Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
keskine
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
|
Konu: kansızlık ve alerji hk. Gönderim Zamanı: 15 Mar 2013 Saat 19:33 |
Merhaba Kadir Bey, Kızım 5 yaş 1 aylık, Ateşlendiğinde kan tahlili yaptırdığımızda kan değeri 10.9 çıktı rengi çok beyaz, göz altları mor, elleri buzgibi.Bunlar kansızlık belirtileri demişti bunun yanısıra kan tahlilinde Hgb 10.9 çıktı antibiyotiği bitince günde 3 defa 1 ölçek(5ml) ferrozinc verdi 2 defada verseniz olur ama AB bitince başlayın dedi.Antibiyotiği bitti ferrozinci sabah kalkınca aç karnına verdim ama serviste kusmuş.İlacı verince çıkartıyor ilaçtan önce 1 saat ilaçtan sonra 1 saat süt ve sütlü gıdalar tüketilmesin dendi.Zaten bu konuda sıkıntı çekiyoruz okuldan gelince yemek yiyor yemeklerinin yanında ayran yada yoğurt muhakkak oluyor gece yatarken mi vereyim şurubu.2 şişe verdi sadece akşamları gece yatarken 1 ölçek versem faydası olurmu? Yemek ayırt eden bir çocuk değil çok şükür ama neden kan değerleri bu kadar düştü anlayamadım :(( nesguik in kahvaltılık tıop top gecreklerinden seviyor ve sütle birlikte tüketiyordu içinde de demir var gerçi ama bu kansızlık yaparmı?
Birde kızım bebekliğinde 3 ay kadar zyrtec kullanmıştı yanağında falan küçük kırmızı sivilciler kabartılar oluyor kısa zamanda sönüyordu.Atopik bünyeli demişlerdi.4 yaşına yaklaştığında geldiğinde kendi çocuk dr.koldan alerji testi yaptı şükür hepsi negatifti ama ben onceair ve symbycort kullanıyordum.Kızımda neredeyse 4 yaşına kadar emdi sütümün az olmasına rağmen emdiği kadar emzirdim tavsiyelerinizi okuyarak.Ama sütümden geçen ilaç miktarı yüzünden alerjisi olsada negatif çıkma ihtimali var mıdır? Çünkü birkaç gündür tekrar yanakları kızarıp kabarıp geçiyor.Bu hafta okullarının muhabbet kuşunu hafta sonu bize verdiler sıra bizdeydi geldiğinde yanağında kabarıklık vardı küçük sivilce gibi sonra hemen geçti alerji midir? yada kuş alerjisi böyle mi olur başka birşeymi dokunmuştur? Birkaç gündür oluyor bu kızarıklıklar :((((
Teşekkür ederim.Saygılarımla.
|
 |
keskine
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Mar 2013 Saat 20:01 |
Kafesi eline aldığında yanında oynuyordu hapşırık falan yok ama öksürük başladı ara ara .1 ölçek zyrtec vermemin yararı olurmu? 2 gün bizde kalacak bir zarararı olurmu? Ben sürekli kedi ve köpekle büyüdüm alt katta annemlerinde köpeği vardı.Geçen ay kaybettik kızımda kedi köpeğe aloşkın aslında ama kuşu bilemiyoruz.Zyrteci hemen verecekyim ama gribal bişey başlıyorsa zararı olabilir diye vermedim ama öksürük kuşa yaklaştıkça oluyor :(((
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118343
|
Gönderim Zamanı: 15 Mar 2013 Saat 21:34 |
1-HGB degeri; 5 yas icin biraz dusuk. Eger, etli gidasini yeterli miktarlarda aldigi halde HGb: 10.9 geldi ise, bu bir Akdeniz Anemisi Tasiyiciligi olabilir. Bir Hemoglobin Elektroforezi yaptirmaniz iyi olur. Sunucunu yazin. Bu arada, etli gida miktarini arttirin, sabahlari kahvaltida, sucuk-pastirma filan yesin. 2- Bu anlattiklarinizin hicbirisi Allerji ile ilgili degildir, bosuna ugrasmayin. Ilaclarin tumunu kesin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Mar 2013 Saat 21:35
|
 |
keskine
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Mar 2013 Saat 01:41 |
Şurup içmeden yükselebilecek bir değer mi Kadir Bey? Şurup içiremiyorum sadece geceleri 5ml yani 1 ölçek versem etli gıda da tüketirse yeterli mi?
Ayrıca etli yemek yerken bile yoğurt yada ayranı muhakkak oluyor.Önceki maillerden okuduğumda sorun olmadığını bildiğimden veriyorum.Ayrıca az sütle hazırlanmış nesguik kahvaltılık gevreklerin kansızlık üzerinde + yada - ne gibi etkisi olur?
tekrar teşekkür ederim. Etli gıdada tüketiyor ama süt,yoğurt,ayran ,peynir sanırım daha fazla tüketiyor.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 16 Mar 2013 Saat 05:22 |
1- Bu gidalarin " Ayrıca az sütle hazırlanmış nesguik kahvaltılık gevreklerin " hicbir etkisi olmaz. Etkili olanlar; " kepek" ihtiva edenler. 2- Akdeniz Anemisi varsa, HGB degerini hicbir sey yukseltmez... Boyle bir durumun mevcudiyetinde demir ilaci kullanilirsa, bir muddet sonra "Hemakromatosiz" denilen Demir zehirlenmesi olur. 3- Beslenmesi bozmadan, etli gidayi arttirabilirseniz , arttirin.. Herseyden once; su Hemoglobin Elektroforezini bir yaptirin...
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Mar 2013 Saat 05:22
|
 |
keskine
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Mar 2013 Saat 14:34 |
Teşekkür ederim Kadir Bey yaptırıp size yazarım sonucu.Ayrıca sormak istediğim geçen yıl yapılan kan testinde 12 civarındaydı yinede şüphe var mıdır merak ettim? inşallah birşey yoktur çok üzgünüm :(((
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 17 Mar 2013 Saat 00:58 |
Eger gecen ay hgb;12 civarinda idi ise, Akdeniz Anemisi olamaz, test yaptirmaniza gerek yok. Son yapilan test yanlis olabilir. Cocuk size "soluk gorunmuyor" ise, hepsini unutun. Ya da emin olmak istiyorsaniz, hafta basi BASKA bir laboratuvarda tekrar baktirin.
|
 |
keskine
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Mar 2013 Saat 19:18 |
Geçen ay değil Kadir Bey geçen yılki test te hgb 12 idi :((( şu an rengi soluk göz altları mor :(( üşümeside çok.
|
 |