Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - acil yardım (anne sütü)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumacil yardım (anne sütü)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gamze82 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 134
Mesajın Direkt Linki Konu: acil yardım (anne sütü)
    Gönderim Zamanı: 11 Eki 2008 Saat 11:45
doktor bey oğlum d.kılo 3370 boy52 cm şuan 2,5 aylık5500 60 cm bu ay sadece 450 gr aldıemmek ıstemıo emerken sureklı ağlıyo aslında sakın bır bebek ama açım dıye ağlamıo doktorum sutumu sağmamı oyle denememı8 soyledı denedım ama sadece bı memeden 35 cc sut geldı acaba az olduğu için mı emmıo ek mama kullanmak ıstemıorum sutumu nasıl arttırırım çok su tuketıorum bıde sıtıll tea dıye bı ılaç varmış sut yapıomuş doğrumudur lutfen yardım edın çok endışelenıorum...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118140
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eki 2008 Saat 17:16
Boy iyi, 200g. bir eksiği var, kakasına bakın, aç kalırsa kestane gibi top-top kakalar yapar. Cıvık kaka yapıyorsa yeterli besleniyor demektir. anne sütünün artması için, moralinizin iyi olması lazım. istirahat ve sıvı alımı ikinci sırada gelir.
2 ayından sonra çocuklar 4-5 günde bir kaka yapabilirler, normaldir.
Anne sütü öyle çaylarla filan artmaz..Sadece moral destek sağlar.
Yukarı Dön
gamze82 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eki 2008 Saat 14:47
kaka rengı normal yanı sarı bazen gunde 3-4 kere kaka yapıyordoktorumuz sutu sağıpta denememı soyledı memeyı tamamen bırakmadı alıyo ama 2-3 dakıka emıyo sağıpta verınce aşşa yukarı 80 90 cc çıkıyo onu bıtırıyo sağmak sutu kaçırır dıyolar bende her öğunde sağmıyoruma memeyı tamamen bırakmasın dıye memede daha uzun kalıp duzgun emmesı için ne yapabılırım gerçekten sağınca sut kaçar mı
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eki 2008 Saat 15:10
Sağmakla süt kaçmaz, ama bebeğin emmesi kadar etkili değildir. Ayrıca, eskiden bir memede 5-6 dakika oyalanan bebek, bu aylara gelince memedeki sütü 2-3 dakikada emer, bitirir, dili ile memeyi iter ve size sırıtır.Zira o işini bitirmiştir. Memede az kalıyor diye merak etmeyin.
Yukarı Dön
gamze82 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2008 Saat 15:32
anne sutunu sağdıktan sora oda sıcaklığında ve buzdolabında ne kadar bekletebılırız

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2008 Saat 16:43
Anne sütü oda derecesinde 8 saat, buz dolabında( iyi ve temiz şartlarda) 3 gün durabilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.