Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Hamilelik
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gobek kordonunun saklanmasi...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konugobek kordonunun saklanmasi...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
KEREMIM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 100
Mesajın Direkt Linki Konu: gobek kordonunun saklanmasi...
    Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2008 Saat 03:29

tum hamile arkadaslara merhaba...benim oglum suan 14 aylik oldu...insallah sizlerde saglikla bebislerinizi kucaginiza alirsiniz....benim size kucuk bir tavsiyem olacak...dogum sirasinda gobek kordonunu saklama imkaniniz varsa mutlaka yaptirin...her hastanede bu imkan varmi bilemiyorum...mutlaka dogum oncesi doktorunuzla konusun bu konuyu ....cunku ileride allah gostermesin bebislerimiz hastalandiginda ciddi bir rahatsizlikta...adini bile vermek istemiyorum...bu kordondaki dokuyu tedavide kullaniyorlarmis...ben bunu dogumumdan sonra ogrendim ve okadar uzuldumki...o nedenle butun hamilelere soyluyorum...eger boyle bi imkaniniz varsa kullanin diyorum...kucuk nacizane bi tavsiye...saglikla bebeislerinizi kucaklariniza almanizi diliyorum....

Omrum
Yukarı Dön
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 15446
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2008 Saat 05:30
Canım ben bundan haberdardım ama malesef bunun maliyeti çok fazla Confused
Yukarı Dön
sporcuanne Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1356
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2008 Saat 09:22
evet maalesef canım ben ardama hamileyken çok araştırdım bu konuyu 4 yıl önce ama o zaman bile maaliyeti çok fazlaydı ve bütcemiz buna izin vermiyor maalesefConfused allahım korusun yavrularımızı öyle dermansız hastalıklardan uzak tutsun yavrularımızdan. şimdide 2. bebeğime hamileyim istesemde düşününemiyorum maaliyeti yüzünden başka hamile arkadaşlarımda araştırmışlar çok yüksek maaliyeti diyorlar maalesef canım...
Yukarı Dön
neva Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 215
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2008 Saat 09:51
kordon kanı gibi 20 lik dişlerle ilgili bişey daha duymuştum yenilerde tam hatırlamıyorum ama o işlem de kordon kanıyla aynıymış
Yukarı Dön
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2008 Saat 11:48
halbuki devlet asıl bu konuya el atsa dimi...şu memlekette fuzuli birçok şeye  bütçe ayrılıyor...memeleketin kordon kanı bankası olsa gelecekte bu vatan nasıl rahat eder...eminim bütün anne babalar kordon kanını saklamak ister ama maliyet işte:(
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
küçük kanaryam Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

minik mercimeğim yaramaz oğlum :)

Puanlar: 8555
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2008 Saat 12:40
ben bunun araştırmasını 2 yıldır yapıyorum arkadaşlar ama her hastane farklı fiyatlar veriyo bunu biliyorum ilk alımda 1500 ytl her yıl da 120 euro veriliyo birde 10 yılda bir de tekrar toplu para alıyolardı sanırım bunu duymuştum. birde tabiki süt dişlerle ilgili de bir araştırma yapıldı kordon kanından alınan kök hücreler gibi süt dişlerinde de kök hücreler varmış maliyeti de sanırım kordon kanına göre daha düşük onu araştırmadım.. Keşke maddi durum bebeğim doğana kadar düzelse de kordon bankasına kök hücre versemConfused bebeğim için eğer kan uyuşursa ben yadaa babası için yada ileride kardeşi (kimin hücresi tutuyosa) onlarda faydalanabiliyo arkadaşlar...
inşallah daha da aktif hale gelirde devlete dayalı olur kök hücre Confused ama çok pahalı bişi ya Confused

Düzenleyen küçük kanaryam - 17 Eyl 2008 Saat 12:42
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
Yukarı Dön
hande Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

"Minik Naz'ın Annesi Günün Anlayan Modu"

Puanlar: 3307
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2008 Saat 12:56
bende doğumdan önce ço araştırdım.En uzman çapa diye biliyorum bu konuda.ama 2000 ytl bir kira sı vardı.daha sonra aydan ayda ödeme şekli.yani hayli maliyetli bir iş.Ama gerçekten çok faydalı çookkk...allah korusun..en çok kanser hastalığına yakalananlarda kök hücre olarak kullanılıyor.diş olayını duymamıştım.onu da araştiriim birazcık bakalım?
Yukarı Dön
sporcuanne Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1356
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2008 Saat 12:58
evet keşke devlet bu konuyla ilgilensede bu kadar geleceğimizi etkileyen bir konuda maddi yetersizliklerden dolayı elimiz kolumuz bağlı kalmasak devlet herşeye bütçe ayırıyor ama böyle şeylere geldimi bütcede para yok oluyor maalesef tabi para alsınlar ama en azından maaliyeti biraz düşük tutsunlar yani normal gelirli biraile bebeğinin kordon kanını saklayabilmeli...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.