Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Yasminal
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 296
|
Konu: Her ay hasta (grip) Gönderim Zamanı: 28 Nis 2013 Saat 11:36 |
Hocam iyi gunler
13 aylik bir kizim var.su an ikinci atesli gribini geciriyor.daha oncede 4 ya da 5 kez atessiz burun akintili ve oksuruklu grip gecirdi.sizi tanisiktan sonra ilacsiz atlattik .benim sorum bu kudar hasta olmasi normal mi? Sizce endiselenicek bir durum mu? Etrafimdakiler normal olmadigini soyleyince korktum. Tesekkurler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118645
|
Gönderim Zamanı: 28 Nis 2013 Saat 18:25 |
Atesli hastaliklarin nerede ise tamami, baska insanlardan bulasarak olusur. Insan temasini azaltirsaniz, cok elletmez-opturmezseniz, hasta olmaz. Zaten yuva/krese ilk baslayan cocuklarin cok hasta olmalarinin sebebi de; birbirlerine hastalik bulastirmalarindandir.Yoksa, bazi uckagitci doktorlarin iddia ettikleri gibi Allerji ile alakasi yoktur.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Nis 2013 Saat 18:38
|
 |
Yasminal
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 28 Nis 2013 Saat 18:27 |
Hocam dün bütün gün ve gece ateşliydi. Emzirdikten sonra kustu ama ağladığı için mi kustu bilmiyorum .bir daha olmadı.bugün sabahtan beri ateşi hiç çıkmadı genel hali iyi.sizce grip mi başlıyor yoksa mikrop mu kaptı ? Teşekkürler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 28 Nis 2013 Saat 18:43 |
Viruslerin (Grip yapanlar dahil), bakterilerin,parazit ve mantarlarin TAMAMINA: MIKROP denilir. Bunlardan birini kapinca, Grip baslar veya mantar enfeksiyonu baslar.
Sualiniz: Bakteriel bir enfeksiyonmu yoksa viral enfeksiyonmu olmali idi.
-Viral olanlarda; Agiz kokusu ve dil ustunde pas olmaz.
-En garantilisi; bir kan sayimi yaptirmak ve WBC degerine bakmaktir. WBC degeri dusuk ise, viral enfeksiyon demektir, antibiyotik gerekmez.
|
 |
Yasminal
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 28 Nis 2013 Saat 18:46 |
Pas veya koku yok hocam.benim sormak istedigim bugun ates olmamasina ragmen burun akintisi baslayabilirmi ? Yoksa bugun iyi olduguna gore iyilestimi acaba ? Sabriniz icin tesekkurler
|
 |
tunc
Katılımcı Üye
Puanlar: 194
|
Gönderim Zamanı: 28 Nis 2013 Saat 23:38 |
araya giriyorum kusura bakmayın.antibiyotik gerektirmeyen durumda wbc degerinin kaç olması lazım hocam,yada wbc degeri kaç olursa antibiyotik gerekir?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 29 Nis 2013 Saat 07:07 |
Her iki sual icin de; eski maillere bakin, donup dolasip ayni yere variyoruz.
1- Bazi Griplerde ates olur-veya olmaz, degisir. Grip yapan yuzlerce virus var.
2- WBC, ust sinir degerleri yasa gore degisir.. Ayni "Yas-WBC degerleri" tablosunu defalarca yazmama ragmen, gene ayni sual ve ayni talep geliyor. Ne olur, sual sormadan once biraz okuyun.Benim bu kadar bos vaktim yok...
|
 |
tunc
Katılımcı Üye
Puanlar: 194
|
Gönderim Zamanı: 29 Nis 2013 Saat 13:18 |
eski maillerde göremedim hocam konuya göre başlık atmayanlar cok o yüzden :) 114 sayf var kac gündür okuyorum daha 50.sayfadayım ama azimliyim bulacam hakkınızı helal edin cok teşekkürler.hoşçakalın
|
 |