Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ultrason-Tahlil Sonuçlari
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumUltrason-Tahlil Sonuçlari

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
efes2630 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 240
Mesajın Direkt Linki Konu: Ultrason-Tahlil Sonuçlari
    Gönderim Zamanı: 25 Mar 2013 Saat 19:55
Kadir Bey öncelikle sabr1n1z ve verdiginiz cevaplar için çok tesekkür ederim. Oglum eylül 2007 dogumlu.1 haftadır ara ara karninin agr1d1g1n1 söylüyordu. Bu gün doktora götürdük. Apandisit şüphesiyle tüm bat1n ultrason ve idrar tahlili yap1ld1.İdrar tahlilinde hersey normal. Ultrason sonuçları ise şöyle; oğlumun ağrıdığını söylediği yerde; Periçekal bölgede reaktif görünümlü lenf nodları,(13*5mm)Appendiks 3,4 mm normal sınırlarda. Mesane yaklaşık 110 cc idrar ile distanse iken miksiyon sonrası yapılan incelemede sebat eden sağ böbrek pelvikaliseal sisteminde hafif dolgun görünüm izlenmiş olup, renal pelvis ön-arka boyutu en geniş yerinde 11 mm ölçülmüştür. En güvendiğimiz doktor olarak görüşleriniz benim için çok değerli. Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Yukarı Dön
efes2630 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2013 Saat 19:58
Eklemeyi unutmuşum, Sağ böbrek renal pelvisinde dolgun görünüm(hafif düzeyde OP darlık ?) soru işareti raporda yazıyor, ben eklemedim. Sanırım radyoloji uzmanı doktor da sizden cevap bekliyor.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118101
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2013 Saat 20:04
Ben olsan o tahlillerin hicbirini size yaptirmazdim.. Artik doktorluk muayene etmekten ziyade boyle "Trafik memuru" gibi hastalari; oraya-buraya sevk etmek sekline donustu...
1- Apandisit agrisi; devamli olur, an-be-an siddeti artar ve hic azalmaz. Agri once gobekte baslar, zamanla, karnin sag-alt bolgesine yerlesir.
2- Erkeklerde IYE olmaz, daha hala ogrenemediler.
3- US da bir ozellik yok, soylenenleri kaale almayin...Cocugu takip edin.  
Yukarı Dön
efes2630 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2013 Saat 20:16
Hocam kendimi çok sansl1 hissettim suan:)Hemen cevap yazd1n1z. Çok mutlu oldum. Sagolun, varolun.Oglum yürürken bile agr1d1g1n1 ifade ediyor. Agr1 devam ederse ne yapmam1z1 önerirsiniz? Çocuk nefrologuna gitmemiz gerekir mi? Sabahtan beridir Ankaray1 bir uçtan bir uca 2 kere geçtik oğlumla. Çözüm çare hep sizde. Ellerinizden öperiz. Sayg1lar,
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2013 Saat 00:31
Agrinin siddeti, hic azalmadan,  gittikce artarsa, Apandisit olma ihtimali artar. Birde yellenmesi varmi-yokmu, onada bakin..
Yukarı Dön
efes2630 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2013 Saat 07:12
Agr1 karn1n1n be_ parmak kadar alt1nda devam ediyor, gaz ç1kartmas1nda s1k1nt1 yok. Agr1 devam ederse hangi uzmana gitmeliyiz?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2013 Saat 18:17
1- Agri hic gecmeden devam ediyorsa,
2- Sag ayak ustunde zipladiginde agri siddetleniyorsa,
3- Bugun agrinin ustune; bulanti ve/veya ates ilave oldu ise, Apandisit olma ihtimali cok yuksek, bir Cocuk Cerrahinin gormesi iyi olur. Gaz cikardigi icin, barsak dugumlenmesi dusunmuyorum...
Yukarı Dön
efes2630 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mar 2013 Saat 11:05

Kadir Bey merhaba. Ağrı geçmeyince dün çocuk cerrahına götürdük, apandisit olmadığı söyledi, lenf nodlarının ağrı yapabileceğini,  1 hafta boyunca dolven içirmemi söyledi. Daha sonra çocuk nefroloğu gördü, böbrekleriyle ilgili açıklayıcı bir bilgi vermemekle birlikte, ağrı kesici içmemesini  ağrıyı kapatmayıp takip etmemiz gerektiğini söyledi.  Akşam boğaz ağrısı ve ateş başladı. Karın ağrısı alt bölgede devam ediyor. Lenf nodu tehlike arzetmiyormuş hocam doğru mu? Ağrıları ne kadar sürecek acaba?

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.