol önerirmisiniz? Dolven ve ibufen var elimizde ateş yüksek olursa kullanacağız 38,5 derece oluncaydı sanırım. Şimdiden teşekkür ederim.. Selamlar
Yukarı Dön
garfis Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2013 Saat 20:05
Kızım 6 yaşında
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120646
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2013 Saat 20:26
Ishali "bazi tedbirlerle" azalttiniz, mikroplar atilamadi ve bunun sonucunda atesi cikti.. Ishal, vucudun savunma tedbiridir. Mikroplari atma yontemidir.. Ates ilede fazla ugrasmayin... Cok sart olmadikca atesi dusurmeyin. 
Yukarı Dön
garfis Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Oca 2013 Saat 02:06
tekrar merhaba hocam,
daha önce eşim yazmıştı acilen cevap alabilmemiz için ben biraz açıklayayım durumu
kızım uzun zamandır dondurma istiyordu cuma günü mc donalds ın dondurmaları daha ılık oluyor diye ordan aldım bir güzel yedi...sonraki gün hiç yemediği halde sinema sonrası bir de aynı yerden hamburger yedi...şuan ist dayız burdada dün kahve dünyasında brovni yanında küçük bir top dondurma ve yarım bardak süt içti ... normalde dışarda çok yiyen bir çocuk değil ben yoğurdu bile kendim mayalar yediririm doğaldan yanayızdır ama hiç yemediği için etraftan özeniyor diye yedik işte...dün sabaha karşı kakam var dedi kalktı üstüne bir de kustu arkasından 2-3 kez daha kaka ve kusma oldu...sonrasında kahvaltısını zor etti açık bir çay içti yanında öğlene doğru muz yedi iştah ta yok tabi kustuğundan...sonrasında da öyle ishal kesici birşey yapmadık doktora da götürmedim verecek hemen antibiyotik diye akşam üzeri ateş 38.5 ları bulunca bir ölçek pedifen verdim...sonrasında akşam yemeğini güzel yedi 1 saat keyifle oynadı...sonrasında uyudu...ateş arada 38 i geçiyor...gece 38.8 leri buldu ama ilaç vermedim...gün içinde tekrar kusma olmadı ama arada anne kusma geliyor ama gidiyor dedi yine karnım ağırıyor dedi tuvalete giti ama öyle aşırı bir ishal yok çişle beraber çok az sıvı halde geldi...ateş ilk çıktığında aşırı üşüme geldi sürekli örtünmek istedi elleri ayakları buzdu...şuan uyuyor nöbetteyim...vucudu kasılıyor arada...durum bu hocam değerlendirirseniz sevinirim...neyden kaynaklandı virüs müdür enfeksiyon mudur yediklerimizden midir...gıda diyeti yapmak gerekir mi...yorumunuzu bekliyorum sağolun hocam...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Oca 2013 Saat 06:36
6 yasindaki bir cocugun basinda ; ne nobeti tutuyorsunuzki ??  Yatin yataginiza, koca cocuk. Anlasilan eski doktorlar sizi epey korkutmuslar. Alisirsiniz.. Benim hastalarim ve okurlarimin hepsi gayet rahattirlar. Ne zaman telas edilecegini bilirler. Sizde benim makalelerimi, eski mailleri okuyunce, rahatlayacaksiniz....
1- Yedigi ictigi bir gidadan mikrop kapti, hic onemli degil, en azindan buna karsi bagisiklik kazandi, bir daha hayat boyu bu mikrobu aldiginda hasta olmayacak.
2- Eger; ishalden sonra kusma devam ediyorsa; bu virutik ishaldir... 1 hafta kadar surebilir, kendiliginden gecerKusmalari onlemek icin gunde 1 defa; Emedur 100 fitil kullanabilirsiniz..
3- Ishalden sonra kusma kesilirse; bu bakteriel ishaldir. Sakin antibiyotik kullanmayin..Buda kendiliginden gecer.
4- Artik ishallerde cocuklara diyet yaptirmiyoruz, canlari ne isterse,ne  severse, onlari veriyoruz...
Disarda yeme hususunda rahat olun, cok titizlenmeyin, neticede bu memleketin insani olacak, alissin..
Yukarı Dön
garfis Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Oca 2013 Saat 16:08

