Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - uyutmayan öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumuyutmayan öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
akasya2213 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 360
Mesajın Direkt Linki Konu: uyutmayan öksürük
    Gönderim Zamanı: 01 Nis 2013 Saat 23:25
hocam merhaba;
yine yardımınıza ihtiyacım var.4 gün önce bende boğaz ağrısı ve inanılmaz bir öksürük başladı.öyle bir öksürük ki nefes alamıyorum inanın.bugün 4.gün sürekli hapşırıyorum ve burnum ve gözümde akıntı başladı.doktora gittim.antibiyotik başladı.(ciğerlerimden ses gelmiş)bugün bir yaşındaki oğlumda öksürmeye başladı.sadece öksürük ve hapşırık var.bu saate kadar ateşinde herhangi bir yükselme olmadı.yalnız biraz sıcak vücudu.ateşi yükselmeden doktora götürmeyi düşünmüyorum zira bugüne kadar yeterince saçna sapan tahlil yaptırdık.

1.ne olursa oğlumu hemen doktora götüreyim?

2.çocuğuma ne yapayım ki iyi gelsin?limon,bal,ılıksu önerinizi biliyorum fakat içiremedim.örneğin bugün gittiğim doktor bana zencefil önerdi.bebeğimede versem olabilirmi?

3.bu nasıl bir hastalık?yani ben üşüttüm ve bebeğime mi geçti?yoksa bana da başka birinden mi bulaştı?üşütme ile olan hastalık bulaşır mı?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119092
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2013 Saat 09:05
1-  Atesi olmayan bir cocuga antibiyotik baslanmaz.
2- Zencefilin oksuruk uzerine etkili oldugu doz miktari cocuklara aci gelebiliyor. Limonlu bal yerine; 2 dilim; Mandalina veya Portakal suyu verebilirsiniz, ayni isi gorur..
3- Usuterek hasta olunmaz, 1 hafta evvel size birisi bulastirdi.. Siz de bebeginize bulastirdiniz. Eger, siz ve bebeginiz, ayni gunde hastalandi iseniz, 3. sahis, her ikinize birden bulastirdi demektir.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2013 Saat 16:11
hocam merhaba;
bugün malesef derecede 38'i görünce doktora gittik.antibiyotik başlandı.kulak zarında kızarıklık gördü doktor antibiyotiği de bunun için verdiğini söyledi.oğlum da ben de perişanız.2 gündür uykusuz ve hiç bir şey yemedi.bu antibiyotik ne zaman tesir eder? kendimizi ne zaman iyi hissederiz?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2013 Saat 19:03
Sakin Antibiyotigi kullanmayin. Kulak hadiselerini baslatan butun hastaliklar, VIRAL HASTALIKLARDIR... Antibiyotik kullananlar, daha sik hasta olurlar. Eski mailleri okuyun...
Kulak hadisesi icin; sadece, Iliadin ped, burun damlasi, gunde; 2x2'ser damla (3 gun ) damlatin. Tafsilati eski maillerde var.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nis 2013 Saat 21:33
hocam fakat bizim 38.0-38.5 arasında ateşimiz var.bunun için ne yapmalıyım.yani antibiyotik kullanmayıp yalnız calpol benzeri bir ilaç vermem yeterli olur mu?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2013 Saat 03:33
Cocuk atesden cok rahatsiz olmuyorsa, Calpol dahi vermeyin. Benim yazilarimi okuyun, yoks bu konu cok derin, tek-tek sual sorarak kattiyen mekanizmayi anlayamazsiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.