Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - pfapa
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumpfapa

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 338
Mesajın Direkt Linki Konu: pfapa
    Gönderim Zamanı: 28 Şub 2013 Saat 16:07
Hocam yeniden merhaba..
Benim ikiz oğullarımdan birinin (27 aylık) pfapa hastalığı olduğunu daha önce size yazmış ve gerekli bilgi alışverişinde bulunmuştuk.Pfapa olduğuna ben kendim her ay meydana gelen yüksek ateş boğaz enfeksiyonu ve lenfadenit sonucunda düşünerek prednisolon ampul yapmıştım(bu arada hemşireyim).Çünkü yaklaşık bir yıl boyunca aynı tabloyu yaşadık ve şişe şişe antibiyotik kullandık gereksiz yere fakat kurumumuzda çalışmakta olan her içi pediatri uzmanı da bu hastalığı hiç duymamışlar ve prednol yaptırmaya sorumluluk almamak adına yanaşmamaışlardı.Ben de bir gün ateşi yine beklediğim gün geldiğinde 13 mg prednol ım yapmıştım ve çok etkili bir şekilde ateşi 39.2 den üç saat sonra 36.2 ye düşmüştü ve bir daha yükselmemişti.Ertesi gün tekrar muayene ettirdiğimde boğazının düzelmiş olduğu söylenmişti.
Hocam ilk yaptığım prednol ampulden sonra atak aralığımız uzadı.Bir ay sonra olmadı ve iki buçuk ay sonra oldu yine prednol ampul yaptım ve düzeldi.İki buçuk ay sonra yine oldu bu kez ampul yerine 16 mg prednol tablet içirdim ve yine düzeldi.
Size sormak istediğim bu ataklar ortalama kaç yaşına kadar devam eder ortalama 20 aydır mevcut bir de prednol ampul mü yoksa tablet mi daha güvenilir ?Bir de prednol den sonra acayip bir iştah artışı oluyor çocuk bir öğünde iki tabak yemek iki tabak yoğurt yiyor bu normal mi sizce?
Şimdiden teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117887
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2013 Saat 01:27
Agizdan verdiginizdede ayni etkiyi aliyorsaniz, neden olmasin. Kortizon'un her turlusu, istah acar, ama sakin istah acmak icin kullanmayin... BU LAFIM BUTUN OKURLARA... SAKIN ISTAH ACMAK ICIN KORTIZON KULLANMAYIN.... Zararlari, faydasindan cok olur..
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2013 Saat 11:19

Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim.Zaten iştahını açmak gibi bir çabam yok normalde de güzel yiyen bir çocuk (15 kg) kontizon'un zararları malum.Peki bu ataklar daha ne kadar sürer ve zamanla atak aralığı daha da açılır mı sizce ?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117887
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2013 Saat 18:20
Bu hastalik cok yeni, mekanizmasi da tam izah edilebilmis degil. Belki ilerde farkli bir tedavi bile bulunabilir. Simdilik, mevcut tedavilerle gidin.
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2013 Saat 23:34
KizBebek
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.