|
Merhaba Kadir Bey.yine sizin değerli fikrinizi almak istediğim bir konuyu paylaşmak istiyorum.oğlum 50 aylık.normalde gayet uslu,anlayışlı bir
çocuktur Maşallah ;) Yaşıtlarına ve özellikle erkek çocuklarına
baktığımızda uslu,kibar,söz dinleyen,sakin olduğunu daha iyi
anlıyoruz.ancak bazen çok aşırı sinir patlamalrı oluyor.şöyle
ki;o an için yapmaması gereken bir davranışı yapmak istiyor ve biz yapmasına izin vermediğimizde ki; bunlar gerçekten o an için hayati ve önemli şeyler (ama hep değil bazen) kendinden
geçiyor,yolda otobüsde vs.nerde olursak olalım önünde yanında kim denk
gelirse vuruyor,tırmalıyor,saçımızı başımızı çekiyor,ısırıyor,kendini yerlere
atıyor,yüzümüzü tırnaklıyor,herkese sizi sevmiyorum diye bağırıyor,gidin
burdan diyor,hıncını alamıyor gidiyor başkasına vuruyor,siniri geçmiyor
yine tırnaklıyor,tırmalıyor,avaz avaz ağlıyor.ve bunları çok hızlı
yapıyor.bu örnekleri abartarak arttırabilirsiniz.eşimle kaba ama o anını şöyle tanımlayabiliyoruz ancak;kudurmuş
köpek gibi oluyor.malesef en iyi bu şekilde anlatabilirim, görmeniz
gerek.onla büyük insan gibi konuşuyoruz.neden yapmaması gerektiğini anlatıyoruz.çok üzüldüğümüzü belirtiyoruz,bunu neden yaptın diye soruyoruz vs...kendimize bakıyoruz eşim şehir dışında çalışıyor.hafta sonları
geliyor ve gelince aralıksız beraber oynuyorlar,kaliteli vakit
geçiriyorlar.biz eşimle çok nadir oğlumun yanında tartışırız dikkat
ederiz o varken hep sözlerimize.çok sık seni seviyorum vs.deriz.okula
gidiyor.öğretmenleride memnun kendisinden.diğer zamanlarda mümkün olduğu kadar ilgileniyorum bende.3
yaşında okumayı saymayı öğrendi.ingilizcede biiyor denebilir vs...bu ne zaman oluyor derseniz;her zaman değil ama bazen, o an için asla olmayacak bir ortamda kendisi birşey yapmak isteyipde biz izin vermeyince.ve ben bu davranışına hiç anlam veremiyrum sizce neden olabilir?eşimle şok oluyoruz ve inanın o anlarda ne yapacağımzı şaşırıyoruz.
Düzenleyen elfkrm - 21 May 2013 Saat 00:43
|