Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Oglumun boy ve kilosu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumOglumun boy ve kilosu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7665
Mesajın Direkt Linki Konu: Oglumun boy ve kilosu
    Gönderim Zamanı: 13 Eki 2008 Saat 17:49
Merhaba;

Son gunlerde yeni dogan oglumla ilgili sorular soruyorum. Cevapladiginiz icin tesekkurler...

Tevhid Eymen'in dogum kilosu 3600, boy 50 cm. Dogumundan bir hafta sonra saglikocagina gittik 3500 filan cikti, kilo verdigini soyledi. Bas cevresi de 38 cm cikti. Normal mi? Hastanede olcmemisler. Ben saglikocagindan ogrendim ama biraz buyumustur bir hafta icinde degil mi? Hemsire ilk zaman kilo verecegini bunun normal oldugunu soyledi. Oglumun kilo vermis olmasi normal mi? Normalse ne zamandan sonra kilo almaya baslar?

Sariligi var hala biraz. Vucudundakiler gecti ama gozlerinde biraz var. Bu kadar uzun surmesi biraz endiselendiriyor beni. Kizimin sariligi bu kadar uzun surmemisti. Sarilik icin de dr biraz sekerli su ve gunes gormesini soyledi. Gunes olmazsa florasan altinda kollarini ve ayaklarini acik tut, isik gorsun dedi.

Tekrar kontrole ne zaman goturmem gerekir?

Siz ne diyorsunuz?

Tesekkurler tekrar.

Düzenleyen Elif Hansa - 13 Eki 2008 Saat 17:53
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118362
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eki 2008 Saat 09:26
Bebekler doğduktan sonra 200-300g. kadar verirler, 15. günde doğum kilosunu kazanırlar.Sarılık bazan uzun sürebilir, önemli olan derecesidir.Bilirubin miktarı17mg/ml'yi geçerse "Fototerapi " gerekebilir. Şekerli su bizim doktorların uydurmasıdır, hiçbir faydası yoktur. Güneş ışığı cam arkasından bile etkilidir.
Florasana gelince:
- Philips 20W için: 35cm.
-Tekfen 20W için : 33cm.
-Edison 20W için : 31cm. mesafelerden etkilidirler. Bütün vücut çıplak olmalı, Gözler kapatılmalıdır.
Gördüğünüz gibi bizim doktorlar birşeyler bildiklerini zannederler ama içerikleri bilmezler.
Allah yardımcınız olsun.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 14 Eki 2008 Saat 09:27
Yukarı Dön
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eki 2008 Saat 11:34
Tesekkur ederim. Bilirubin miktarinin fazla oldugunu sariligin cogunlugundan mi anlayabiliriz?Gecmezse mi yaptirmaliyim testi?

Bugun 15. gunu.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eki 2008 Saat 11:47
Bakarak sadece çok tecrübeli bir göz anlayabilir, sizin harcınız değil. En garantisi kanından ölçülmesidir. 15. güne kadar gelmiş bir bebekte cok ciddi bir durum olduğunu zannetmem. Ayrıca ilk günlerde yapılan ölçümlerde bir defa bile düşme tesbit edildi ise tekrar ölçmeye gerek yoktur, uzun sürmeside önemli değildir.
Yukarı Dön
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eki 2008 Saat 11:59
Tesekkurler. Limonlu bal icin daha kucuk mu? Oksurugu oluyor bazen, ilac kullanmayi sevmem cocuklarimdada fazla kullanmamaya dikkat ederim. Daha cok kucuk ilacla kesmek istemiyorum oksurugunu. Ne diyorsunuz?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eki 2008 Saat 12:28
Sadece serum fiz. kullanın.. Birde sakın ha büyüklerin lafına uyup, anne sütünü burnuna filan damlatmayın...
Yukarı Dön
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eki 2008 Saat 13:18
Cok sukur buyuklerin her sozunu dogru sanmayacak kadar bilgimiz var. Yoksa cocuklarin hali ne olurdu bilemiyorum Smile

Tesekkurler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.