teşekkür ederim hocam :) aslında sizin bizi aydınlattığınız ve daha önce deneyimlediğimiz konularda rahatım :) ama bizde ishal kusma vs pek olmadı bu yaşımıza kadar yeni birşeyle karşılaşınca panik olma durumu oluyor :) doktora götürmüyorum kendi haline bırakmaya çalışıyorum...bu konudaki cevaplarınızı dün okudum bayağa nöbetteyken :) nöbetin sebebi ateşi çok yükselirse derin uykum biraz farkedemem diye :) sabaha karşı 39.2 oldu ateş bir ölçek calpol verdim...sabahtan beri ishal kusma hiç yok iştahsizlık var ateş hafif var...aslında sadece ilk gün ishal kusma oldu sonrasında ateş eşlik etti...ishal kusma pat diye kesildi bişey vermediğim halde....hocam doğal şeyler yemek konusunda o kadar çok bilgilendiriliyoruz ki bu aralar ister istemez evham oluyor...ben hep ev yemekleri yediriyorum, olabildiğince mevsim sebze meyveleri veriyorum...yoğurdu kendim mayalıyorum (satılan yoğurtların hakkındaki duyduklarımızdan sonra :) dışardan yediği çok sevdiği bir tek çikolata var diyebilirim...bisküviler krakerler abur cuburlar yok bizde asitli içecekler dışardan meyve suları (kendim komposto yapıyorum içiyor bi güzel:).....hocam peki bütün bunlara boşuna mı dikkat ediyorum :) o kadar çıkıp bizi evhamlandıran katkı maddeleri gdo lardan bahsedenler mısır şurubundan yapılanlar hepsi yalan mı hocam :) ben dikkat ediyorum elimden geldiğince işte...çocuğun da bir beslenme alışkanlığı olması gerektiğine inanıyorum...kahvaltı, meyve, sebze ve et yemekleri...ev börekleri vs kültürü olmalı diye düşünüyorum...çok uzun yazdım ama sizin yazdıklarınızdan sonra bu konular hakkındaki fikirlerinizi yorumunuzu merak ettim açıkçası...teşekkür ediyorum...saygılar ve sevgiler...

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Oca 2013 Saat 20:44
1- Misir surubu( Fruktoz sekeri)  hakkinda duyduklarinizin tumu yalan ve "Politika" nedeni ile uyduruluyor.
2- Fruktoz , bizim koylunun urettigi "seker pancarindan" nerede ise; 7 misli daha ucuz. Koylu ve seker isleyen fabrikalar magdur olmasin diye sozum ona -cocuk kandirir gibi- bu yalanlari soyluyorlar. Yoksa, bizim sofra sekeri diye tukettigimiz; Pancar sekeri, ikili bir seker olan; Sukroz dur. Yarisi, Glikoz, yarisi Fruktoz'dur. Bu konu ile ilgili yazilarimi okuyun.
3- Yogurtlarla ilgili yalanlara da kanmayin. Belirli marka olmus yogurtlari tuketebilirsiniz.
4- Sizin o sakinip vermediginiz gidalarin hepsini cocugunuz okul zamani afiyetle tuketecek..
5- Ishal zaten vucudun savunma mekanizmasidir. Giren zararli mikroplari bu sekilde disari atar. Esas ishali durdurursaniz veya antibiyotik verirseniz basiniz belaya girer..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Oca 2013 Saat 20:51
...ev börekleri vs kültürü
Ah keske devam edebilse.... Benim annemim nesli; Suboregini ve baklavayi evde yaparlardi...Esim bunlari disardan aliyor ama en azindan "Yaprak dolmasi",  "Cerkez tavugu"gibi yemekleri evde yapiyor. Kizim, hayatta bunlari evde yapmaz, hepsini disardan alir. Zira  zaman devamli degisiyor. Zaman kiymetli olmaya basladikca, evde bu isler yapilmaz olacak, bu isleri daha iyi ve ucuza  yapanlardan bu gidalari temin edeceksiniz.. Simdiki annelerin kaci kendi annelerinin veya ninelerinin yaptiklarini yapiyor??? Evde; iskembe, kelle. paca  temizleyen kac anne kaldiki???

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Oca 2013 Saat 20:52
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.