Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bebeğim bir aylık..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBebeğim bir aylık..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kubish87 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Konu: Bebeğim bir aylık..
    Gönderim Zamanı: 07 Mar 2013 Saat 12:54
Merhaba Kadir Bey, şu anda 35 günlük olan bir tane oğlum var. Doğumda 3800 gr ve 50 cm doğdu. Hastaneden çıktığımız ikinci gün ise 200 gr vermişti. Emziriyorum ve günde bahsettiğiniz gibi 5-6 defa bez değiştiriyorum kakası da altın sarısı. Bir ay kontrolünde kilosu 4400 gr çıktı boyu da 53 cm. Doktor kilo alımını çok yeterli bulmadı, ilk üç ay içinde ne kadar çok kilo alırsa o kadar iyi olacağını anne sütünün de bu üç ay içinde azalacağını söyledi. Sizce de gelişimi az mı olmuş bebeğimin? Ben kilolu bir bebekmişim -hatta siz baklava börek katları diye severmişsiniz beni :)- bebeğim kilolu olmayınca sanki sağlıksız olacakmış gibi bir fikir oluşuyor insanda ister istemez. Beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Keşke yine İstanbul'da olsaydınız da ben de oğlumu benim çocuk doktoruma götürebilseydim..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119711
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2013 Saat 19:36
Bahsettiginiz verilerle, az kilo almasi biraz zor. Baska yerde bir daha tarttirin derim... "- anne sütünün de bu üç ay içinde azalacağını söyledi.-"  Boyle "kehanetleri" bir tek "mamaci doktorlar" soyler. Siz hele bir daha bir tartip kilosunu bana yazin, ona gore konusalim.. Benim pek aklim yatmadi.. Kim oldugunuzu sorabilirmiyim??
Yukarı Dön
kubish87 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2013 Saat 10:13
Siz de az kilo aldığını düşündünüz sanırım :( yapısal olabileceğini söylersiniz sanmıştım. Ben bebekken çok kilolu bir bebekmişim; ama eşim çok zayıf büyümüş. Bununla bir ilgisi olamaz mı acaba? Tartıda bir sorun yok aynı gün sağlık ocağında da tarttırmıştık aynı kiloda çıkmıştı. Zaten görünüş olarak da tombik bi bebek değil; ama çok zayıf da görünmüyor. Başka bir problem mi var acaba? Doktorumuz emzirirken son sütü almıyor mu acaba diye düşünmüştü, yağlı kısmı alamayınca kilo almaz demişti? Böyle bir şey mümkün mü, her seferinde bir memeden besleniyor, dönüşümlü veriyorum. Hatta süt arttırıcı bir besin takviyesi versi solgarın. Kafam çok karıştı.
Bu arada benim ismim Kübra Yılmaz. Ailemde bir çok bebeğin doktoru sizdiniz. En son kuzenim Sefa size geliyordu ta ki siz gidene kadar..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119711
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2013 Saat 19:12
Sizi hatirliyorum... Yanlis hatirlamiyorsam, "Anneanne " biraz kilolu idi.. Belliki sizin tarafa cekmemis. Anne sutunun, ilk kismi son kismi diye bir sey yok, oncelikle memeyi verin, yetmedigini dusunur iseniz, mama teklif edin, aldigi kadar alsin. Ailenize hurmetler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.